Pokhara

Smukke og fredfyldte Pokhara ligger omkring 200 km fra Kathmandu. Køreturen hertil er helt fantastisk smuk, for du kører på bjergskråninger langs Trisuli-flodens bredder forbi små landsbyer, terrassemarker og billedskønne landskaber. Er det klart i vejret, dukker Himalayabjergene op på din højre side, når du er ca. halvvejs. Pokhara ligger geografisk lige i midten af Nepal i små 900 meters højde, og en smukkere beliggenhed findes næppe. Byen ligger ned til den skønne Phewa sø og er omgivet af nogle af verdens højeste bjerge – et rigtigt åndehul, der bare inviterer til fred og selvfordybelse. Et af højdepunkterne er at køre op til udkigspunktet Sarankot meget tidligt om morgenen. Her får du et sug i maven, når solens første stråler rammer Annapurna-massivet og bl.a. det berømte og hellige Fishtail bjerg. Du kan også besøge Fredspagoden, der er bygget i 1994 og ligger på en bakkekam med udsigt over Phewa-søen. Eller du kan besøge det smukke Devi-vandfald. Pokhara er kendt for at være et af de bedste steder i verden for at paraglide, så er du en vovehals, eller kunne du bare godt tænke dig at flyve i faldskærm med udsigt over Himalaya – så spring ud i det.

Hoteller i Pokhara

Hotel Barahi ligger skønt i udkanten af byen kun en kort gåtur fra Phewa Søen og shopping i byen. Det er et godt og hyggeligt hotel med enkle, rene værelser, hvor du har din egen lille balkon, så du kan sidde og nyde udsigten til Fishtail Mountain og de andre sneklædte bjergtinder. Du spiser godt på den lille restaurant, og personalet yder en super service - det er også i restauranten, at du kan gå gratis på internettet. Efter en lang dag i bjergene kan du tage en kold dukkert i poolen eller ligge i en af liggestolene og slappe af. Her er også en spa, der tilbyder skøn massage, og en bar, hvor du kan købe en drink om aftenen.

Hotel Center Lake ligger rigtig godt midt i byen, to minutters gang fra søen - og alligevel er her fred og ro. Det er et enkelt men godt sted, og de ansatte er meget opmærksomme, så hvis du mangler noget, går du bare til dem. På hotellets lille tagterrasse kan du nyde den fantastiske udsigt ud over søen, byen og de sneklædte bjerge - det er virkelig et smukt syn! Værelserne er helt fine, og om aftenen kan du sidde og slappe af på din egen lille terrasse. I restauranten bliver der serveret udmærket mad, og her er også en simpelt men god morgenmad. Du kan gå trådløst på internettet i fællesområderne.

Hotel Lakefront er et nydeligt og roligt hotel med en lille have og adgang til Phewa sø. Værelserne er rene og moderne - alle med air-con, trådløst gratis internet og TV. Hotellet har en dejlig restaurant, som serverer friske råvarer fra lokalområdet, og du kan sidde inden- eller udenfor og spise.