Ubon Ratchathani

Ubon Ratchathani er en af de fire største byer i Isaan provinsen, som er det mere uudforskede Thailand. Byen blev grundlagt af laotiske prinser på flugt fra Vientiane, og derfor er den også fuld af gamle, kongelige templer. Siden har den dog fungeret som luftbase for amerikanerne under Vietnamkrigen. Området omkring byen er virkelig smukt med små landsbyer, palmelunde og rismarker, der synes at fortsætte i det uendelige. Denne del af Thailand kaldes de grædende marker, fordi det traditionelt er her, hvor tørken er størst, og hvor regnen rammer hårdest – altså et område, hvor man altid har kendt til fattigdom og hårdt arbejde. Måske derfor har man holdt fast i traditionerne, og især maden her er fantastisk og kendt over hele Thailand – ja efterhånden over hele verden – som den bedste thai-mad, der findes. Der er masser og masser af udflugtsmuligheder i den skønne omkringliggende natur. Du kan måske tage en sejltur på Mekong-floden eller besøge vandfald? Hele tre nationalparker er også inden for rækkevidde: Gaeng Ta Na Nationalpark, Pha Taem Nationalpark og Phu Chong Na Yoi Nationalpark. I Pha Taem Nationalpark kan du gå langs klipperne op til et udsigtspunkt med udsigt ud over Laos på den anden side af Mekong floden. En sti leder ned under klippen, og her kan du se gamle vægmalerier, som forhistoriske stammer har malet på klippevæggene for 3000 år siden.

Hoteller i Ubon Ratchathani

Tohsang City Hotel er et lille, hyggeligt hotel, der ligger i et roligt område ikke langt fra centrum. Her er pæne, enkle værelser med wifi, god og simpel morgenmad og rigtig venlig betjening.

Tohsang Khongjiam Resort & Spa Hotel er et lækkert sted, der ligger lige ned til Mekong floden meget tæt på grænsen til Laos. Resort ligger midt i Isaan regionen, hvor der ikke er mange turister, men derimod små byer og landsbyer, hvor livet går sin vante gang. Hotellet ligger tæt på Pha Taem National Parken, hvor der er smukke vandfald og flotte klippeformationer og området er også kendt for den bedste mad i Thailand.

Rejser til Ubon Ratchathani

282
Bangkok, Udon Thani, Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Koh Samet