Sihanoukville

Sihanoukville er en større havneby i det sydlige Cambodia med ca. 250.000 indbyggere. Sihanoukville blev først grundlagt i 1960'erne, som landets eneste dybhavshavn. Det betyder, at de store fragtskibe kan lægge til, og mange varer lastes og losses her hver dag. Selve byen er ikke så inspirerende, men den er omgivet af mange dejlige, hvide strande fx Ochheuteal, Serendipity og Otres Beach. Her er en dejlig afslappet og rolig atmosfære, så du kan rigtig nyde livet. Skal du have lidt liv og glade dage, kan du vælge mellem en del forskellige restauranter, barer, diskoteker mm. Her er flere slags vandsportsaktiviteter, og du kan også tage på dagstur til nogle af de mange øer, der ligger lidt ud for kysten. Vil du se lidt mere, så tag til Ream Nationalpark, hvor der er mangrover og aber eller til det smukke Kbal Chhay vandfald ca. 17 km uden for byen. Bemærk, at i nogle årstider er der pålandsvind på strandene, og så kan det godt ske, at der ligger skrald, som er skyllet i land.

Rejser til Sihanoukville

333
Hanoi, Mai Chau, Hanoi, Halong Bay, Dong Hoi, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Ben Tre (Mekong), Chau Doc (Mekong), Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville
808
Siem Reap, Tatai, Sihanoukville, Kirirom Nationalpark og Phnom Penh
816
Ho Chi Minh City, Vinh Long (Mekong), Ha Tien (Mekong), Kep, Sihanoukville, Phnom Penh, Siem Reap
803
Siem Reap, Phnom Penh, Kep, Sihanoukville og Koh Rong Samloem
801C
Bangkok, Siem Reap, Phnom Penh, Kirirom Nationalpark, Sihanoukville
811
Ho Chi Minh City, Phnom Penh, Battambang, Siem Reap, Sihanoukville
802
Siem Reap, Sihanoukville, Koh Rong Sanloem, Phnom Penh
812
Siem Reap, Tatai, Sihanoukville, Phnom Penh

Hoteller i Sihanoukville

Blue Sea Boutique Resort er et rigtig godt sted, der ligger centralt i byen, men væk fra hovedvejen, så der er stadig fredeligt. De 14 værelser er pæne og rene, og her er, hvad du skal bruge, fx wifi og en terrasse, hvor du kan sidde og slappe af om aftenen. Resortet ligger omkring 200 meter fra stranden, men i den smukke, tropiske have er en lille pool med liggestole, hvor du kan ligge og dase i skyggen for en parasol. Her er ingen rigtig restaurant, men her er en lækker morgenmadsbuffet, og du kan også få morgenmad direkte på værelset. De ansatte er rigtig søde og snakker godt engelsk.

Cambodian Resort ligger kun 200 meter fra den dejlige strand. Værelserne er rummelige og har aircondition, tv og te- og kaffefaciliteter. Hotellet byder desuden på en restaurant, fitnesscenter, swimmingpool og Wifi.

Golden Sand Hotel er et udmærket hotel, der ligger et par minutters gang fra Ochheuteal Beach. Her er 134 værelser, flotte restauranter og en dejlig swimmingpool. Alle værelser har a/c, tv, bad/toilet mm.

Grand Sihanoukville Hotel er et dejligt hotel, som ligger 10 minutters gang fra bymidten og 5 minutters gang fra Ochheuteal Beach – der dog ikke er helt så lækker som Otres Beach. Hotellet har 46 ældre værelser udstyret med aircondition, minibar, TV og gratis wifi, der virker det meste af tiden. Morgenmaden er enkel, men god med et udvalg af æg, brød, frugt mysli osv., og restaurantens mad om aftenen er også udmærket – men der findes mange bedre spisemuligheder i byen. Her er et stort poolområde med afdelinger til børn, småbørn og voksne, og liggestole hvor du kan slappe af og tørre. 

House of Malibu er meget, meget simpelt, men det ligger skønt - helt ud til den smukke strand! Det kan nok bedst betegnes som et 'rygsæk' standard hotel, men omgivelserne er dejlige!

Independence Hotel var Sihanoukvilles flotteste og mest berømte hotel i 1960erne. Det var her landets rige kom. Stedet gik noget i forfald, men er for nyligt blevet renoveret, og i dag er det igen et flot hotel. Det er en 6 etager høj bygning, og de fleste af de store, pæne værelser har udsigt over havet. Værelserne har bad/toilet, aircondition, minibar og tv.

