Sanur

Sanur er en skøn og populær turistby på Bali, som du kommer forbi på mange af vores rejser til Indonesien. Med sin afslappede stemning er byen et skønt sted for familier, par og livsnydere! Uanset om du har lyst til at slå dig ned på stranden i flere dage eller gerne vil ud at opleve, hvad Bali ellers har at byde på, så er Sanur et godt udgangspunkt. Her er en tilbagelænet stemning, en dejlig strand, masser af butikker og restauranter og masser af muligheder for at opleve det balinesiske kulturliv med ceremonier, templer og lokale markeder. 

Sanurs strandliv og shopping

Sanurs brede strand er nok byens største trækplaster. Havet ved Bali kan til tider være voldsomt, men det er nok i Sanur, du finder det roligste badevand på øen. Den gyldne sandstrand indbyder til afslapning og slentreture i vandkanten, hvor du kan se nogle af de traditionelle farvestrålende både, som området er kendt for. Skal du skrue ekstra op for afslapningen, kan du få massage direkte på stranden eller nyde en kølig drink med fødderne i sandet.

Trænger du til at strække benene og bruge shopping-musklerne lidt, så tag en tur til Sanur by. Her kan du vandre rundt i gaderne og forundres over, hvor mange forskellige ting, man kan købe. Farverigt tøj, alle former for smykker, masser af tingeltangel og ure af forskellige ”mærker”. Her er også mange butikker, der sælger kunst af forskellig slags, og især træhåndværk er populært. 

    

Seværdigheder i Sanur

Sanur har måske ikke sådan rigtige seværdigheder i den forstand, men hvis du rejser med børn, kan du lægge vejen forbi Bali Safari & Marine Park eller vandlandet med vilde rutsjebaner. Kender du allerede lidt til Sanur, har du måske set billeder af Sanurs varmærke - de såkaldte "resthouses", der ligger på tanger ude i vandet. Her kan du sidde i en lille overdækket pavillon og nyde udsigten ud over vandet, som nærmest er en seværdighed i sig selv. 

Aktiviteter og udflugter i Sanur

Sanur er perfekt, hvis du gerne vil opleve det mere afslappede Bali. Her er oplevelser til vands og til lands og oven i hatten gode muligheder for at tage på udflugt til flere af Balis højdepunkter.

Har du ikke lyst til at bevæge dig for langt væk fra stranden, kan du leje en cykel og køre på den 5 kilometer lange cykelsti, der løber langs vandet.

Vil du hellere længere væk på eventyr, så er det en mulighed at leje en bil med chauffør, der kan køre dig hvorhen du vil. Skal du opleve Balis vestkyst med øde strande, eller måske vil du besøge de hyggelige havnebyer på østkysten? Sætter du kursen mod nordvest kan du også opleve de smukke rismarker, som Bali er så kendt for. Et smukt syn, som kan være næsten helt meditativt at kigge på.

Snorkling og dykning - Sanur under overfladen

Ud for kysten ved Sanur ligger et koralrev, der er hjem for mange farverige fisk. Sanur er dog ikke det bedste sted at snorkle på Bali, sigtbarheden er ikke så god. Til gengæld er udvalget af både snorkel- og dykkerudflugter i Sanur stort, så du kan nemt komme ud at opleve klovnefisk, skibsvrag, farverige koralrev, djævlerokker og mange andre eksotiske havdyr.

Surfing på Sanurs strande

Mange steder på Bali kan havet godt være lidt voldsomt for dem, der bare gerne vil soppe i vandkanten. Til gengæld er det et mekka for dem, der gerne vil ud at ride på de store bølger. I Sanur er der også mulighed for både surfing, kitesurfing og windsurfing, men da stranden her er en af de mere rolige af slagsen, er det ikke her, du får de bedste betingelser. Stranden Keramas Beach er nok det bedste bud på et sted at surfe i nærheden af Sanur, og ellers skal du søge mod den levende by Kuta, der er meget bedre egnet til surfing.  

  

Sejltur til Nusa Lembongan

Selvom Bali er en ø, er det en rimelig stor en af slagsen. Hvis du gerne vil ud og opleve ølivet på en mindre ø, er det oplagt at tage på tur til Nusa Lembongan. Du kommer nemt til denne lille ø med færgen fra Sanur, og her kan du virkelig tage det med ro og nyde omgivelserne. Her er næsten ingen biler, og derfor næsten ingen veje. Har du pakket snorkelmasken i rygsækken, kan du snorkle ved det nærliggende koralrev og bagefter finde lidt frokost i den hyggelige by Lembongan Village.

