Sukhothai

Sukhothai var Thailands første hovedstad under det 13. århundredes ”golden age” - det kaldes det, fordi det daværende Siam spredte sig langt ind i Burma, Cambodia og Malaysia og var kæmpestort. Du kommer tilbage til en helt anden tid, når du træder ind i det gamle kongeriges ruiner. Mange af templerne, buddhaerne og monumenterne er blevet genopbygget, så de ser ud som dengang, og det er altså et imponerende syn – ikke underligt at det er på UNESCOs liste over verdensarv. Den bedste måde at opleve hele området på er på cykel, så lej en i byen og kør rundt i det flotte område. Imellem ruinerne finder du lotussøer og ældgamle træer, der giver stedet en helt speciel atmosfære. Den nye Sukhothai by er ikke noget særligt, men du bor godt her, hvis du vil ud og besøge den gamle by. 

Hoteller i Sukhothai

Ruean Thai Hotel er et rigtig godt og charmerende familiedrevet hotel, som ligger i smukke omgivelser lidt uden for byen. Værelserne er pæne, rene og indrettet i traditionel thailandsk stil. Du har mulighed for at gøre brug af det vigtigste udstyr, som fx aircondition, TV, køleskab, myggenet om sengene og fint fungerende wifi-forbindelse. Personalet er rart og hjælpsomt, så du altid føler dig velkommen. I den skønne pool, som ligger praktisk og dejligt lige midt i det hele, kan du svømme nogle omgange eller du nyde solen på solsengene. Restauranten byder på en varieret god menu i en dejlig og rar atmosfære. Vil du besøge det gamle byområde, eller er du mere til at udforske den historiske park, så hjælper hotellet dig gerne med transport til og fra den lokale busstation.

The Leghanda Sukhothai Resort er et rigtig godt sted, og det ligger dejlig grønt omkring 1 km fra den gamle tempelby. Værelserne er gode og indrettet i en rustik og farvestrålende stil med både aircondition, wifi, minibar, skrivebord, skab og en lille balkon, hvor du kan spille et spil eller læse en bog. Badeværelserne derimod er små og lidt upraktiske. I den hyggelige have er en herlig pool med et par liggestole, hvor du kan slappe af og tage en dukkert. Her er også en super thaimassage og forskellige thaiforestillinger og aktiviteter, så du kan komme i rigtig thaistemning! Maden på restauranten er ikke noget særligt – men så er det jo godt, at de kan gå på opdagelse til de nærliggende hoteller og spise god mad. Stå tidligt op, tag en tuktuk fra hotellet for 300 Baht (ca. 60 kr.) og kør ind til Sukhothais mange pagoder, templer og ruiner og få en oplevelse for livet!

Rejser til Sukhothai

209C
Bangkok, Sukhothai, Lampang, Chiang Mai, Soppong, trekking, Sukhothai og Koh Samet