Mary Beach Hotel er et stort og nyt hotel, der ligger lige i den ene ende af Otres Beach II, og det betyder, at du har en tuktuktur på 14 minutter ind til Sihanoukville centrum. Her er naturligvis liggestole på stranden, men her er også en flot pool, hvor du kan tage en kølig dukkert, hvis der er bølger på stranden. Værelserne er lidt ældre, men de er rene, og her er både TV, minibar, gratis wifi, og en balkon, hvor du kan sidde og slappe af med en god bog. Personalet er helt fantastisk – de er både hjælpsomme og søde, og du vil virkelig føle dig i gode hænder hos dem! Her er ingen restaurant (OBS – der står på hjemmesiden, at der er to, men det er der ikke!), så morgenmaden spiser du i et lille spiseområde. Hvis du trænger til at forkæle dig selv, så besøg hotellets lækre spa og få en massage eller en lækker behandling. 

Naia Otres Beach Resort er et rigtig dejligt hotel, som ligger i den ene ende af Otres II Beach. Det er indrettet lyst og lækkert med 50’er inspirerede, rustikke træmøbler og pastelfarver. Værelserne er dejlige og lyse og har aicondition, fan, minibar og te- og kaffefacilitetet. Om morgenen kan du sidde på din private balkon og nyde udsigten ud over haven, mens du lytter til lyden af bølgerne, der skyller ind over stranden. Hotellet ligger nemlig lige ud til vandet, og her er stranden både god og bred, og du kan ligge i en af de mange liggestole. Her er selvfølgelig også en herlig pool og en lille butik, der sælger souvenirs og badetøj. På stranden kan du få lidt snacks og flotte drinks i strandbaren, og på den rigtige restaurant får du lækker mad anrettet smukt på ægte cambodiansk manér. Det søde personale bidrager til den skønne atmosfære, som er overalt på hotellet. 

Ren Resort er et nyt og flot hotel for enden af Otres Beach i Sihanoukville. Det ligger et stykke fra byen, men til gengæld er her mere roligt og stranden er renere og pænere her, end hvis du bor tættere på selve byen, som du nemt kan komme til med tuk-tuk. Værelserne er moderne indrettet, er store og rummelige. Sengene kan godt være lidt hårde, som så mange andre steder i Asien. Hotellet byder også på en lang swimmingpool og en dejlig restaurant, hvor du finder et godt udvalg af asiatiske og internationale retter. Til morgenmaden finder du også et bredt udvalg, så du kan få tanket energidepoterne op inden dagens oplevelser.

Sokha Beach Resort ligger lige ned til vandet. Dette hotel har 2 lækre swimmingpools, spa-afdeling, fitnesscenter, børne-klub og meget mere. Alle værelserne har internet, tv, minibar, bad/toilet, tøfler og morgenkåbe. Hotellet er et af de bedste på stranden, stort, men dejligt.

Tamu Eat & Sleep er et lækkert hotel, der ligger i en dejlig have helt ned til Otres stranden. Her kan du nyde livet i skønne, rolige omgivelser og bare slappe af. Tag en tur i den dejlige udendørs swimming pool, lig på stranden, tag ud med snorkeludstyret eller sejl til en af de små øer. Hotellet ligger ca. 15 minutter i tuk-tuk fra Sihanoukville by - du kan også leje en bil eller motorcykel på hotellet. Værelserne er moderne og elegante - alle er med gratis trådløst internet, air-con og TV. Hotellet har også en og en lækker restaurant, der serverer super dejlig asiatisk og europæisk mad, men morgenmaden er ikke så spændende.

Tranquility Guesthouse ligger i en rolig ende af den ellers meget livlige Serendipity Beach. Det er det ideelle sted for unge og backpackere, som gerne vil have både by, barer og strandliv. Her er 12 meget simple bungalows, og nogle af dem er altså også lidt slidt, men de ligger rigtig godt, kun få sekunder fra den dejlige strand. Ejeren, Ian, er engelsk og superhjælpsom, og restauranten serverer god og billig mad, men du skal selvfølgelig også ud og prøve de mange andre gode restauranter og barer i nærheden! Selvom hotellet ligger i den rolige ende af stranden, så kan der altså godt være larm fra gaden - du bor jo i en større by.