Restauranter for enhver smag

Om du nyder dovnedage på stranden eller fylder programmet med udflugter og aktiviteter, så er der én ting, der altid hører en ferie til: god mad! Udvalget af mad i Sanur er stort, og der burde også være noget, der falder i din smag. Har du lyst til italiensk, vietnamesisk, tapas eller noget fjerde? Så kan du nok finde det. Her er både flotte restauranter og hyggelige caféer – nogle er helt nede på jorden, andre er smukt dekorerede. Og så er der dem, der går hele vejen og har et gennemført og sjovt tema!

Du kan jo ikke være på Bali uden at prøve indonesisk mad, så prøv at gå på jagt efter nogle af Sanurs små ”warungs”. Her får du traditionel og smagfuld indonesisk mad i simple omgivelser. Lækkert og lokalt!

  

Vejret i Sanur

Modsat mange andre rejsemål i Asien, er Bali faktisk bedst i den danske sommer. Året rundt er der kun små udsving i temperaturen, men der er stor forskel på mængden af regn.

Den bedste tid at besøge Sanur er i perioden fra juni til september, hvor der er mindst risiko for regn. I april, maj og oktober er der flere regnvejrsdage, men i april dog stadig en del solskinstimer.

Det mindst populære tidspunkt at besøge Sanur er i perioden januar-marts og igen i november-december. Her kan du forvente mange regnvejrsdage og regn i rigtig store mængder.

Sanur Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max (C) 31 32 33 34 36 36 36 36 35 36 34 33
Min (C) 27 27 27 29 29 28 28 29 29 30 30 28
Regn (mm) 268 337 296 72 54 53 42 3 4 23 215

237

Hoteller i Sanur

Det er i Sanur, at du finder de fleste af Balis store og luksuriøse resorts. Her er dog lidt for enhver smag, for det er en populær ferieby. Uanset om du vil bo nyt og moderne eller hellere vil nyde dagene på et ældre, charmerende resort, så er Sanur stedet, hvor du kan få dine ønsker opfyldt.

Bumi Ayu Bungalows ligger lidt tilbagetrukket fra hovedgadens liv, på en rolig sidevej. Det er et dejligt hotel med 32 bungalows i balinesisk stil, og 18 hotelværelser. Bumgalowerne ligger i en flot, tropisk have med kæmpebambusser og palmer, og du går rundt mellem dem på små stier. Hotellet har en dejlig pool med tilhørende jacuzzi, hvor du bare kan sidde og boble, mens du tænker over, hvilket sted du skal spise på i aften. Det er kun 250 meter til stranden, så du kan også bare slappe af i sandet med en bog eller gå lange ture i vandkanten i fred og ro. På restauranten er personalet venligt og opmærksomt – og det er i de i det hele taget – og maden er rigtig god, men du må også ud og prøve de mange gode restauranter rundt omkring i Sanur. 

Dampati Villa er et flot hotel, der ligger få minutters gang fra den skønne strand og i gåafstand fra byens markeder og Segara-templet. Hotellet har ni store 3 værelses villaer, der er lidt slidte men meget charmerende, med privat pool, hvor du virkelig har mulighed for at få slappet af. Indretningen er hyggelig og romantisk, og her er alt, hvad du skal bruge - inklusiv gratis internet i fællesområderne.

Griya Santrian er et virkelig lækkert hotel med god stemning beliggende lige ned til den smukke sandstrand. Nyd formiddagene i den dejlige pool og eftermiddagene i den lækre spa-afdeling, hvor du kan forkæle dig selv med en massage eller bruge nogle af stedets mange andre faciliteter. Her er også en super strandrestaurant med god mad. Bemærk, at hotellet ikke har værelser direkte ned til vandkanten, men beachwing-værelserne ligger tættest på stranden. Hotellet har fine og rene værelser med en moderne indretning.

Parigata Resort & Spa er et godt hotel, der ligger midt i Sanur kun 7 minutters gang fra stranden. Værelserne er ikke helt nye, og det kan godt ses nogen steder, men de er pæne og rene. De øverste har gode, store balkoner, som du deler med naboen, og de nederste har nem adgang til fællespoolen og en lille gårdhave, hvor du kan sidde og nyde lyden af det store, flotte vandfald i poolen. Haven er virkelig dejlig med masser af planter og smukke detaljer. Her er en helt fin restaurant, som du kan spise på om aftenen, men tag også en slentretur ned ad stranden, hvor der også ligger mange gode restauranter!