Tangalle

Tangalle er en stor, charmerende fiskerby, som ligger ud til kysten i det sydøstlige Sri Lanka. Her finder du smukke, gyldne sandstrande med palmer, der vajer i vinden og turkisblåt vand. Som så mange andre steder i Sri Lanka er her dog ofte kraftige bølger og understrøm. Selvom det måske er bedre at bade i poolen end i havet, fejler de rolige og affolkede sandstrandene så sandelig ikke noget! De bedste strande ligger lidt uden for byen i de små omkringliggende landsbyer Medilla, Mawella og Kudawella! Her kan du virkelig nyde den fredelige stemning, dase i solen, måske bade og surfe på bølgerne – der er ingen undskyldning for ikke at komme helt ned i gear. Når du går rundt i Tangalles gader, bør du kigge forbi det gamle, hollandske stenfort, der nu fungerer som fængsel. Hvis du vil på udflugt, kan du tage en tur til Mulkirigala Rock Temple, som ligger i en kokosnøddelund for foden af et kæmpemæssigt klippebjerg. Du kan også lægge vejen forbi skildpaddecenteret øst for byen. Centeret bliver kørt af frivillige, der gør deres bedste for at beskytte strandens skildpadder, og indimellem kan du se skildpadder lægge æg i sandet om aftenen. Hvis du er interesseret i fugle, så tag ud til Kalametiya fuglereservatet, 24 kilometer fra byen. Her vrimler det med spændende fugle, og du kan samtidig tage en tur i kajak og udforske mangroveskovene og de klare, grønne laguner.  

Hoteller i Tangalle

Anantara Peace Haven Tangalle Resort er et sted for de meget, meget forkælede! Det er skønt sted, der ligger lige ud til palmerne og den smukke strand. Der er store bølger på stranden, men fra infinitypoolen har du den mest fantastisk udsigt ud over vandet! Værelserne er ekstremt flotte, og her har du både minibar, vinkøler, wifi, Nespresso-maskine, tefaciliteter, TV og en super balkon, hvor du kan sidde og nyde udsigten. Her er også badeværelse med badekar og glasvæg, så du kan kigge ud i hotelværelset. Du spiser fantastisk mad på hotellets restauranter - her er fire, heriblandt en italiensk og en srilankansk, og så er her en bar og en te-lounge, hvor du kan nyde din eftermiddagste. Her er også yoga, spa, fitnesslokale, tennis og badminton, så der er rig mulighed for velvære og motion.

Goyambokka Guest House er et dejligt, charmerende og meget lille sted, der ligger omkring 2 km fra Tangalle, og du skal gå ca. 100 meter ad en sti for at komme til den lille strand. Her er hyggeligt og fredeligt, og det søde personale bidrager til en næsten hjemlig atmosfære. Haven er et helt kapitel for sig selv, for det er nærmest en jungle med de mange palmer, buske og blomster, og midt i det hele ligger poolen som en lille oase. Nogle af villaerne er moderne og andre lidt mere gammeldags, men de er simple og gode. Du har aircondition og en hyggelig altan, hvor du kan slappe af med en god bog til lyden af fuglesang. Maden i restauranten er fremragende – især deres fisk og skaldyr. Stranden er flot, men der er meget strøm! Stedet er populært, så du skal være hurtigt ude, hvis du vil sikre dig plads her. 

Lagoon Paradise Beach Resort er et stort, flot resort, der har det hele til familier og par. Stranden er flot, men her er kraftig strøm - et stykke nede ad stranden, har man lagt bølgebrydere ud, så der er små rolige "bassiner" at bade i. Her er også en dejlig, lille pool midt i alle palmerne. Hotelbygningerne er hvide og enkle, men værelserne er gode, og du har air condition - cabana-værelserne er de bedste, så dem vil vi forsøge at booke til dig, men der er desværre kun seks. Overalt er folk søde og smilende, så du føler dig hjemme her i de dejlige omgivelser. 

Palm Paradise Cabanas & Villas er virkelig et skønt sted! Det ligger lige ud til dejlige Goyambokka Beach et par kilometer fra Tangalle by, så her er fred og ro. Her er en fin pool ved siden af en lille restaurant med god mad, og så har de en større hovedrestaurant. Her kan du nyde lækre cocktails og seafood, mens du sludrer med det søde, smilende personale. Der er ikke så stor variation i maden, men den er god. Ejerne er et tysk ægtepar, der ikke blander sig så meget i hverdagen. Stranden er skøn, men her kan godt være strøm og bølger, så hvis du vil have helt roligt vand, må du en tur i poolen. Hotellet er opdelt i to afdelinger, så du bor enten i cabanas eller villaer, som ligger spredt rundt i en jungleagtig have - det er det tætteste, vi kommer på Coco Beach i Sri Lanka. Hvis du bor i cabanas spiser du et andet sted, end hvis du bor i villa.

De fine cabanas er rigtig godt og enkelt indrettet, og her er myggenet. De er bygget af lækkert træ med lertagsten. Her er ikke aircondition men i stedet luft mellem hyttens tag og vægge - det gør, at der er en kølig brise, og du kan falde i søvn til lyden af strandens bølger. Udenfor din cabana slapper du af i hængekøjerne eller på din terrasse og nyder livet under palmerne.

Villaerne er den opgraderede version af de skønne cabanas. De er lidt mere som små huse af flot, mørkt træ med store og flotte værelser, hvor du både har aircondition og WiFi. Nogle er to-etagers familievillaer og andre er lidt mindre villaer, men fælles for alle er, at de har fine terrasser, så smid benene op og nyd de fantastiske omgivelser i den smukke jungleagtige have med udsigt til vandet.

Rejser til Tangalle

SL17
Unawatuna, Ella, Udawalawe Nationalpark og Tangalle
Nyhed
SL15UP
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL46UP
Sigiriya, Kandy, Udawalawe, Unawatuna og Maldiverne
SL04
Kandy, Nuwara Eliya, Ella og Tangalle