San Cristobal (Mexico)

San Cristobal er en større by, der ligger i et bjergrigt landskab, hvor der vokser mange store, grønne grantræer. Byen er præget af brostensbelagte gader og farverige bygninger med røde tegltage. Her kan du bruge dagen på at vandre langsomt rundt i de charmerende gader og suge stemningen til dig. Byens store kirke fanger dine øjne med dens solgule farve og flotte, røde udsmykning og tag også et kig på byens lille museum. Du kan gøre gode køb på et af markederne, hvor efterkommere af mayaindianerne fra de omkringliggende landsbyer sælger deres varer. Der er masser af godt og smukt håndværk iblandt – lækre lædertasker og -bælter, lune tørklæder og lamauldsokker og farverige tøjdyr. Om aftenen kan du lune dig på en kop god, mexicansk kaffe eller lækker, krydret kakao på en af de mange hyggelige caféer rundt omkring i byen - fx ved byens centrale plads. Kig ud på de flotte bygninger rundt om pladsen, der bliver badet i projektørlys, og lyt til den summen af livlig snak omkring dig. Fra San Cristobal kan du tage på mange forskellige dagsture. Fx en sejltur i Sumidero-kløften, hvor lodrette klippevægge tårner sig op i en højde på op til 1 km på begge sider af floden. Her kan du måske se fugle, legesyge aber og store, solbadende krokodiller. En anden tur er til den lille landsby San Juan de Chamula, hvor du kan få et indblik i hvordan mayaerne lever i dag. En tur ind i byens kirke kan anbefales. Her er ingen bænke og ingen præst, men stofbaldakiner i loftet og røgelse, der renser luften. Folk sidder i små grupper blandt hundredevis af tændte stearinlys og strør græs ud på gulvet, mens de beder - det er en meget bevægende oplevelse. 

Hoteller i San Cristobal (Mexico)

Hotel Arrecife del Coral er et 4 stjernet hotel, der ligger lige ved centrum af byen. Værelserne er store med dejlige senge, fine badeværelser og wifi.
Der er en god restaurant på hotellet - og har du børn med er der også en lille legeplads. Hotellet arrangerer også masser af udflugter.

Hotel Casavieja er et virkelig hyggeligt lidt hacienda-agtigt hotel med en smuk og charmerende indretning og en dejlig gårdhave. Gode, store værelser med mulighed for at sætte varme på i de kølige nætter. Det ligger 2 minutters gang fra gågaden og ca. 5 minutters gang fra den centrale plads, så du er tæt på alt det sjove. Morgenmaden er inkluderet, men du spiser den lidt længere nede ad gaden. Servicen er ikke særlig god, og de taler meget lidt (som i nærmest intet) engelsk, men det er jo altid godt at blive udfordret lidt, ikke? Der er wifi på værelserne, hvis du vil skrive et par mails til dem derhjemme (Mexico-standard, så hav tålmodighed). Hotellet er omgivet af fantastiske restauranter, og caféer så det svære valg her er at vælge, hvor du skal spise. 

Rejser til San Cristobal (Mexico)

MX21
Mexico City, Oaxaca, 1 natbus, San Cristobal, 1 natbus og Playa del Carmen
MX33
Mexico City, San Cristobal, Palenque, Campeche, Merida og Playa del Carmen