Tissamaharama (Yala)

Tissamaharama er en lille by, der ligger ca. en halv times kørsel fra Yala Nationalpark, hvor du kan se masser af spændende dyr som elefanter, leoparder og krokodiller! Tæt ved byen ligger, Kataragama, som er et stort område med helligdomme for mange religioner. Her vrimler det med mennesker i alle aldre, hele familier med gamle og små børn, unge, og her er også masser af dyr – køer, aber, varaner mv. Folk kommer her for at besøge templer og pagoder, få velsignelse fra guderne ved at give frugt ved templerne, haner ved pagoderne eller ved at kaste popcorn ud til fiskene i floden. Folk bader også i floden, og har de købt en ny bil, tager de måske nummerpladen med herud og hænger den op i et træ for at få køretøjet velsignet. Er du heldig får du måske lov til at deltage i en af ceremonierne. 

Hoteller i Tissamaharama (Yala)

Hibiscus Garden Hotel er et rigtig hyggeligt hotel, der ligger i en skøn have. Ofte tiltrækker de dejlige omgivelser faktisk sjove dyr som påfugle og slanger! Hotellet ligger perfekt til at tage på udflugt til fx Yala nationalpark eller de omkringliggende fuglereservater. Værelserne er pæne - alle med air-con og der er Wifi ved restauranten. Hotellet har en dejlig swimming pool og en lækker buffet.

Chandrika Hotel er et super dejligt hotel, der ligger omkring en skøn have, hvor der på begge sider af haven ligger hyggelige, enkle standardværelser, som er pæne og hyggeligt indrettet. Her er en vidunderlig pool, hvor du kan køle dig ned med en dukkert efter en tur i nationalparken, eller også kan du bare spadsere en lille tur i den grønne have og nyde omgivelserne. Restauranten er god og varieret både morgen og aften - dog en anelse spisesalsagtig. Personalet er venligt og imødekommende - måske en anelse uopmærksomt, og så taler de ikke alle lige godt engelsk. Der er ikke supergodt lydisoleret, så måske kan du høre lidt larm fra de festlige gæster om aftenen.

Hotel Sun Sinda er et udmærket hotel, der ligger i smukke omgivelser tæt på nationalparken. Værelserne er meget enkle, men tag en dukkert i den dejlige pool, når du kommer tilbage fra safari.

LakeView Cottage er et lille, hyggeligt hotel, der ligger en halv time fra Yala nationalpark. Hotellet ligger i rolige, idylliske omgivelser så tæt på Tissa Lake, at du kan se søens rige fugleliv fra værelsernes terrasse. Værelserne er simpelt indrettet med kun de allermest nødvendige ting, men de er alle rene og pæne og udstyret med aircondition og gratis internet. Restauranten byder på lækker srilankansk mad, så her har du ingen undskyldning for ikke at spise sundt og økologisk.

Rejser til Tissamaharama (Yala)

SL14J
Kalpitiya, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Tangalle og Unawatuna
SL16
Sigiriya, Kandy, Adam's Peak, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee
SL05
Unawatuna, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Udawalawe Nationalpark og Sinharaja regnskoven