Playa Larga

Playa Larga ligger ved bunden af Svinebugten. Her er en strand og en lille by, men det er beliggenheden tæt ved indgangen til Cienaga de Peninsula de Zapata, som byen vinder på! Cienaga de Peninsula de Zapata er også kendt som Gran Parque Natural Montemar, og det er Cubas største vådområde, der består af marskland, store søer, floder og underjordiske grotter. I vandet lever krokodiller og søkøer, og i luften flyver et utal af forskellige fugle. En dagsudflugt ind i dette naturområde er en sand oplevelse. Ved siden af parken ligger den store sø, Laguna del Tesero, hvor du kan komme på sejlture tidligt på dagen.

Hoteller i Playa Larga

Casa La Islata ligger kun 100 m fra stranden, og her bor du godt og ret enkelt på et af de to værelser, der begge har eget bad, TV og aircondition. Her er dog ikke køleskab. Ejeren hedder Roberto Blanco, og han er som så mange andre cubanere for nyligt gået ind i casa particulares-verdenen. Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. At bo i et casa particular er en fantastisk måde at opleve cubanernes hverdag. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på! 

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her.  Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!