Trincomalee

Trincomalee – eller Trinco som byen bliver kaldt i folkemunde på Sri Lanka, ligger på østkysten lige ved det Indiske Ocean. Bugten er den 5. største naturlige havn i verden, og i 19. tallet blev byen derfor betegnet af briterne, som deres allervigtigste koloniale besiddelse. Udover briterne, har hollænderne, portugiserne og såmænd også danskerne haft kontrol over den vigtige havneby. Trinco har været en hindu højborg siden før vores tidsregning, hvilket bevidnes af det flotte Koneswaram tempel, der troner over bugten, men buddhisterne har også været her længe – Girihandu Seya Vihara er den måske ældste stupa i verden. I dag er Trinco en forholdsvis stor men hyggelig by med en afslappet stemning. Tæt på byen er der flere lækre strande som fx Nilaveli og Uppuveli, som kommer mest til deres ret i perioden maj til november. Her er det ikke er unormalt at se en ko komme gående på stranden, og så er her i øvrigt glimrende dykning. I Kanniya, som ligger tæt ved Trinco, kan du prøve nogle af de såkaldte hot springs, hvor vandet siges at have en healende effekt. Du kan også tage på udflugt til Pigeon Island, der ligger ca. 1 kilometer ud for Nilaveli - det er en nationalpark og et af de bedste steder i Sri Lanka at dykke og snorkle.

Rejser til Trincomalee

SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee

Hoteller i Trincomalee

Amanta Beach Resort ligger ud til stranden ved Nilaveli, og det er et af de slags hoteller, du vil huske. Det er et lille og super hyggeligt sted, og man kan virkelig mærke, at ejeren Tharuka brænder for det. Du bor på et pænt og rent værelse med aircondirion, der er simpelt, men moderne indrettet. Du har gratis WiFi overalt, så om du slapper af ved den lillebitte pool, eller nyder et hjemmelavet måltid i den lille restaurant, kan du være online. Vil du hellere koble fuldstændig af, er du heldigvis kommet til det rigtige sted. Amanta Beach Resort ligger nemlig lidt isoleret i meget smukke og fredelige omgivelser, hvor der ikke er meget fest og ballade. Trænger du til lidt larm i ørerne udover havets brusen, er det dog nemt at tage en tuk-tuk ind til lidt mere livlige områder. Vil du bruge dagene på at komme på oplevelse, kan du spørge det søde personale om hjælp. De vil hellere end gerne hjælpe dig med at arrangere udflugter, så du kan opleve området, som de selv elsker så højt. 

Anilana er et rigtig lækkert og godt hotel, som ligger i et skønt og afslappet område på stranden. Du bor i et dejligt og rent værelse med blandt andet TV, skrivebord og minibar. Der er også wifi-forbindelse, så du kan holde dig opdateret. Tag et måltid mad på en af hotellets restauranter, hvor der er mulighed for at få prøvet lidt at hvert. Du kan også nyde stemningen på tagterrassen eller strandbaren, hvor bartenderne kan lave dig en god cocktail. Personalet er i det hele taget venligt og taler helt fint engelsk. Hop i en af de to pools på hotellet eller gå ned og bad i havet, hvis du er mere til det livlige vand. Hvis du bliver træt af at ligge og slænge dig ved pool-området eller læse en god bog under et træ i den dejlige have, er der rig mulighed for at tage ud på eventyr!

Cardamon Hotel er et nyere hotel uden den helt store charme, men detligger godt - lige ned til Nilaveli Beach. Her er et stykke vej til alting, så hvis du vil ud at spise eller se området, kan du bestille en taxi eller leje en bil. Dit værelse er stort og rummeligt, og du har WiFi, aircondition og TV. Hotellet er ejet af kinesere, så restauranten serverer mest kinesisk mad, og mange af gæsterne er også kinesere. Morgenmaden er simpel, og der serveres ikke alkohol på stedet, så vil du nyde en drink, må du på tur med taxi. Tag et dyp i poolen eller nyd det gyldne sand på stranden, mens du nyder solen. Fra hotellet kan du komme på snorkleture til koraller i nærheden, og i vandet ud for hotellet kommer der ofte hvaler og delfiner forbi, så hold øje med vandet – måske er du heldig.

Jungle Beach Resort er et lækkert og stemningsfuldt hotel, som ligger i udkanten af fiskerlandsbyen Kuchchaveli og en halv times kørsel fra Trincomalee. Resortet er omgivet af frodig, grøn natur og ligger lige ned til en lækker, hvid sandstrand. Værelserne er lækre og unikt indrettet, og du får internet og pool med i købet. Du har også mulighed for at dyrke yoga og få dejlige spabehandlinger. Restauranten serverer lækker mad i det udendørs restaurantområde, og du kan få serveret maden direkte på stranden og nyde den med fødderne i sandet.