Samarkand

Samarkand er en af verdens ældste byer og den ældste i Centralasien. Byen havde sin storhedstid i middelalderen, hvor der var prægtige paladser, haver og brostensbelagte gader. Samarkand var og er et center for islamisk forskning og lære, og var med sin placering på Silkeruten et vigtigt handelscentrum. På en tur rundt i byen kan du besøge markedet eller gå på opdagelse i de forskellige bydele. Besøg Registan Square, hvor du kan se Madrassa Sherdor, Tilla Kori og Ulugbek. Se også et af de vigtigste steder for pilgrimsrejsende i Samarkand, Shokhi Zinda Nekropolis, resterne af den grandiose Bibi Khanum-moské, erobreren Amir Temurs mausoleet og Ulugbek observatoriet. Overalt i byen vil du se en fantastisk udsmykning af bygningerne – det må have krævet en utrolig kreativitet og en god portion tålmodighed at lave alle disse fantastiske mosaikker. Fra Samarkand kan du komme på tur til Nuratau-bjergene. Herfra finder du en helt fantastisk udsigt over området – både bjergene og landsbyerne, og måske også blomstrende bomuldsmarker. Tag på tur rundt i de små landsbyer, og hold udkig efter det sjældne får, Severzov Argali.

Hoteller i Samarkand

Jahongir B&B er et virkelig godt, lille hotel, der ligger lidt uden for centrum. Her er 11 små, gode værelser - de er enkle, men det fungerer rigtig godt! I den lille, hyggelige gårdhave er der grønt og dejligt med masser af planter og et område, hvor du kan sidde og nyde en kold øl i skyggen. Hotellet serverer en helt fin morgenmad, og ellers kan du spise på en af de restauranter, der ligger omkring syv minutters gang derfra. Ejeren er super sød, og generelt snakker personalet godt engelsk, så du får en god service. Du kan gå på internettet, men forbindelsen er svingende.

Hotel Malika Prime er det bedste hotel, hvis du vil bo lige midt i byen, et stenkast fra Timor statuen og fem minutters gang fra Registan Square. Værelserne er store og pæne, men der er kun wifi i lobbyen. Her er ingen restaurant, men her er en lille spisestue, hvor der bliver serveret en udmærket morgenmad. På tredje sal er en terrasse, og i varmt vejr kan du sidde og nyde udsigten over det smukke Gur Emir Mausoleum.