Tulum

Tulum Beach er indbegrebet af paradisstrand. Sandet er hvidt og pulverblødt, havet flere forskellige nuancer af turkis og blå, og de grønne palmetræer svajer i den kølende brise. Stranden er et festligt og lidt hippieagtigt sted med en tilbagelænet atmosfære, og en af de sværeste beslutninger du skal træffe, er om dagen skal bruges i en strandseng, en solstol eller en hængekøje. Du har al den tid, du kan ønske dig på den vidunderlige strand, men også gode muligheder for spændende udflugter. Der er kun 4,5 kilometer til de berømte og meget besøgte Maya-ruiner i Tulum, der vidner om en svunden tid. I dag bebos ruinerne af massevis af leguaner, og på en rundvisning her vil du lære mere om den fascinerende mayakultur. Trænger du til lidt byliv er der 4 kilometer til Tulum by, og Playa del Carmen og Cancun, hvor shopping-mulighederne er gode og mange, ligger henholdsvis 25 og 85 kilometer væk. Tulum Beach er omgivet af jungle og mangrove, og området er oplagt til oplevelser i naturen. Besøg smukke vandfald eller tag ud til Spider Monkey Reserve, der ligger 1 times kørsel væk. Du må ikke snyde dig selv for en tur i en af de smukke ferskvandsgrotter, der kaldes cenoter. Vandet i cenoterne er køligt og fuldstændig glasklart, så du kan se små, sølvglinsende fisk svømme rundt nede i dybet. Slut dagene på Tulum Beach af med en middag på en udendørs restaurant, og nyd en drink med fødderne i sandet og udsigt over det skønne, caribiske hav.

Hoteller i Tulum

Hip Hotel er altså bare et skønt sted! Det ligger et par kilometer fra byen, men lige ud til den smukke, hvide sandstrand, hvor skildpadderne ofte kommer og lægger æg om natten. Her er 22 fine, gule hytter med værelser, der er rustikt indrettet, og her er en terrasse, hvor du kan slænge dig i hængekøjen med udsigt til haven. Wifi er gratis. På restauranten spiser du god mad med smuk udsigt ud over vandet, men der er masser af bedre restauranter langs stranden, så det er bare med at komme ud og finde dem! De ansatte er super søde og hjælpsomme, så spørg dem, hvis du har brug for hjælp til noget.

Fantastisk flot hotel lige ned til den dejlige strand. Dette hotel er forbeholdt personer over 21 år og er derfor særdeles velegnet for par, der skal på romantisk ferie. Her er seks restauranter, fire barer og masser af lækre faciliteter som pool, spa og jacuzzier. 

Los Lirios Hotel Cabanas er et godt, hyggeligt hotel lige ud til stranden i hjertet af Mayan Riviera, ca. 7 minutters kørsel fra Tulum by og kun en kort køretur fra Tulum-ruinerne og naturparker. Hotellet har dejlige, rummelige værelser med store badeværelser, aircondition og store balkoner/terrasse med hængekøje, hvor du kan ligge og nyde livet og slappe af, langt fra hverdagens stress. Der er en god restaurant og også en lille pool, men den er ikke noget særligt - og hvorfor skal man også bruge en pool, når man er ved så skøn en strand? Der er kun wifi i receptionen og i restauranten.

Rejser til Tulum