Toscana

Toscana er et af de mest vidunderlige steder på vores rejser til Italien. Når du kigger ud over Toscanas bløde bakker, vil det ikke være svært at forstå, hvorfor mange kunstnere gennem hundredevis af år har fundet inspiration her. Blandt vinmarker, olivenlunde og snoede veje ligger gårdene spredt i landskabet, og mange af dem producerer deres egen vin og olivenolie. Vælger du at bo på en af disse gårde, også kaldet agriturismo, kan du nyde godt af den gode, italienske mad: Pasta, oste, smagfulde pølser, lækkert brød og selvfølgelig den fantastiske vin – og du kan sågar selv lære den italienske kogekunst på et madlavningskursus. Når du om aftenen slapper af med et glas vin i hånden, kan du lade tankerne vandre, mens øjnene glider hen over landskabet med de varme farver. Den røde jord, de støvgrønne oliventræer, de spirende blomster og træer i foråret, de gule solsikkemarker om sommeren og de rødbrune vinranker i efteråret – her er skønt det meste af året! Udover de flotte landskaber er Toscana også fyldt med smukke middelalderbyer, hvor du kan drømme dig tilbage til en anden tid. Siena er en smuk by, der byder på fantastisk arkitektur. Tag rundt i byen og se den sort- og hvidstribede domkirke, der er en af de flotteste i Italien, den gotiske kirke San Domenico, der huser et kapel helliget til Sienas skytshelgen Santa Caterina, og den muslingeformede plads, Piazza del Campo, hvor også det flotte rådhus ligger. Hvis du synes, at rådhuset ser bekendt ud, er det fordi arkitekten, der tegnede Københavns rådhus, fandt sin inspiration her. Byen San Gimignano er mindre end Siena, men helt sikkert også et besøg værd. Det er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Toscana med brønde, pladser og huse helt tilbage fra 12- og 1300-tallet. ”Byen med de smukke tårne” er San Gimignano også kendt som, og 14 af de oprindelige 76 tårne fra middelalderen står her endnu. Gå rundt i de gamle gader, besøg museer, få en god frokost på en restaurant og gå i butikker og køb lokal vin og vildsvineskinke med hjem.

Hoteller i Toscana

Agriturismo Cesani er en skøn vingård med tilhørende hotel, der ligger helt fantastisk smukt i udkanten af landsbyen Pancole, seks kilometer fra San Gimignano. Her er 11 hyggelige værelser, som alle er forskelligt indrettet, og her er kun de mest nødvendige faciliteter. Stedets ejere er Elena og hendes familie, og de er super søde og hjælpsomme, så du vil straks føle dig hjemme! Morgenmaden består af lækre, lokale produkter som ost, skinke, pølse, friskbagt brød og frugt, og meget af det er fra hotellets egen gård. Her er en lille pool, hvor du kan ligge og sole dig med udsigt ud over landskabet og de dejlige grønne omgivelser. Tag på udflugt til gårdens vinmarker og få også en lille smagsprøve på den hjemmeproducerede vin - friskere bliver den ikke!

Agriturismo Il Casolare di Bucciano er en rustikt vingård, der ligger smukt mellem vinmarker og oliventræer og med flot udsigt over San Gimignano by. Værelserne er simple men meget stemningsfulde. Sid ved poolen, nyd udsigten og få et glas vin - og køb måske noget vin eller olie med hjem. Har du nogle spørgsmål eller ønsker, så står Teresa parat til at hjælpe.

Agriturismo Raccianello er der, hvor C&Cs personale lærte at lave hjemmelavet pasta på firmaturen i 2014. Det er et fantastisk hyggeligt sted, som drives af vores venner Massimo og Monica. De veludstyrede lejligheder er lyse og rummelige med eget køkken. Her er en dejlig have med swimmingpool, hvorfra man har den bedste udsigt til San Giminano henover vinmarkerne. Stedet producerer sine egen vine og olier. Morgenmad er ikke inkluderet.

Relais Fattoria Valle er et dejligt Agriturismo placeret i hjertet af Chianti-regionen 200 meter fra landsbyen Panzano. Tidligere var stedet residens for en adelig florentinsk familie, men i dag drives det af imødekommende og effektive Lara, der også kan hjælpe med at arrangere vinsmagning eller udflugter ud i den toscanske kultur. Her er en dejlig pool, hvorfra du kan nyde den helt fantastiske udsigt over Vignamaagiondalen og de mange vinmarker og oliventræer. Værelserne er forskellige, men alle indrettet med antikke møbler og gamle malerier. Nogle med udsigt til dalen og andre med udsigt til Panzano. Her er ikke aircondition, men om sommeren stilles en vifte til rådighed. Endelig er her en hyggelig restaurant i kælderen, hvor Marissa også tilbyder madlavningskurser.