Sanur

På kyststrækningen ved hovedbyen Denpasar i det sydøstlige Bali ligger den skønne turistby Sanur, som vi har på mange af vores Bali rejser. Her finder du størstedelen af øens store luksuriøse resorts, og der er lækre strande omkring byen, som ofte bliver pyntet af sjove, farverige både i strandkanten. Til trods for de mange restauranter og hoteller på hovedvejen er her en fredelig og afslappet stemning langs hele kysten, og der er masser mulighed for at kigge på boder og butikker. Das på stranden, gå en tur langs stranden eller sæt dig ved en bar med en kold forfriskning. Hvis du en dag skal væk fra vandet og vil ud og opleve lidt, er der mulighed for at leje en cykel og cykle en tur langs den 5 km lange cykelsti, der snor sig parallelt med det smukke hav. 

Rejser til Sanur

423
Pecatu, Ubud, Lovina, Amed, Gili Trawangan, Sanur
416
Bohorok, Berastagi, Samosir Island, Medan og Sanur
409
Sanur, Ubud, Candidasa, Sengiggi, Gili Trawangan, Kuta Lombok
421
Sanur, Ubud, Munduk, Lovina og Sanur
411
Yogyakarta, Pacet, Bromo, Kalibaru, Ubud og Sanur
419
Ubud, Munduk, Seminyak, Rinca Island, Labuan Bajo, Sanur
413
Kuala Lumpur, Ujung Pandang, Toraja, Surabaya, Bromo, Ijen, Sanur og Gili Trawangan
412
Surabaya, Bromo, Ijen, Sanur, Gili Trawangan og Senggigi

Hoteller i Sanur

Ari Putri Hotel er et lille og hyggeligt resort med en dejlig stemning! Det ligger kun 5 minutter fra den dejlige strand og tæt på mange gode restauranter i det sydlige Sanur. Hotellet er unikt med smukke stenudskæringer og har et traditionelt pagodetag. Alle værelserne er små men pæne og godt indrettet med balkon, air-condition og badeværelse. Her er også restaurant, bar, massage og en dejlig swimmingpool.

Bumi Ayu Bungalows ligger lidt tilbagetrukket fra hovedgadens liv, på en rolig sidevej. Det er et dejligt hotel med 32 bungalows i balinesisk stil, og 18 hotelværelser. Bumgalowerne ligger i en flot, tropisk have med kæmpebambusser og palmer, og du går rundt mellem dem på små stier. Hotellet har en dejlig pool med tilhørende jacuzzi, hvor du bare kan sidde og boble, mens du tænker over, hvilket sted du skal spise på i aften. Det er kun 250 meter til stranden, så du kan også bare slappe af i sandet med en bog eller gå lange ture i vandkanten i fred og ro. På restauranten er personalet venligt og opmærksomt – og det er i de i det hele taget – og maden er rigtig god, men du må også ud og prøve de mange gode restauranter rundt omkring i Sanur. 

Dampati Villa er et flot hotel, der ligger få minutters gang fra den skønne strand og i gåafstand fra byens markeder og Segara-templet. Hotellet har ni store 3 værelses villaer, der er lidt slidte men meget charmerende, med privat pool, hvor du virkelig har mulighed for at få slappet af. Indretningen er hyggelig og romantisk, og her er alt, hvad du skal bruge - inklusiv gratis internet i fællesområderne.

Griya Santrian er et virkelig lækkert hotel med god stemning beliggende lige ned til den smukke sandstrand. Nyd formiddagene i den dejlige pool og eftermiddagene i den lækre spa-afdeling, hvor du kan forkæle dig selv med en massage eller bruge nogle af stedets mange andre faciliteter. Her er også en super strandrestaurant med god mad. Bemærk, at hotellet ikke har værelser direkte ned til vandkanten, men beachwing-værelserne ligger tættest på stranden. Hotellet har fine og rene værelser med en moderne indretning.

La Taverna Suites er et rigtig hyggeligt hotel, der ligger i hjertet af Sanur og lige ned til den smukke strand. Værelserne har dejlige senge og smukke, marmorbeklædte badeværelser. Hotellet ligger i en frodig have, der går helt ned til stranden. Her er der mulighed for at nyde sin mad i restauranten om morgenen eller tage en dukkert, imens solen langsomt stiger op af vandet. Dette er et idyllisk hotel, hvor tiden næsten går i stå.

Parigata Resort & Spa er et godt hotel, der ligger midt i Sanur kun 7 minutters gang fra stranden. Værelserne er ikke helt nye, og det kan godt ses nogen steder, men de er pæne og rene. De øverste har gode, store balkoner, som du deler med naboen, og de nederste har nem adgang til fællespoolen og en lille gårdhave, hvor du kan sidde og nyde lyden af det store, flotte vandfald i poolen. Haven er virkelig dejlig med masser af planter og smukke detaljer. Her er en helt fin restaurant, som du kan spise på om aftenen, men tag også en slentretur ned ad stranden, hvor der også ligger mange gode restauranter!

