Sapa

Sapa er en mindre by i det nordlige Vietnam, tæt på den kinesiske grænse. Byen ligger 1.650 meter over havet i en frodig dal, og på en god dag har du udsigt til Vietnams højeste bjerg på over 3 kilometer. Området omkring Sapa er hjemsted for mange etniske minoriteter som f. eks. H’mong, Zao, Zay, Tay og Xapho. Landskabet er smukt med terrassemarker, og de etniske minoriteters private huse spredt ud over bjergsiden. Franskmændene var særligt begejstrede for det køligere område, og de udviklede byen til et feriested med tennisbaner, landingsbane, kirke og masser af villaer. I 1979 blev byen angrebet af kineserne, og mange af bygningerne blev desværre helt ødelagt. Siden 1990erne har byen været en af landets mest populære feriedestinationer med en del hoteller. Det hyggelige lørdagsmarkedet som mange turister kommer for at se, er et af byens største attraktioner med handel af lokale varer og produkter, også kaldet for kærlighedsmarkedet. Her kommer mange unge mennesker, der søger en partner, hvor der bliver sunget kærlighedssange og snakker sammen. I området omkring Sapa, er der rig mulighed for flotte trekkingture og lidt sydvest fra byen ligger naturreservatet Nui Hoang Lien. Her findes mange sjældne og muligvis udrydningstruede arter, herunder tigeren og den sorte asiatiske bjørn, så stedet skal besøges med omtanke. Fra december til februar skal du huske varmt tøj, da der er koldt i Sapa. Regntiden er fra maj til september.

Rejser til Sapa

382
Hanoi, Dien Bien Phu, Lai Chau, Sapa, Hoi An og Ho Chi Minh City
Nyhed
305
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Nha Trang, Mui Ne, Ho Chi Minh City, Mekong, Phu Quoc
307
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Mekong, Ho Chi Minh City
364
Hanoi, Sapa, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong, Phnom Penh, Siem Reap

Hoteller i Sapa

Bamboo Sapa er et rigtig godt, lidt ældre hotel, som ligger fredeligt i udkanten af Sapa, dog stadig i gåafstand til byens centrum og mange dejlige restauranter. Her bor du i dejlige omgivelser med en helt fænomenal udsigt ud over bjergene! Værelserne er lidt slidt, men her er en stor seng, et skrivebord og en balkon, hvor du kan sidde om aftenen og nyde udsigten ud over Fansipan bjerget og Muang Hoa dalen. Her er en restaurant med et stort udvalg af vietnamesiske retter, og maden er helt fin, men gå også en tur ud i byen og spis.

Sapa Dragon Hotel er et super hotel, der ligger i dejlige og rolige omgivelser ca. 5 minutters gang fra byens centrum. Hotellet er nyt, og værelserne er dejlige med gode faciliteter såsom wifi, aircondition, TV og minibar. Personalet er helt fantastisk, så du vil straks føle dig velkommen, og de vil mere end gerne hjælpe dig med at arrangere forskellige vandreruter til Sapa og det nærliggende område. Når du kommer hjem fra enten en vandretur eller en spadseretur rundt i byen, så kan du nyde nogle af de skønne vietnamesiske retter fra hotellets restaurant eller en drink fra hotellets bar. Morgenmaden er også rigtig god! Fra tagterrassen har du en flot udsigt ud over bjergene og byen, så husk masser af plads på kameraet. 

Sapa Lodge er et dejligt hotel, som vender ud mod flotte bjerge og dale på den ene side. Området på den anden side af hotellet er en ikke så flatterende vej, men der ligger mange restauranter og butikker. Dit værelse er rummeligt og flot, og du har både TV og WiFi. Spis god morgenmad i restauranten eller sæt dig udenfor og nyd udsigten fra de små borde på restaurantens balkon. Vil du på tur i området, hjælper det søde personale gerne.

Sapa View Hotel ligger lidt uden for byens centrum. Hotellet er udmærket, rent og pænt, og så er personalet venlige og yder gerne en god service. Hotellet byder også på en restaurant, der serverer både vietnamesiske og mere vestlige retter - maden er ok, men ikke fantastisk. Nogle af værelserne har pejs, så du kan holde varmen på de kølige aftener, og selvom det er hyggeligt at kigge på den buldrende pejs, er det nok udsigten over bjerge, dale og risterrasser, du kommer til at bruge mest tid på at beundre.