Tekniske udfordringer - Vi arbejder på sagen:

Vi har lidt tekniske udfordringer efter et strømsvigt på vores kontor i København.
Så vores telefoner og emails driller. 

I er velkommen til at ringe ind på telefon: 31 44 48 98  

Vi beklager ulejligheden.

Tashkent

Tashkent blev udnævnt til hovedstad i Usbekistan i 1991, da Usbekistan blev en selvstændig republik. Tashkent er et af vores omdrejningspunkter på vores rejser til Usbekistan. Oprindeligt var Tashkent en oase ved Chirchik-floden, og byen har tiltrukket mange folkefærd og været omstridt gennem århundreder, og i dag bor her ca. 3 millioner mennesker. Byen ligger på Silkeruten, der forbinder Vesten med Østen, og har en meget lang og voldsom historie. Flere gange i årenes løb er Tashkent blevet ødelagt – bl.a. af Ghengis Khan i 1219 og af et voldsomt jordskælv i 1966. Dette til trods er byen kendt for sine mange historiske moskeer, religiøse bygninger, springvand og parker. Besøg den gamle bydel og gør et godt køb på Chorsu Bazar, se Kukuldash-moskéen, Abu Bakr Kaffal Shoshis mausoleum og ikke mindst Khast Imom – det officielle religiøse center for muslimer i Centralasien, hvor verdens ældste koran menes at findes i biblioteket.

Hoteller i Tashkent

Grand Orzu Hotel er et udmærket hotel, der ligger i et roligt område, fem minutters kørsel fra centrum. Hotellet er lidt slidt, men det er fint til en overnatning eller to. Værelserne er små, og her er wifi (når det virker), men du skal være opmærksom på, at der i perioder ikke er noget varmt vand på badeværelset. I den skønne, lille gårdhave, er der masser af fine roser og træer rundt om den lille pool - her kan du slænge dig i en liggestol og skylle rejsestøvet af dig. Hotellet har også en bar og restaurant, hvor maden er rimelig, men der kan godt være lidt ventetid. Til gengæld kan du spise udendørs i den dejlige have.

Gulnara Guesthouse er et dejligt, familiedrevet pensionat, som ligger tæt på den spændende bazar og den smukke bygning, Kukeldash Madrassah. Her er 13 forskellige værelser af forskellig slags, og du får et af dem med privat toilet og bad. Alle værelser er meget enkle, og her er kun det allermest nødvendige, men her er rent og pænt! Hotellet har en restaurant med helt okay mad og en enkel, men god, morgenmad, som bliver serveret i spisestuen - om sommeren kan du også spise i den lille, hyggelige gårdhave. Servicen er super - der er gratis internet i fællesområderne, og familien, der driver hotellet er rigtig sød og opmærksom.

Hotel Rohat er et stort standardhotel, der ligger lige ved siden af en hyggelig park, og du kan gå ind til centrum på 10 minutter. Værelserne er pæne og rene, men så heller ikke meget mere. Her er de mest nødvendige ting som toilet, bruser, klimaanlæg og tv. Du kan spise på hotellets restaurant, som også serverer morgenmad - her er lidt til enhver smag.

Sharq Hotel er et dejligt hotel, der ligger i et roligt kvarter men kun 15 minutters gang fra den smukke Navoi Opera. Indretningen er smuk med antikke møbler og fine lysekroner, men her er ingen elevator, så du skal op ad trapperne! Værelserne er rigtig gode med både aircondition, TV, varmt vand, og der er gratis wifi i fællesområderne. Morgenmaden er inkluderet i prisen, og i restauranten får du lækker mad, men der bliver ikke serveret alkohol. I den hyggelige gårdhave ligger en lille pool, hvor du kan dyppe dig, hvis du trænger til en kølig dukkert, og her er også et fitnesslokale, hvor du kan forbrænde nogle kalorier. De ansatte er rigtig søde, og de fleste taler rigtig godt engelsk.