Tigua

Tigua er en lillebitte by, som ligger tæt på den smukke Cotopaxi Nationalpark, hvor Cotopaxi vulkanen troner i landskabet med sin sneklædte top. Det er rent faktisk den højeste vulkan i Ecuador, og du kan enten beundre den på afstand, eller tage på tur med jeep og gåben op til toppen, hvorfra du har en enestående udsigt over landskabet!  Cotopaxi er ikke den eneste ”bakketop” i nationalparken. Vulkanen Sincholagua og de næsten 5000 meter høje bjerge Rumiñahui og Morurco stikker også op i landskabet. Bjergene omgiver utallige dale, søer og floder – et imponerende landskab i 3.500 meters højde over havets overflade. Sørg for at have god plads på kameraet, og tag så rundt til lagunen Limpiopungo, der er smukt omgivet af Cotopaxi, Sincholagua og Rumiñahui, lagunen Santo Domingo, hvor du finder en lille kilde omringet af stenvægge som inkaerne byggede, og til udsigtspunktet Sunfana, hvor du har en dejlig udsigt over en stor slette med fyrretræer. Storslået natur når det er bedst! I nærheden af Lasso ligger Quilotoa, der er en meget smuk kratersø højt oppe i bjergene. Nyd det fantastiske landskab og se, hvordan livet leves i de små landsbyer. 

Hoteller i Tigua

Posada de Tigua er et rigtig dejligt sted! Det er en lille, hyggelig, familieejet farm, som ligger i dejlig natur i et fredeligt og smukt bjergområde. Du får en varm velkomst af de søde ejere, som gerne giver dig en rundvisning på deres gård, så du kan hilse på alle dyrene. Værelserne er hyggelige og rustikke med privat badeværelse. Der bliver serveret dejlig hjemmelavet og økologisk mad af råvarer fra området, som bl.a. mælk, ost og yoghurt. Det lille hotel ligger ikke så langt fra en stor, flot, smaragdgrøn kratersø, ved navn Quilotoa. Hotellet byder på flotte vandreture, malkning af køer eller måske en ridetur på en af lamaerne.

Rejser til Tigua

942
Quito, Tena, Baños, Tigua (Cotopaxi), Latacunga (Quilotoa søen), Riobamba (Chimborazo Nationalpark), Cuenca og Guayaquil