Tena

Tena er hovedstaden i Napa-provinsen og ligger for foden af Andesbjergene. Byen er populær blandt turister - ikke fordi den er særlig smuk, men den er et godt udgangspunkt til spændende udflugter i Amazon regnskoven. Faktisk var det i Ecuador, at Amazonfloden blev opdaget. En gruppe af spanske opdagelsesrejsende tog fra Quito i 1541 i et forsøg på at finde legendariske El Dorado. Den fandt de ikke, men de fandt en masse floder, der alle var forbundet med Amazonfloden. De mødte også stammefolk - mange af dem var krigerkvinder, og det er dér betegnelsen "amazoner" stammer fra. Der lever stadig stammefolk i området, men ikke så mange som førhen, og der bliver færre og færre. I Tena kommer du rigtig i ét med naturen! I floden Rio Napo lever der både piratfisk, anakondaer og flodslanger, så lad endelig være med at stikke tæerne i vandet - til gengæld kan du riverrafte, sejle i kajak og udforske grotter. I regnskoven kan du være heldig at spotte farvestrålende fugle, aber der gemmer sig i træerne, jaguarer, leguaner og masser af andre spændende dyr. Tag måske på en vandretur med guide i regnskov og se spændende dyr og planter, smukke vandfald og masser af sommerfugle.

Hoteller i Tena

Cotococha Amazon Lodge er et hyggeligt, bæredygtigt sted med 22 rummelige bungalows, der næsten går i et med den omkringliggende regnskov. Alle de hyggelige bungalows er bygget i bambus og palmeplade og har privat badeværelse og egen veranda, hvor du kan slappe af i enten en liggestol eller hængekøje. Der er ikke elektricitet i bungalowerne, så du har rig mulighed for at nyde en god bog i olielampens skær – hvis du har nogle elektriske apparater, kan du få dem opladt i receptionen. Tag en dukkert i poolen, slap i de hyggelige siddeområder og bare nyd at være omgivet af naturen. Du får lækker mad lavet af friske råvarer på hotellets restaurant, og overalt er personalet venligt og imødekommende. Der er aktiviteter fra hotellet hvor du bl.a. kan besøge et lille samfund i regnskoven, se vandfald og opleve floden på forskellige måder.

Rejser til Tena

942
Quito, Tena, Baños, Tigua (Cotopaxi), Latacunga (Quilotoa søen), Riobamba (Chimborazo Nationalpark), Cuenca og Guayaquil