Playa Giron

Playa Giron ligger på Cubas sydkyst ved Svinebugten. Selve den lille by kan du overskue på en halv time - det eneste der er at se her udover den støvede hovedgade er museet om svinebugtsinvasionen (hvor det hele står på spansk) og et par små boder i "centrum". Du skal søge ud i krogene for at se den rigtige by, hvor folk bor - væk fra hovedgaden. Hovedgaden er muligvis ikke den allermest spændende, og der er ikke rigtig nogle restauranter, som er værd at skrive hjem om, men når du sidder i gyngestolen foran dit casa (ligesom cubanerne selv), kan du følge med i den lille bys liv.

En halv times gang fra hovedgaden ligger selve Playa Giron. Der ligger et gammelt hotel bag et langt hegn, og det skal du rundt om, for at komme ned til stranden, der dog ikke er lige så dejlig som Playa Coco, som du kommer til, hvis du fortsætter lidt længere hen ad vejen. Her er en skøn strand, et lille skur, hvor du kan købe forfriskninger og ellers fred og ro for resten.

Du kan også tage en cykel eller taxa hen til den stenede Punta Perdiz strand, hvor du kan snorkle fra klipperne. Eller du kan bede taxaen køre til Caleta Buena, hvor du kan bade på en lille strand, hvor der er en lille smule sand, men flest klipper (du skal betale for at komme ind men har både mad og drikke inkluderet). Tag også til Cueva de los Peces - en smuk grottesø, der ligger næsten som en lagune i jungleagtig natur. Lige overfor er en stenkyst, hvor snorklingen er super god med både farvestrålende fisk og baracudaer, og ikke mindst vand så turkisblåt, at det næsten gør helt ondt at se på. 

Hoteller i Playa Giron

Casa Ivette y Ronel har syv rigtig gode værelser i tre huse, der ligger ved siden af hinanden. Her er hyggeligt, og her er plads til at sidde udenfor på en lille veranda. Både Ivette og Ronel er virkelig søde og imødekommende og taler engelsk - men det er ikke alle deres ansatte, der taler engelsk. Du får morgenmaden serveret og kan også bestille aftensmad, hvilket kan anbefales, da maden er rigtig god og rigelig - og bedre end byens restauranter. Værelserne er simple men gode og farverige og har både køleskab og TV, og badeværelserne er fine. Ronel har byens dykkercenter og kan hjælpe med snorkel- og dykkerture og også andre udflugter - du kan låne snorkelmaske af ham, hvis du vil ud og udforske livet under vandet. Du kan også låne en cykel helt gratis og tage en tur rundt i området. Har du brug for at komme på nettet, er der en computer til rådighed. Og så er der alligatorer i baghaven! Casa Particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. At bo i et Casa Particular er en fantastisk måde at opleve cubanernes dagligdag. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!

Rejser til Playa Giron

CU23Aeg
Havana, San Diego de los Baños, Viñales, Mil Cumbres, Topes de Collantes, Playa Giron
CU36
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Playa Giron
CU50eg
Havana, Viñales, Cienfuegos, Hanabanilla, Trinidad, Playa Giron
Nyhed
CU36A
Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad, Playa Giron