Sigiriya

Sigiriya er hjemsted for en af de største seværdigheder i Sri Lanka - Sigiriya klippen! Et must se på din Sri Lanka rejse! Løveklippen (som Sigiriya betyder) er en ca. 200 meter høj klippe, hvor en af Sri Lankas tidligere konger opførte et kæmpe palads på toppen omkring det 5. årh. Her var en fæstning, palads, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand og skulpturer. For at komme op på toppen, skal du gå rigtig mange trin op af en trappe, der løber hele vejen op ad klippen, andre gange mellem, under eller over klippeudhæng og formationer. På vejen er der mange af de over 1.000 år gamle fresco malerier af kvinder – kongen kunne godt lide damer og havde et harem på mere end 500 kvinder. Oppe på toppen skal du tage det stille og roligt og nyde udsigten. Det er simpelthen så smukt, at det næsten ikke er til at bære. Du ser de gamle bygningers konstruktion, og hvordan man allerede på det tidspunkt havde vandforsyning. Udsigten rækker milevidt – trætoppe, jungle, bjerge – uspoleret natur så langt øjet rækker. Her føles det som om, at du er havnet et sted, hvor ingen andre turister har været før, når du nyder udsigten. Turen ned går hurtigt (husk at strække ud, når du kommer ned, ellers bliver du øm i læggene i morgen) og pludselig er du omringet af sælgere, der vil have dig til at købe alt muligt – både smukke ting og turistbras. Hvis vejret er til det, kan du også tage en tur i luftballon over Sigiriya klippen - det er altså en helt uforglemmelig oplevelse! En anden unik oplevelse er at tage på cykeltur rundt i området. Her kan du køre ad de små stier, og hvis du stopper ved en lille bod ved vejen for at få en kølig sodavand, kan du tage en snak - måske på tegnsprog - med ejeren. 

Hoteller i Sigiriya

Aliya Resort & Spa er et forholdsvis nyt og flot hotel i smukke omgivelser, der ligger med en fantastisk udsigt til Sigiriya Rock. Arkitekturen er moderne og monstrøs, men går flot i spænd med de natursmukke omgivelser. Værelserne er moderne og flot indrettet, ofte med udsigt til Sigirirya Rock fra balkonen. Her er en lækker, stor infinity swimming pool med smuk udsigt til Sigiriya Rock. Her er også et meget veludstyret fitness center med en entusiastisk træner samt et spa med traditionel massage. Her er 4 restauranter med mange valgmuligheder og en lækker stor morgenbuffet, og en bar med venlig service. Der bliver spillet hyggelig live musik om aftenen i barområdet, hvor der er fin udsigt til poolen, der om aftenen har fin lys, der skifter farve i vandet. Hotellet ligger 30 minutters kørsel fra Sigiriya Rock.

Amaara Forest er et skønt sted, der – som navnet antyder – ligger smukt omgivet af skov. Selve haven er nærmest en jungle med små stier i tæt bevoksning af træer. Værelserne er rigtig gode, og her er gratis wifi, TV og DVD-afspiller. Ved poolen midt i haven kan du dovne den i en liggestol og tage en kølig dukkert – eller bare ligge og nyde livet og de smukke, grønne omgivelser. Restauranten er lidt dyr, men til gengæld er maden altså også virkelig god, også morgenmadsbuffeten! Hvis du trænger til mere afslapning end den smukke natur og dejlige pool kan byde på, så tag og besøg hotellets spa, hvor du kan få lækre behandlinger og kommer ud som et helt nyt menneske. 

Elephas Resort er et nydeligt nyt hotel med 30 minutters kørsel til Sigiriya Rock, hvor du kar mulighed for at tage en klatretur på stenen. De 16 værelser er pæne og rene med et hyggeligt lille træ bygget ind i badeværelset - der er gratis trådløst internet adgang. Der er en udmærket udendørs swimming pool og et legepladsområde til børn. Den hyggelige restaurant serveres lækker srilankansk, kinesisk og europæisk mad af et venligt og hjælpsomt personale.

Hotel Eden Garden er et godt sted, der ligger rigtig skønt - kun to kilometer fra Sigiriya. Værelserne er enkle, men her er TV, aircondition og blæser, og du kan gå på internettet i fællesområderne. Det er en god idé at holde døre og vinduer lukket, for der rigtig mange aber, og de er nogle små bøller! Hotellet hedder ikke Eden Garden for ingenting, her er en skøn, grøn have med en lille pool, hvor du kan tage en kølig dukkert eller ligge og dase på en solseng. Her er også en hyggelig, åben restaurant, hvor du spiser helt fin mad.

Rejser til Sigiriya

SL45
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala) og Maldiverne
SL14
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee