San Jose

San José ligger på et højdedrag midt i landet og har et dejlig mildt klima. Arkitekturen du møder her er en sjov blanding af mellemamerikansk og spansk byggestil, og her er masser af smukke bygninger, spændende museer og hyggelige parker. Byen byder også på farverige markeder - deriblandt et "farmers market" i weekenden, hvor de lokale handler frugt og grønt i massevis. Alt her er stort og friskt, og hvis du spørger pænt, går du ikke ned på smagsprøver! “Plaza de la Cultura” er byens kulturelle centrum og har en skøn stemning. Her er caféer, små butikker og boder samt gadesælgere, der blandt andet handler med indiansk tøj og tæpper. San Josés nattelivscenter hedder “El Pueblo”, og her finder du mange forskellige slags restauranter, barer og natklubber. Prøv for eksempel den fantastiske nationalret Gallo Pinto, der består af en blanding af ris, bønner, løg og koriander. Dette er den mest almindelige spise, og kan således både bestilles til morgenmad og aftensmad – hvis du altså har lyst… San José er generelt en by, der deler vandene. Byen er ikke verdens navle, og der er andre byer i Latinamerika, som måske er lidt mere spændende. Vil du bare gerne lande oven på den lange flyvetur og videre ud på eventyr i den costa ricanske natur, er en enkelt nat her nok. Vil du derimod gerne opleve lidt mere af byen og måske det omkringliggende kaffeland og den nærliggende vulkan, vil vi anbefale to nætter. Og så bør du helt sikkert opleve byen med en guide for at få det meste ud af den. Uanset hvad, så glem ikke at slå dig ned på en café med en kop god, costaricansk kaffe og nyd stemningen og livet i byen. 

Rejser til San Jose

CR31
San Jose, Drake Bay (Corcovado), Dominical, Monteverde, Arenal, Puerto Viejo, Bocas del Toro og Panama City
CR33
San Jose, Arenal, Monteverde, Manuel Antonio, Drake Bay (Corcovado) og San Jose
CR27
San Jose, Tortuguero, Arenal, Monteverde, Granada (Nicaragua), Playa Tamarindo

Hoteller i San Jose

Aurola Holiday Inn San Jose er et stort og lidt upersonligt hotel med en super god beliggenhed midt i byen. Det er et rigtig godt byhotel, som er god til en overnatning eller to, fordi du er tæt på alting. Værelserne er store, og morgenmaden er rigtig god, så du bor godt. Her er pool, hvis du trænger til en dukkert efter sightseeing i byen.

Auténtico Hotel er et centralt beliggennde og fint hotel, hvorfra der er 20 minutters gang til centrum. Hotellet har hele 80 fine værelser, der alle er nyrenoverede. De er derfor moderne - om end lidt upersonligt - indrettede med ganske udmærkede senge, loftvifte, TV, Wifi, mulighed for at lave kaffe og safetyboks. Eftersom du her bor i storbyen, kan der være lidt gener fra trafikstøj. Hotellet råder også over en hyggelig pool og en restaurant, hvor du blandt andet kan få en dejlig morgenmad. 

City Express Hoteles er et nyere hotel tæt på lufthavnen i San Jose. Indrømmet - det er lidt kedeligt! Men det er pænt og rent og fungerer ganske fint til en overnatning inden du skal tidligt op og i lufthavnen. Hotellet har en moderne indretning og kan godt føles lidt upersonligt og klinisk. Værelset har dog, hvad du skal bruge, såsom aircondition, wifi, safetybox og tv. Tæt ved hotellet finder du et shoppingcenter og nogle forskellige restauranter, hvor du kan stille aftensulten. På hotellet serveres der nemlig kun morgenmad i den store spisesal, hvor morgenbuffeten byder på et fint udvalg af frugt, æg, yoghurt mm. - og selvfølgelig costaricansk kaffe. 

Hotel Colonial Costa Rica er en smuk, gammel, hvidkalket bygning med søjlegange og charmerende detaljer. Det ligger midt i centrum, et par blokke fra Central Park og kun 100 meter fra China Town - den gode beliggenhed gør dog, at du kan opleve lidt bystøj. Værelserne er meget enkle og har fan, TV og badeværelse med varmt vand. Du kan gå på internettet i fællesområderne og bade i den lille, græskinspirerede pool. Morgenmaden er ikke den bedste, men på den anden side af vejen ligger en god restaurant, hvor du kan spise aftensmad. Spørg det søde personale, hvis du er i tvivl om noget - de vil hellere end gerne hjælpe.