Topes de Collantes

Topes de Collantes

Topes de Collantes ligger kun 20 kilometer fra Trinidad, og er et dejligt naturområde. Det ligger lidt oppe i højderne, så klimaet er helt anderledes end nede ved kysten. Her er alle former for natur: bjerge,  søer, skove - ja, nærmest jungle, palmer og smukke vandfald, og det hele kan du se på små stier rundt i omgivelserne. Det er et skønt sted at vandre, og en af de mest populære trekkingture er til Caburni Falls. Turen går gennem kaffeplantager og forbi små gårde og ender ved det smukke vandfald, hvor vandet buldrer 62 meter ned i en sø.  Hvis du er frisk, kan du tage en dukkert i det kolde vand, eller du kan snørre vandreskoene og gå ud blandt mahogni- og eukalyptustræer, bananpalmer, ingefær og orkideer, og hold udkig efter spætter og de små, men hurtige kolibrier.

Hoteller i Topes de Collantes

Casa particular er et privat hjem, der tilbyder overnatning til gæster. Nogle steder får du et værelse i den bygning, hvor din værtsfamilie bor, og andre steder bor du i separate bygninger med nyere gæsteværelser. Der kan være forskel på stederne, men mange fungerer nærmest som mini-hoteller og har udmærkede faciliteter på værelserne – fx aircondition, vifte, køleskab og TV, og du kan også ofte få vasket tøj imod betaling. Værelserne er simple og rene, typisk med en dobbeltseng, et skab eller en kommode. Der er altid eget badeværelse med håndklæder og sæbe osv. Du får morgenmaden serveret på det tidspunkt, du ønsker, og du kan også bestille aftensmad. Maden er som regel rigtig god og rigelig – ja maden er faktisk en af de virkelig store fordele ved at bo i et casa. En anden fordel er, at du nemt kan få at vide, hvad der sker i området, hvor du skal spise, eller om der sker noget specielt, mens du er her. Det ikke er alle steder, de taler godt engelsk, men som regel kan du få et rigtig godt indblik i cubanernes hverdag, når du bor i et casa. C&C anbefaler klart, at du som minimum prøver at bo i et casa particular på noget af din rejse til Cuba. Det er nemlig den helt rigtige måde at opleve Cuba på!

Læs mere om at bo på casa i bloggen her!

Hotel Los Helechos er beliggende på bjerget Guamuhaya, som er en del af Topes de Collantes bjergkæden ca. 40 km fra byen Trinidad. Hotellet har mange naturlige stier, der tilbyder gæsterne et glimt af de smukke lokale fauna og flora - det er lidt af en økologisk museum. Hotellet har termisk bad, fitnessrum, massage, sauna og dampbad (dog af Cubansk standard). Her er både værelser i en 3-etagers bygning og bungalows. Alle har aircondition, tv og øvrige af de sædvanlige faciliteter.

Rejser til Topes de Collantes

CU23Aeg
Havana, San Diego de los Baños, Viñales, Mil Cumbres, Topes de Collantes, Playa Giron