Takayama

Takayama er en charmerende by i bjergene i Hida-regionen, og den er også kendt som Little Kyoto. Takayama er en af de få byer, der har beholdt sit traditionelle look, og det vil du især se i den gamle bydel San-no-machi, også bedre kendt som Old Town. Her kan du opleve de velholdte bygninger og gader, der strækker sig helt tilbage til Edo tiden fra år 1600-1868, hvor byen var fuld af velhavende sælgere. Her kan du også stoppe op og få lidt godt til ganen i et af de mange kaffehuse, tehuse, eller sake-bryggerier. Takayama er også kendt for deres Takayama Festival, som er en af de tre mest oplevelsesrige festivaler i Japan. Til festivalen går byen all-in på parader og store pyntede flåder, som kører gennem byen, mens mekaniske dukker på nogle af flåderne underholder med sjove dansende bevægelser. Festivalen bliver afholdt to gange om året, i foråret og efteråret.

Begiv dig ud på den 3,5 kilometer gåtur kendt som Higashiyama Walking Course, hvor du oplever mange af de smukke steder, som byen har at byde på – både lidt af byen, men mest natur. Du går igennem tempelbyen, byens forstæder og Shiroyama Park, hvor Takayama Castle-ruinerne ligger. Tag på opdagelse på egen hånd i det smukke bjerglandskab, hvor du ser de høje træer og den grønne natur helt tæt på. Tager du bussen lidt ud af centrum, kan du opleve Hida Folk Village (Hida no Sato), som er byens udendørs museum. Her kan du se over 30 traditionelle huse fra Hida-regionen, som er blevet flyttet hertil netop for at lave dette museum.

Rejser til Takayama

JP08
Tokyo, Fujikawaguchiko, Takayama, Hiroshima, Kurashiki og Kyoto
Nyhed
JP07
Tokyo, Fujikawaguchiko, Takayama og Kyoto.

Hoteller i Takayama

Takayama Kanko Hotel er et flot traditionelt japansk hotel, beliggende i byen Takayama, 10 minutters gå-gang fra Takayamas gamle bydel. Hotellet er det man kalder for et Ryokan – en japansk kro. På Takayama Kanko Hotel får du fri WiFi forbindelse, så du kan holde dig opdateret, eller sende en mail til dem derhjemme. Er du øm i kroppen efter en lang dag, så besøg hotellets fælles bad, hvor der er varmt vand fra en kilde – det skulle efter sigende være lækkert! På værelset kan du ligge og slappe af med både fladskærm og aircondition – her er dog ikke traditionelle senge, men futon-madrasser. Melder sulten sig, kan du indtage frokost og aftensmad på hotellet, men vær opmærksom på at priserne kan være lidt høje. Om morgenen serveres der traditionel japansk morgenmad.

Wat Hotel & Spa Hida Takayama, er et mindre hotel med 130 værelser, placeret i hjertet af Takayama. Her på hotellet kan du få slappet af i turistmusklerne, ved at besøge deres Onsen, som er en pool med varmt vand fra naturlige kilder. Er det sved på panden du har brug for? Så tag forbi hotellets fitnesscenter, som befinder sig 5 min fra hotellet. Værelserne er pæne, og her er hvad du skal bruge – skrivebord, fladskærms-tv, elkedel og aircondition. Restaurant Lamp serverer østlige og vestlige retter. Du kan slutte dagen af med en cocktail i baren, Premium Lounge Sora.