Santiago de Chile

Chiles hovedstad, Santiago de Chile, har en beliggenhed, der er noget for sig. Byen er omgivet af bjerge, men ligger også forholdsvis tæt på havet, så det er nemt at kombinere storbybesøget med både skiture i bjergene og svømmeture i Stillehavet. En smuk omegn med små landsbyer og vingårde giver flere muligheder. Santiago de Chile er en af de mere vestligt inspirerede byer i Sydamerika med fokus på det kommercielle, men den har stadig sin egen specielle atmosfære. Specielt i centrum af byen er der en skæg blanding af ældre bygninger i pariser-stil og moderne skyskrabere. Tag ind til byens centrum: Plaza de Armas. På denne typisk latinamerikanske plads kan du kigge på de interessante historiske bygninger, fx byens store, flotte katedral, postkontoret, rådhuset og nationalmuseet. Det er også her, at chilenerne slapper af i palmetræernes skygge. Slut dig til dem og se hvordan man hygger sig i den pulserende storby. Når du går rundt på pladsen, så kig ned, for der ligger nedlagte skildringer af Santiagos historie. I Pio Nono bydelen finder du herlige cafeer og butikker med meget flotte smykker - lokalt forarbejdet sølv med indfattede halvædelstene.Besøg også Mercado Central og gågaderne Estado eller Ahumada, hvor der er alt lige fra små iskiosker til store varehuse. Når sulten melder sig, kan du slentre rundt i kvarteret Barrio Bellavista og lede efter et godt sted at spise de lokale ‘mariscos’ (skaldyr). Du kan også tage en tur hen til Cerro Santa Lucia, et lille klippebjerg på 70 m midt inde i byen. Her leder trapper og stier dig gennem det lokale folkeliv op til toppen, hvorfra der er en god udsigt over byen og fæstningen Castillo Hidalgo.

Hoteller i Santiago de Chile

Galerías Hotel er et smukt hotel, og et af de hyggeligste hoteller i byen. Her er rigtig dejlig stemning, god service og flotte værelser med gode faciliteter, herunder wifi. Hotellet ligger i bydelen Metropolitania, hvor der er mange gode restauranter og shoppingmuligheder i både butikker og boder. Metroen går lige til døren, men der er ikke langt til de fleste seværdigheder. Her er en udendørs pool og en god restaurant.

<center></center>

Holiday Inn Santiago Airport Hotel er et større, moderne og super godt hotel, som ligger få skridt fra lufthavnen. Det gør, at hotellet er helt perfekt til en overnatning, inden du skal rejse med fly. Værelserne er veludstyrede og har god wifi-forbindelse, så du kan sagtens sende en mail til dem derhjemme. De ansatte er venlige og servicemindede. Du kan nyde gode retter i løbet af dagen på deres restaurant, eller du kan nyde et stille måltid på dit værelse, hvis du bestiller roomservice – dag og nat! Morgenmaden er rigtig god med et bredt udvalg, så du kan blive dejligt mæt og få energi. Har du brug for at forkæle dig selv endnu mere, kan du hoppe en tur i hotellets opvarmede indendørs pool efter en tur i det lille træningslokale. Du kan såmænd også slappe af i jacuzzien og saunaen, eller du kan nyde en drink i coctailbaren. 

Hotel Fundador er et lidt gammeldags hotel, men det har en rigtig god beliggenhed i gåafstand til museer og kirker i den gamle bydel. Hotellet har sin helt egen stil med en blanding af friske farver og minimalistiske møbler, andinske vægtæpper, krukker og rokoko-agtige møbler. Der er en mindre swimmingpool på hotellet.

Hotel Plaza San Francisco ligger altså bare helt perfekt - du kan gå til det meste, blandt andet præsidentens palads og Plaza de Armas. Hotellet er super flot med store, gode værelser og en lille, indendørs pool. Du får serveret skøn, chilensk mad i den smukke restaurant, og hvis du spiser for meget, kan du træne lidt i det lille fitnesscenter og forbrænde det igen.

Rejser til Santiago de Chile

918
Santiago de Chile, Puerto Varas, Peulla. Bariloche, Buenos Aires, Iguazu, Rio de Janeiro
912
Santiago de Chile, San Pedro de Atacama, Puerto Varas
915
Santiago de Chile, San Pedro de Atacama og Val Paraiso
913
Santiago de Chile, San Pedro, Santiago de Chile, Puerto Varas, Puerto Natales, Punta Arenas, Santiago de Chile.