Santiago de Cuba

Santiago de Cuba er Cubas næststørste by og ligger flot på toppen af en bakke med udsigt til havet og Sierra Maestra-bjergene. Det er en smuk by med blandet arkitektur, flotte bygninger, dejlige parker og stejle gader. Det er også en by, der har været vidne til store, historiske begivenheder. Det var her, at Fidel Castro begyndte revolutionen i 1953, og det var her, han 6 år senere deklarerede, at sejren var vundet. Det er også i denne by, at Cubas nationalhelt Jose Marti ligger begravet, og hans grav er bestemt et besøg værd med fanfarer, musik og vagter. Det er også her i byen her, at du finder Cubas første katedral, og så er det faktisk også her, at son-musikken stammer fra. Son-musikken er en unik musikform, der blev udviklet i begyndelsen af 1900-tallet. Son er grundlaget for musikgenrer som salsa, rumba og mambo, og hvert år holdes der i byen et kæmpe karneval med dans og musik. Her er et par gode museer fx det lille Diego Velázquez museum fra 1515, som er et af de ældste kolonitidshjem i Cuba, og her er naturligvis også et museum om revolutionens start i 1953. Og så må du naturligvis også til Bacardi romdestilleriet - vi kender jo alle Bacardi rom. Hvis du er interesseret i Bacardi, så kan du også lægge vejen forbi Museo Emilio Bacardi Moreau. Han var både krigshelt og rommagnat, og ind til revolutionen boede han i Santiago de Cuba, hvor han grundlagde Bacardi rom. Lidt uden for byen ligger det store fort Castillo de San Pedro de la Roca. Engang var det dette fort, der holdt piraterne i skak – i dag er her lidt mere fredeligt. Brug en halv eller hel dag på at tage herud og nyd udsigten og de dejlige omgivelser. 

Hoteller i Santiago de Cuba

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!

Hotel Casa Granda er et et super flot hotel i centrum af byen, og vi håber, at vi altid kan få plads til vores gæster her! Personalet er skønt, og her er en dejlig restaurant, hvor du spiser med udsigt over byens stemningsfulde aftenlys. I snackbaren på øverste etage er der simpelthen så dejligt, og så kan du se helt ud til vandet. Værelserne er små og er af en ældre dato, men de er pæne og rene og har gode faciliteter. Her er ingen swimmingpool, og wifi kan du kun gå på mod betaling. Hotellet ligger rigtig godt ud til en dejlig plads, hvor der er masser af liv, men det betyder altså også, at du kan høre støj fra gaden om aftenen. 

Hotel Melia Santiago er et stort, moderne hotel, der ligger omkring to kilometer fra byens centrum. Du bor på store, pæne værelser med eget badeværelse og en skøn udsigt til by og bjerge. Her er wifi, men du skal betale for det, og kvaliteten er ikke super - men sådan er det jo i Cuba! Du spiser rigtig godt på hotellets syv restauranter - du kan få grillretter, lækre italienske retter og udsøgt gourmetmad. Nyd en drink i udsigtsbaren på 15. etage, mens du nyder synet af bjergene, eller gå i pianobaren, hvor der ofte er musik og underholdning. Haven er fuld af palmer, og her er tre pools, som du kan tage en kølende dukkert i, hvis solen bliver for varm, og ellers kan du jo svede i fitnesscenteret eller få massage i spaen.

Rejser til Santiago de Cuba

CU13EG
Havana, Baracoa, Santiago de Cuba, Bayamo, Santo Domingo og Guardalavaca
CU18EG
Havana, Baracoa, Santiago de Cuba, Camaguey, Trinidad og Varadero
CU40EG
Havana, Trinidad, Camaguey, Guardalavaca, Santiago de Cuba