Port Barton

Port Barton er et lille, hyggeligt fiskerleje på Palawans vestkyst. Her er meget fredeligt og virkelig afslappet. Stedet er perfekt til udflugter med båd til nogle af de smukke øer, der ligger i bugten eller til en snorkeltur ved nogle af de mange koralrev. Men du behøver ikke tage nogen steder, du kan bare blive og nyde den rolige atmosfære. Har du lyst til en udflugt, kan du tage hen til det smukke vandfald Papuwyan, der ligger ca. halvanden times kørsel fra byen. Vi anbefaler, at du får en guide til at være stifinder, for vandfaldet er ikke markeret på et kort, og skiltning er der ikke meget af. Et andet vandfald, Bigaho, er også værd at lægge vejen forbi. Det ligger tyve minutter fra Port Barton, og du kommer lettest dertil med båd. Port Barton er som sagt en meget lille by, og her er kun elektricitet i et begrænset antal timer om aftenen.

Rejser til Port Barton

F32
Manila, St. Paul Nationalpark, Cacnipa (Port Barton), El Nido og Modessa Island

Hoteller i Port Barton

Coconut Garden Island Resort ligger på den skønne ø Cacnipa - cirka en time fra Port Barton. Resortet ligger i dejlige, flotte omgivelser lige ned til den smukke strand. Der er gode muligheder for snorkling, bordtennis, kajak, eller måske vil du prøve en lokal padlebåd? Hytterne er bygget i filippinsk traditionel stil med en fin terasse - de er enkle, med privat badeværelse (toilet og bad men kun varmt vand, hvis du er heldig). Der er en lille vifte, som kun kører på solenergi, så måske rækker det ikke til hele natten! Stedet er perfekt, hvis du bare vil have fred og ro og slappe af. I restauranten serverer personalet god mad til overkommelige priser.

Deep Moon Resort ligger lige ned til den dejlige strand i Port Barton. Stedet er bygget i en charmerende "bambus-stil". Værelserne er i samme simple stil - det er små bungalows, der ligger rundt om i haven, og er du heldig, får du måske en af de fire hytter, der ligger lige ud til vandet! Værelserne har koldt/lunkent vand en vifte i loftet eller på et bord ved siden af sengen. Resortet er et godt udgangspunkt for udflugter til de mange flotte øer i området, eller du kan bare nyde naturen og slappe af på stranden.

Summer Homes er et hyggeligt lille hotel, der ligger lige ud til stranden. Få en "Beachfront cottage" og nyd det rolige tempo i den lille by. Hotellet har varmt vand og internet i det faste tidsrum på dagen, hvor byen har strøm. Har du brug for afveksling kan du tage på ø-hop, en sejltur gennem mangroverne eller vandre til et vandfald.