Soppong

Soppong er en lille markedsby i den nordvestlige del af Thailand. Byen er handelscentrum for befolkningen fra de omkringliggende landsbyer, men det er stadigvæk en meget meget lille by. Soppong ligger i smukke omgivelser mellem bjerge og grønne skove. Her er jungle og store floder, og der findes mange huler og grotter med imponerende stalaktitter - nogle steder er der sågar spor af gamle vægmalerier. Her overnatter du på homestay og får virkelig indblik i, hvordan man lever her på egnen. Ejeren af homestayet hedder Pen, og hun bor her selv, så hun kender området her som sin egen baghave. Her er skønt og frodigt, og her er også en økologisk have, hvor mange af ingredienserne til madlavningen kommer fra. Pen tager dig med ud at vandre i junglen eller på sejltur ned ad floden til den imponerende Tham Lod Cave. Denne grotte er fyldt med stalaktitter, der ligner alt fra elefanter til kæmpetænder. Ved udgangen af hulen, kan du opleve at se de ca. 300.000 flagermus, der hver aften flyver ud af hulen. 

Hoteller i Soppong

Cave Lodge Guesthouse er et virkelig specielt sted. Ejerne er australieren John og hans kone Nung. Stedet består af små hytter bygget i naturmaterialer spredt ud over et stejlt område midt i naturen. Du er omgivet af jungle, klipper, og floden løber lige forbi. Værelserne er meget enkle, og kun nogle af dem har eget badeværelse, men der er varmt vand i hanerne og ild i pejsen når nødvendigt. Intet internet men til gengæld en stor åben spisestue med gynger og bålplads, og det hele er dekoreret med hjemmelavede plakater over udflugter, begivenheder og andet sjovt, og Johns egne artikler og bøger om området ligger fremme til fri afbenyttelse.

Little Eden Guesthouse er et helt særligt sted, der ligger midt i junglen lige ved Mae Lang-floden og den lille landsby Soppong, og her er bare virkelig dejligt! Det lille sted er ejet af skønne Phen, som både snakker engelsk, tysk og dansk. Hun hjælper dig med alting og tager også gerne med rundt i området som din turguide. Du bor i meget enkle bungalows, som ligger midt i frodig, tropisk skov - her er to enkeltmandssenge, toilet, bad, blæser og myggenet. Du kan bade i den lille swimmingpool eller ligge og slappe af i en hængekøje på fællesterrassen ud over floden, mens du lytter til flodens brusen. Vil du en tur ud i junglen, går du bare på pensionatets lille hængebro over floden, og så er du der! Her bliver serveret hjemmelavet mad med urter og krydderier fra den lille økologiske have, og der er både vestlige retter og thairetter. Du kan gå gratis på internettet overalt.

Pen Cave Homestay er virkelig et dejligt sted! Ejeren hedder Pen, og hun bor her selv, så hun kender området her som sin egen baghave. Du bor i en af hendes små teaktræs bungalows, der er simpelt indrettet med seng, myggenet og en lille balkon, hvor du kan sidde og nyde de grønne omgivelser. Her er skønt og frodigt, og her er også en økologisk have, hvor mange af ingredienserne til madlavningen kommer fra. Homestayet ligger kun ti minutter fra grotterne, og der er masser af andre ting, du kan foretage - hvad med et madlavningskursus fx? 

Rejser til Soppong

804
Bangkok, Chiang Mai, Pai, Soppong, Siem Reap, Phnom Penh.
209A
Chiang Mai, Pai, Soppong, trekking til Karen landsby, Chiang Mai og Khao Lak
209C
Bangkok, Sukhothai, Lampang, Chiang Mai, Soppong, trekking, Sukhothai og Koh Samet