Sigiriya

Sigiriya er hjemsted for en af de største seværdigheder i Sri Lanka - Sigiriya klippen! Et must se på din Sri Lanka rejse! Løveklippen (som Sigiriya betyder) er en ca. 200 meter høj klippe, hvor en af Sri Lankas tidligere konger opførte et kæmpe palads på toppen omkring det 5. årh. Her var en fæstning, palads, smukke haveanlæg, badebassiner, springvand og skulpturer. For at komme op på toppen, skal du gå rigtig mange trin op af en trappe, der løber hele vejen op ad klippen, andre gange mellem, under eller over klippeudhæng og formationer. På vejen er der mange af de over 1.000 år gamle fresco malerier af kvinder – kongen kunne godt lide damer og havde et harem på mere end 500 kvinder. Oppe på toppen skal du tage det stille og roligt og nyde udsigten. Det er simpelthen så smukt, at det næsten ikke er til at bære. Du ser de gamle bygningers konstruktion, og hvordan man allerede på det tidspunkt havde vandforsyning. Udsigten rækker milevidt – trætoppe, jungle, bjerge – uspoleret natur så langt øjet rækker. Her føles det som om, at du er havnet et sted, hvor ingen andre turister har været før, når du nyder udsigten. Turen ned går hurtigt (husk at strække ud, når du kommer ned, ellers bliver du øm i læggene i morgen) og pludselig er du omringet af sælgere, der vil have dig til at købe alt muligt – både smukke ting og turistbras. Hvis vejret er til det, kan du også tage en tur i luftballon over Sigiriya klippen - det er altså en helt uforglemmelig oplevelse! En anden unik oplevelse er at tage på cykeltur rundt i området. Her kan du køre ad de små stier, og hvis du stopper ved en lille bod ved vejen for at få en kølig sodavand, kan du tage en snak - måske på tegnsprog - med ejeren. 

Rejser til Sigiriya

SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe Nationalpark og Ahangama
SL14
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee

Hoteller i Sigiriya

Aliya Resort & Spa er et forholdsvis nyt og flot hotel i smukke omgivelser, der ligger med en fantastisk udsigt til Sigiriya Rock. Arkitekturen er moderne og monstrøs, men går flot i spænd med de natursmukke omgivelser. Værelserne er moderne og flot indrettet, ofte med udsigt til Sigirirya Rock fra balkonen. Her er en lækker, stor infinity swimming pool med smuk udsigt til Sigiriya Rock. Her er også et meget veludstyret fitness center med en entusiastisk træner samt et spa med traditionel massage. Her er 4 restauranter med mange valgmuligheder og en lækker stor morgenbuffet, og en bar med venlig service. Der bliver spillet hyggelig live musik om aftenen i barområdet, hvor der er fin udsigt til poolen, der om aftenen har fin lys, der skifter farve i vandet. Hotellet ligger 30 minutters kørsel fra Sigiriya Rock.

Amaara Forest er et skønt sted, der – som navnet antyder – ligger smukt omgivet af skov. Selve haven er nærmest en jungle med små stier i tæt bevoksning af træer. Værelserne er rigtig gode, og her er gratis wifi, TV og DVD-afspiller. Ved poolen midt i haven kan du dovne den i en liggestol og tage en kølig dukkert – eller bare ligge og nyde livet og de smukke, grønne omgivelser. Restauranten er lidt dyr, men til gengæld er maden altså også virkelig god, også morgenmadsbuffeten! Hvis du trænger til mere afslapning end den smukke natur og dejlige pool kan byde på, så tag og besøg hotellets spa, hvor du kan få lækre behandlinger og kommer ud som et helt nyt menneske. 

Camellia Resort & Spa er et udmærket hotel, der ligger i rolige omgivelser ca. 20 minutters kørsel fra Sigiriya Rock. Her bor du lidt isoleret og midt i den grønne natur - så hold øjnene åbne efter aber i trætoppene! Værelserne er store, men lidt sparsomt indrettet. Dog får du både aircondition, minibar, et flot badeværelse og din egen balkon eller terrasse, hvor du kan hvile benene efter en oplevelsesrig dag. Der kan være lidt lydt på værelserne, så det kan være en idé at huske ørepropperne, hvis ikke du sover så tungt om natten. Hotellet byder desuden både på en fin pool, en lille spaafdeling og en restaurant, der serverer god mad. Personalet er meget gæstfrie, så de vil gøre deres for, at du føler dig velkommen.

EKHO Lake House er et godt hotel, som ligger lige ud til den smukke sø Parakrama Samudras. Dit værelse er pænt og hyggeligt indrettet med rustikke møbler. Her har du både aircondition, TV, minibar og en terrasse, hvor du kan nyde morgen- og aftentimerne. Nyd et super godt måltid i restauranten, der byder på dejlige forskellige retter. Her kan du stille sulten med udsigt over den smukke sø. Tag en forfriskende dukkert i den lille pool, mens du kommer helt ned i gear. Du har adgang til WiFi, men forbindelsen er ikke den bedste – men hvad skal du også med WiFi, når du bor i så smukke omgivelser? Hvis du mangler noget, så spørg det hjælpsomme personale – de vil hellere end gerne hjælpe dig!