Santa Clara

Det var i Santa Clara, at Castros revolutions sidste slag stod i 1959. Under ledelse af Ché Guevara indtog revolutionens styrker denne by, og næste dag var Cuba i Castros hænder. Santa Clara er i dag en rolig og smuk by, hvor du kan nyde den afslappede stemning og gaderne med de smukke bygninger fra kolonitiden. Se skudhullerne fra revolutionen og tænk dig tilbage til en tid præget af revolution og politiske kampe - evt. med et et besøg til Che Guevaras mausoleum og toget, "Tren Blindado", som Ché Guevaras fik afsporet. Sæt dig også på en bænk i hyggelige Parque Vidal sammen med cubanerne og få en sludder med nogle af dem.

Rejser til Santa Clara

CU42EG
Havana, Trinidad, Santa Clara, Cayo Santa Maria

Hoteller i Santa Clara

Casa Florida Center er et hyggeligt lille sted, og det ligger midt i byen 200 meter fra Leoncio Vidal Square. Casa particular betyder, at du bor i et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. At bo sådan er en fantastisk måde at opleve cubanerne bag facaden, og det er en stor fordel at bo hos en familie, for de ved, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er i byen. Husets ejer hedder Angel, og han er helt fantastisk, så du vil straks føle dig hjemme hos ham! Indretningen er charmerende og gammeldags med fine, antikke møbler og smukke lysekroner. Værelserne er gode, her er både TV, køleskab og håndvask. Du spiser rigtig godt, og der er rigeligt af maden, du får nemlig kæmpestore portioner. Gå på opdagelse i den dejlige, grønne gårdhave, hvor skildpadderne gemmer sig imellem alle planterne. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!

Hotel America er et rigtig godt, lidt ældre hotel med en af byens bedste beliggenheder, kun en kort gåtur fra hovedtorvet. Her er 27 nyrenoverede værelser spredt ud over fem etager, og du er forhåbentligt i god form, for her er ingen elevator. Værelserne er små og hyggelige med limegrønne vægge og kun det mest nødvendige som aircondition og sikkerhedsbox - du skal dog være opmærksom på, at de som udgangspunkt ikke har vinduer. På øverste etage er en snackbar og en lille, hyggelig pool, hvor her kan du sidde i skyggen med en bog eller dase i en liggestol og nyde varmen. I restauranten er der et lille, men godt, udvalg af retter, og du skal helt bestemt smage deres skønne paella! Personalet i lobbyen er super søde og hjælper dig gerne med alt muligt, og det er også her, der er internetforbindelse (mod betaling).

Hotel Cubanacan Los Caneyes ligger i udkanten af byen omkring en halv times gåtur til centrum. Stedet er charmerende og hyggeligt og består af små hytter bygget i oprindelig Taino stil med tage af palmeblade. Der er ikke meget plads i hver hytte, men der er det mest nødvendige. Hotellet er omgivet af en smuk, grøn have med eksotiske planter og en lækker pool. Restauranten serverer helt udmærket mad, og som underholdning er der modeshow om aftenen - det kan godt sommetider larme lidt for dem, der bor tættest på.