Parigata Spa Villas er et hyggeligt og smukt resort, der ligger 10 minutters kørsel fra Sanurs centrale restauranter og butikker. De i alt 10 villaer ligger omkring en dejlig, snoet pool i en grøn have med masser af planter og blomster. Værelserne er store og veludstyrede (men nogle steder en smule slidte). I din villa er en lille terrasse og en privat pool med jacuzzi, som du kan dase uforstyrret i hver dag. Hotellet har en restaurant, men du kan også hyre en butler og få serveret maden direkte i din villa! Der er 10-15 minutters gåtur til stranden, men resortet har en gratis shuttle service, så du kan blive kørt ned til vandet.

Peneeda View Beach Hotel er et dejligt men noget slidt hotel med en god stemning. Hotellet ligger helt ned til den rolige ende af Sanur strand og kun 10 minutters kørsel fra bymidten. Værelserne er bygget i traditionel, balinesisk lumbung stil med et værelse på hver etage og er hyggelige, men lidt mørke. Gå en tur i den skønne, tropiske have eller tag et dyp i en af de fire lækre udendørs swimmingpools. Der er gratis trådløst internet i receptionen og restauranten.

Puri Gopa Hotel er et godt hotel med en rigtig skøn beliggenhed. Der er kun et par minutter til den skønne strand og en lille gåtur til byens liv. Du har alle muligheder for at slappe af på stranden, afprøve sjove vandsportsaktiviteter, gå i butikker og besøge de lokale barer og restauranter. Hotellet er et hyggeligt, familieejet hotel, der ligger i en frodig have og er opført i autentisk, balinesisk stil. Værelserne ligger lidt tæt og er en anelse slidt, men de er pæne og rummelige og har egen balkon med udsigt til enten haven eller poolen. På hotellet finder du også en lille restaurant og bar, hvor du kan slutte dagen af med dejlig mad og tropiske drinks - morgenmaden er dog ikke helt så god som resten af deres madudvalg.

Puri Kelapa Garden Cottages ligger tæt på den nordlige del af Sanur stranden. Det er et dejligt sted, der ligger ved vejen, men der er fred og ro i den smukke, grønne have. Værelserne er lyse og pæne og har aircondition og minibar. På hotellet kan du tage en dukkert i det lille, hyggelige poolområde eller forkæle dig selv med en spa-behandling.

Puri Sading Hotel er et super hyggeligt, lille hotel med en god atmosfære, der ligger kun 5 minutters gang fra den hvide sandstrand. Her er 22 nydelige værelser med aircondition og privat balkon - der er dog kun plads til tre på et værelse. Alle værelserne har udsigt over haven, og de ligger kun få skridt fra hotellets swimmingpool, restaurant og bar.

Puri Santrian Hotel er et meget hyggeligt og dejligt hotel, der ligger midt på en 200 meter lang, privat strand. Her er der rolige omgivelser, en skøn tropisk have og hele tre pools at vælge imellem. Stilen er traditionel, og alle værelser er enkle men stilfuldt indrettet. De har enten terrasse eller balkon. Hotellet har også spa, yoga og madlavningskurser, så der er masser for dig at give dig til.

Puri Yuma Hotel & Villa er et hyggeligt og nydeligt hotel, der er bygget i balinesisk stil. Det ligger kun 5 minutter fra stranden (der er shuttle) og heller ikke langt fra restauranter og butikker. Her er enkle, nydelige værelser med wifi og en skøn lille pool, hvor du kan nyde de frodige og smukke omgivelser. Hotellet har en god restaurant, der serverer både balinesiske og internationale retter.

Respati Beach Hotel ligger midt i en lille, frodig oase. Der er i alt 35 flotte og rummelige værelser - alle med privat balkon/terrasse, bad med varmt og koldt vand, aircondition, hårtørrer, m.m. Til hotellet hører en skøn swimmingpool og stranden ligger blot et stenkast derfra. I hotellets restaurant kan du få serveret lækker friskfanget fisk samt forskellige indonesiske og europæiske retter.

Santai Hotel ligger midt i Sanur kun 4 minutters gang fra stranden. Det er et udmærket, lille hotel, der måske mest henvender sig til en yngre målgruppe. Der er ejet af danskeren Minni, som har boet på Bali de sidste 12 år. Værelserne er simple, men alle har vifte eller aircondition, køleskab og terrasse eller balkon. Bemærk at stedet fortrinsvist bliver brugt af dykkere, og at der er lagt vægt på dykkerfaciliteterne frem for hotelfaciliteterne. Derfor er poolen ofte optaget. Her kan være larm om aftenen fra de unge gæster.

