Ubud

20 kilometer nordvest for hovedbyen Denpasar ligger denne kulturelle bjergby. Ubud er mest kendt for det smukkeste kunsthåndværk, for det er her mange malere, kunstnere og håndværkere udstiller side om side. Gallerierne bugner af smuk kunst på alle mulige måder, og der er exceptionelle træskærere i området. Det er nemt at komme rundt i Ubud til fods, så du kan nemt opleve stemningen i byen, de mange kunstmuseer, gallerier, områdets smukke templer og historiske seværdigheder og ikke mindst de smukke rismarker omkring byen. Du kan også tage på vandring ind i Monkey Forest, som ligger lige syd for bymidten. Her kan du se de sjove Makak aber og det flotte tempel. Tæt på Ubud ligger det store Goa Gajah (Elefanthulen) i fantastiske omgivelser i skoven. Nærmest som Indiana Jones skal du gå igennem skoven ned af de smalle trapper, for at komme ned til dette flotte sted. Der er hellige vandhuller som er lavet tilbage i 800 tallet, sammen med udsmykkede udhuggede vagter til at passe på de hellige vandhuller. Dette fantastiske sted er kommet med på UNESCOs verdens arv og helt sikkert et syn værd.

Hoteller i Ubud

Anahata Villas & Spa Resort er et lille eksotisk paradis, ca. 10 minutters kørsel fra Ubud. Der er kun 12 villaer, så du bor helt afslappet og idyllisk. Navnet ”Anahata” er et udtryk for kærlighed og harmoni, og det kan du tydeligt mærke. Du får rigtig følelsen af at være i et med naturen midt i regnskoven. Hotellet ligger på en bjergside, så du får gang i benene på de mange trapper, som løber rundt på hotellet. Er du lidt træt i kroppen efter de mange trappetrin, så tag en tur på hotellets spa, hvor den står på ren afslapning. Dit værelse – smukt balinesisk – har aircondition, TV, sikkerhedsboks og balkon/terrasse, hvor du kan se på aber. Hop i hotellets pool eller i den varme jacuzzi. Du er midt i junglen, så både insekter og aber kommer meget tæt på, så husk myggesprayen og lås døren, hvis du ikke vil overraskes af de behårede liansvingere. Restauranten er god men har ikke så stort udvalg, så tag ud at spise, hvis du vil prøve noget nyt. Du kan nyde en dejlig cocktail fra baren, når du kommer tilbage. Hotellet ligger lidt isoleret, så tag en gratis Shuttlebus til Ubud, hvis du vil udforske byen.

Kun 10 minutter fra Ubud centrum ligger dette smukke hotel, omgivet af grønne rismarker og palmetræer. Hotellets 40 deluxeværelser er rummelige og smukt indrettede med alt, hvad du har brug for: aircondition, TV, minibar, og eget badeværelse. Hotellet har også swimmingpool, jacuzzi, en restaurant hvor der er Wi-Fi, spa, gratis shuttle til Ubud og gratis cykler, hvis du har lyst til en cykeltur i de grønne omgivelser.

Biyukukung Suites and Spa er et dejligt hotel, der ligger 10 minutters gang fra Monkey Forest og omkring 2 km fra byens centrum - lidt væk fra hovedgaden, så der er en hyggelig og rolig stemning. Værelserne er enkle og charmerende - alle er med gratis trådløst internet og air-con. Hotellet har en dejlig swimmingpool med en virkeligt flot udsigt ud de smukke rismarker. Her er også en skøn spa, hvor du kan forkæle dig selv med en lækker massage. Spis dejlig morgenmad på hotellets restaurant, mens du nyder udsigten.

Champlung Sari Hotel er et dejligt hotel, der ligger i udkanten af Ubuds hellige abeskov Monkey Forest. Det er et afslappende tilflugtssted i meget grønne omgivelser. Hotellet er hyggeligt omend lidt slidt. Klynger af velindrettede værelser ligger spredt i hotellets have i en slags genskabelse af en traditionel balinesisk landsby. Alle værelser har gode faciliteter, blandt andet en privat terrasse. Her er også to swimmingpools, hvor du kan slappe af. Pas på aberne, de er frække!

