Trincomalee

Trincomalee – eller Trinco som byen bliver kaldt i folkemunde på Sri Lanka, ligger på østkysten lige ved det Indiske Ocean. Bugten er den 5. største naturlige havn i verden, og i 19. tallet blev byen derfor betegnet af briterne, som deres allervigtigste koloniale besiddelse. Udover briterne, har hollænderne, portugiserne og såmænd også danskerne haft kontrol over den vigtige havneby. Trinco har været en hindu højborg siden før vores tidsregning, hvilket bevidnes af det flotte Koneswaram tempel, der troner over bugten, men buddhisterne har også været her længe – Girihandu Seya Vihara er den måske ældste stupa i verden. I dag er Trinco en forholdsvis stor men hyggelig by med en afslappet stemning. Tæt på byen er der flere lækre strande som fx Nilaveli og Uppuveli, som kommer mest til deres ret i perioden maj til november. Her er det ikke er unormalt at se en ko komme gående på stranden, og så er her i øvrigt glimrende dykning. I Kanniya, som ligger tæt ved Trinco, kan du prøve nogle af de såkaldte hot springs, hvor vandet siges at have en healende effekt. Du kan også tage på udflugt til Pigeon Island, der ligger ca. 1 kilometer ud for Nilaveli. 

Rejser til Trincomalee

SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee

Hoteller i Trincomalee

Jungle Beach Resort er et lækkert og stemningsfuldt hotel, som ligger i udkanten af fiskerlandsbyen Kuchchaveli og en halv times kørsel fra Trincomalee. Resortet er omgivet af frodig, grøn natur og ligger lige ned til en lækker, hvid sandstrand. Værelserne er lækre og unikt indrettet, og du får internet og pool med i købet. Du har også mulighed for at dyrke yoga og få dejlige spabehandlinger. Restauranten serverer lækker mad i det udendørs restaurantområde, og du kan få serveret maden direkte på stranden og nyde den med fødderne i sandet.

Nilaveli Beach Hotel er et flot strandhotel midt på den berømte hvide Nilaveli strand. Det er en del af Tangerin hotelkæden, som også ejer Grand Hotel i Nuwara Eliya. Her er dejlig mad - prøv en frisk wrap til frokost og nyd om aftenen den store buffet, hvor der ofte er grillet fisk. En flot pool, små aber i træerne og egern hist og her - skønt er her altså. Værelserne er helt fine og meget enkle. Ved stranden er der rigtig god snorkling, så det er bare på med svømmefødder og snorkelmaske og så af sted.

Pigeon Island Resort ligger midt på Nilaveli stranden lige overfor Pigeon Island. Her er store, solrige værelser og nye badeværelser. Manegeren Patrick går meget op i maden så det er rigtig delikat mad der serveres - særligt seafood. Så er der en hyggelig strandbar, hvor du kan købe farverige cocktails. Hotellet tilbyder de lækre Ayurveda behandlinger, en ældgammel behandlingsform med urter. Hotellets personale kan ligeledes være behjælpelige med at arrangere spændende turer i området, særligt til Pigeon Island hvor der er rigtig god snorkling.

Sea Lotus Park Hotel er et enkelt hotel, der ligger helt ud til stranden. På hotellet kan du købe snorkling ture til Pigeon Island, og personalet kan informere dig om yderligere ture i omegnen. Deluxe værelserne er udmærkede med aircondition, køleskab, tv og en fin balkon med udsigt til vandet. Her er også en lille hyggelig swimming pool. I hotellets restaurant serverer de dejlige lokal srilankanske retter

Trinco Blu by Cinnamon er et stort, smukt hotel, som ligger i udkanten af byen lige ud til en lækker sandstrand. Hotellet er lyst og rummeligt med en behagelig atmosfære. Fra dit værelse har du udsigt over havet og det lækre poolområde. Hotellet har en bar og hele to restauranter. Den ene restaurant ligger helt nede på stranden, så du kan sidde med fødderne i sandet, mens du spiser. Der er internetadgang på alle fællesområderne, og stedet har sin egen dykkershop.