Sari Sanur er et vidunderligt, lille sted, der ligger blot 100 meter fra stranden. Resortet består af 18 dejlige, hyggeligt indrettede bungalows med en lille privat have, hvor du får serveret din morgenmad. Her er super hyggeligt, og du vil med det samme føle dig hjemme. Bungalowerne ligger i en dejlig, grøn have, hvor der også er en skøn, lille pool og et par ligge stole. Du kan gå ned til den dejlige strand på et par minutter - du skal igennem haven og en parkeringsplads - det lyder måske lidt mærkeligt, men det fungerer fint. Her ligger også hotellets restaurant, som er rigtig god og har rimelige priser.

Sativa Sanur Cottages er et lille, super hyggeligt hotel beliggende i den ene ende af Sanur-stranden. Det ligger lidt tilbagetrukket i rolige omgivelser og er omgivet af palmer omkring 5 minutters gang fra stranden. Det er nemt at komme til både stranden og hovedvejen. De 48 værelser er fordelt på 10 hytter i balinesisk stil og er placeret omkring poolen. Værelserne er ikke de største, men de er fine og pæne og har egen lille terrasse eller balkon. Her er en dejlig stemning.

Segara Village Hotel er et stort, populært, flot familieejet hotel, der ligger lige ud til den lækre sandstrand. Hotellet består af 117 hyggelige bungalows, der er indrettet pænt og moderne, og her er masser af plads både på værelset og i den skønne, tropiske have. Du kan bruge din tid på forskellige aktiviteter - nyd fx en massage i den dejlige spa, tag et spil tennis på hotellets private tennisbane eller snup en dukkert i en af de tre lækre pools. Hotellet har to barer og to restauranter, hvor du kan nyde en lækker middag, eller du kan få serveret en romantisk middag på stranden. Her er meget børnevenligt med et hyggeligt, lille legeområde og en rolig strand, som er afskærmet af et koralrev, der holder de største bølger væk. Du kan gå gratis på internettet i fællesområderne.

Sukun Bali Cottages ligger midt i byen kun 5 minutters gåtur fra stranden, og du kan nemt finde gode butikker og restauranter i nærheden. Hotellet er ikke helt nyt, men det er rigtig godt! Fællesområderne er indrettet i hyggelig, balinesisk stil, og det giver stedet en hel særlig stemning. De enkle men udmærkede værelser er placeret rundt omkring i en hyggelig, grøn have. Fra terrassen har du enten udsigt til haven eller til den lille, dejlige pool. Du har internetadgang på værelset, og hvis du mangler noget, så spørg det hjælpsomme personale - de vil hellere end gerne hjælpe dig!

Swastika Bungalows er et hyggeligt, ældre familieejet hotel, der ligger midt i byen kun ti minutters gang fra stranden. De charmerende bungalows har pæne, lyse værelser, der er en anelse slidt, men de har alt, hvad du skal bruge. Nyd en kølig dukkert i en af hotellets tre pools om dagen og slap af på din private terrasse om aftenen med en af de danske bøger fra hotellets minibibliotek. Du kan gå på internettet i fællesområderne. Hotellet har en udmærket restaurant med et stort udvalg af mad, men der er masser af andre restauranter i området.

Taksu Sanur-hotel er et stort, moderne bygget hotel i flere etager, der ligger et stykke uden for byens centrum et kvarters gang fra stranden. Værelserne er store og nye med en moderne og enkel indretning, men her er alt, hvad du skal bruge - inklusiv gratis internet. Den gode restaurant serverer både morgenmad, frokost og aftensmad, men morgenmaden er ikke inkluderet i prisen. Her er en stor, dejlig pool med liggestole, hvor du kan nyde solen efter en kølig dukkert. Du kan også nyde de andre lækre restauranter i området eller gå ind til centrum af byen på 30 minutter.

Tandjung Sari Sanur er et gammelt, smukt resort, som ligger ud til Sanur Beach. Hotellet er bygget i balinesisk stil med elegante detaljer, palmetækkede bygninger og dejlige, grønne omgivelser, og de ansatte sørger for en hyggelig stemning. De fine bungalows har både et soveområde og et sofaområde, så du har masser af plads. Her er aircondition og et godt badeværelse med udendørs bruser – og det er altså en sjov fornemmelse at tage bad udenfor. Bungalowerne har faktisk deres helt eget, lille stykke have med en pavillon, hvor du kan sidde i skyggen og slappe af med en god bog, når solen er på sit højeste. Du kan naturligvis bade på stranden, men her er også en dejlig, lille saltvandspool med en lav ende til børnene. Overalt i den grønne have er der små siddeområder, og ud til vandet finder du både en restaurant og en bar – her kan du sidde og nyde udsigten ud over havet og vulkanen Gunung Agung. Trænger du til at røre dig og få (endnu mere) sved på panden, kan du besøge træningslokalet, og hvis du bare vil slappe af, så lån en bog på det lille bibliotek.