På dette lækre spa-hotel bor man i rummelige og elegant indrettede bungalows, med eget toilet og bad, og egen terrasse, hvorfra der er en skøn udsigt over de frodige omgivelser. Bungalowerne ligger lidt væk fra hotellets travle lobby og restaurant, så man har muligheden for at trække sig tilbage og nyde roen. Hotellet tilbyder en række spa-faciliteter som jacuzzi, massage, sauna og swimmingpool, og ønsker man at komme ind til det centrale Ubud, er der også en shuttle-service frem og tilbage derfra.

Radha Phala Ubud Resort er et helt nyt og rigtig skønt resort, som ligger smukt blandt rismarkerne 15 minutters kørsel fra Ubud by. Du bor i dejlige værelser med aircondition, minibar, TV, sikkerhedsboks, elkedel, badekar og gratis te, kaffe og vand på flaske, og du kan sidde på værelsets balkon eller terrasse om aftenen, når du har vandret i rismarker hele dagen. Du kan gå gratis på internettet i hotellets lobby, men der er ikke wifi på værelserne. Hotellet har både en restaurant med god mad og en poolbar, som har åbent fra 10 til 22, så du kan få serveret drinks hele dagen, mens du ligger og slapper af ved poolen. Hotellets personale er virkelig hjælpsomt og venligt, og hvis du giver dem besked en times tid i forvejen, kan de arrangere shuttlebus ind til byen. 

The Alena Resort er et intimt resort midt i Ubuds tropiske jungle og flotte rismarker. Du er bogstavelig talt midt i naturen, for resortet er bygget op omkring mange af de træer, som ”boede” der før resortet. På værelset nyder du rigtig den balinesiske, rustikke indretning med himmelseng og myggenet og møbler i massivt træ. Du har WiFi, aircondition, terrasse/balkon, sikkerhedsboks, køleskab og nedsunket badekar, så du rigtig kan slappe af og smække benene op. Gå en tur i den smukke have og nyd, hvordan resortet har bevaret sjældne balinesiske blomster og frugter, men husk myggesprayen! Gå på jagt efter den fulde afslapning med både yoga og lækker spa og spis vestlig, asiatisk eller balinesisk mad i restauranten, mens du ser ægte Ubud-underholdning. Smid dig på liggestolen eller hop i poolen – her har du ikke andet på programmet end idyl og afslapning!

Ubad Retreat er et skønt, lille, familieejet hotel, der ligger i fredelige omgivelser 10 minutters kørsel fra Ubud. Der er kun fem værelser, og de er pæne og rene med rustikke træmøbler og et stort, flot badeværelse. Værelserne vender ud mod den lækre pool, hvor du kan tage en kølig dukkert. Hvis du hellere vil til stranden eller ind til byen, så hiv fat i ejeren Gus eller hans bror Adi, så hjælper de dig med transport. Det tager en lille time i bil til Sanur strand. I den frodige, rolige have er der virkelig plads til afslapning og fordybelse, og her dyrker hotellet deres egne, økologiske grøntsager, som bliver brugt til maden i restaurant. Maden er i øvrigt virkelig god og en hel oplevelse i sig selv!

Ubud Inn er et charmerende hotel, der ligger centralt i hjertet af Ubud side om side med træskulptører og kunstnere. De dejlige værelser er pæne og rene og indrettet med myggenet over sengen. Oplev den fantastiske, balinesiske wellness og forkæl dig selv med lækre behandlinger og massage. Nyd stilheden i den smukke, frodige have og tag en dukkert i den lille, gode pool. Du kan også spise god mad på den hyggelige restaurant.

Ubud Village Hotel har undergået en renovering i 2013 og er derfor som et splinternyt og lækkert hotel. Stedets ejere lægger stor vægt på bæredygtighed, og derfor kommer både materialer og personale fra lokalområdet. Store dele af hotellets område er dækket med træer og sjældne planter, så du mærker Balis natur helt tæt på. Dit værelse er indrettet med flotte marmorgulve og balinesisk inspireret udsmykning. Slap af ved poolen eller kobl helt fra i hotellets spa. Med 4 restauranter har du rig mulighed for at forkæle ganen med lidt af hvert! Tag en tur til Monkey Forest og mød de flabede aber - den ligger kun 5 minutters gang fra hotellet.