Puerto Maldonado

Puerto Maldonado er den havn, du sejler fra, hvis du skal til Tambopata National Reserve. Tambopata National Reserve ligger i Amazonas og er et vildnis på 274.690 hektar fyldt med Amazonas’ top 5 rovdyr: Jaguarer, kæmpeoddere, sorte alligatorer, harpyørne og anakondaer. Nationalparken er et af verdens rigeste naturområder, og den har verdensrekord i antal af fuglearter - mere end 550 er set på ét sted! Naturparken er også hjem for 1.100 sommerfuglearter. I den lille havneby Puerto Maldonado bliver du hentet af det junglelodge, du vælger at bo på – fælles for dem er, at de ligger midt ude i junglens fugtige varme. Du være omgivet af fantastisk dyreliv, store træer, hundredevis af forskellige aber, tusinder af farverige og skrigende papegøjer, små skildpadder, legesyge kæmpeoddere og frygtelige alligatorer. Du vil vågne op til junglens fremmede lyde, og være klar til en spændende dag fyldt med oplevelser. Alt efter, hvor du vælger at bo, vil programmet se lidt forskelligt ud, men ligegyldigt hvad, vil dygtige naturguider kunne lære dig meget om skoven og dens fantastiske dyreliv. Du skal på vandreture mellem junglens træer, og padle ud på stille søer, mens du spejder efter det farverige og meget varierede dyreliv. Sørg for at have pakket alle dine sanser, for en tur til Tambopata National Reserve vil helt sikkert være en tur, du aldrig glemmer!

Hoteller i Puerto Maldonado

Eco Amazonia Lodge er et dejligt sted, der ligger smukt midt i regnskoven. Glæd dig til båden lægger til, og lodgen toner frem mellem den tætte, grønne vegetation. Du bor i en af de 50 store, enkle bungalows bygget i lokale materialer og med eget badeværelse. Lodgen går op i bæredygtighed, og derfor er din loftsvifte kun tændt noget af dagen. Om natten bliver elektriciteten slukket, så temperaturen i værelset afhænger meget af vejret udenfor – det kan både blive meget varmt og meget koldt. Her er masser af mulighed for at få tiden til at gå, selvom du ikke har wifi eller telefon, der kan stjæle din opmærksom fra den smukke natur. Tag fx en dukkert i den fine indendørs swimmingpool, eller gå en tur i den smukke, eksotiske have. Lodgens restaurant minder måske lidt om en spisesal, men du kan nyde nogle dejlige måltider. Du kan også virkelig beundre udsigten til floden fra en af de mange hængekøjer, der hænger under et halvtag, eller sætte dig i baren og nyde en eksotisk drink.

Midt i den vilde natur i Amazonas og i gåafstand til den smukke sø Sandoval ligger dette familievenlige junglelodge. På grund af beliggenheden ankommer du til lodgen via vandvejen i kano. Værelserne er rummelige og har eget badeværelse med varmt vand samt en loftvifte. Alle måltider bliver serveret i buffetrestauranten og er lavet af friske, lokale ingredienser. Her er også en bar, hvor det er muligt at købe en drink at slutte dagen af på.

Sandoval Lake Lodge er et super, lille hotel bygget på en bakketop 30 meter over søen, og ejerne har bygget den af indsamlet drivtømmer, så der er ikke fældet nogen af skovens træer til byggeriet! Alle værelserne er små og hyggelige med eget bad og varmt vand. Du får rigtig god mad, personalet er venligt, og her er simpelthen en helt speciel og virkelig skøn atmosfære! Du kan kun tage 10 kg bagage med til Sandoval Lodge, da du skal med kano herud. Resten af din bagage kan opbevares på kontoret i Puerto Maldonado mod bagagekvittering.

Rejser til Puerto Maldonado

935
Lima, Puerto Maldonado, Cuzco, Aguas Calientes (Machu Picchu) og Cuzco