Ubud

20 kilometer nordvest for hovedbyen Denpasar ligger denne kulturelle bjergby. Ubud er mest kendt for det smukkeste kunsthåndværk, for det er her mange malere, kunstnere og håndværkere udstiller side om side. Gallerierne bugner af smuk kunst på alle mulige måder, og der er exceptionelle træskærere i området. Det er nemt at komme rundt i Ubud til fods, så du kan nemt opleve stemningen i byen, de mange kunstmuseer, gallerier, områdets smukke templer og historiske seværdigheder og ikke mindst de smukke rismarker omkring byen. Du kan også tage på vandring ind i Monkey Forest, som ligger lige syd for bymidten. Her kan du se de sjove Makak aber og det flotte tempel. Tæt på Ubud ligger det store Goa Gajah (Elefanthulen) i fantastiske omgivelser i skoven. Nærmest som Indiana Jones skal du gå igennem skoven ned af de smalle trapper, for at komme ned til dette flotte sted. Der er hellige vandhuller som er lavet tilbage i 800 tallet, sammen med udsmykkede udhuggede vagter til at passe på de hellige vandhuller. Dette fantastiske sted er kommet med på UNESCOs verdensarv og helt sikkert et syn værd. I Højsæsonen er der mange turister i Ubud, derfor anbefaler vi altid, at du uden for byen - særligt hvis du har mange dage i Ubud.

Hoteller i Ubud

Anahata Villas & Spa Resort er et lille eksotisk paradis, ca. 10 minutters kørsel fra Ubud. Der er kun 12 villaer, så du bor helt afslappet og idyllisk. Navnet ”Anahata” er et udtryk for kærlighed og harmoni, og det kan du tydeligt mærke. Du får rigtig følelsen af at være i et med naturen midt i regnskoven. Hotellet ligger på en bjergside, så du får gang i benene på de mange trapper, som løber rundt på hotellet. Er du lidt træt i kroppen efter de mange trappetrin, så tag en tur på hotellets spa, hvor den står på ren afslapning. Dit værelse – smukt balinesisk – har aircondition, TV, sikkerhedsboks og balkon/terrasse, hvor du kan se på aber. Hop i hotellets pool eller i den varme jacuzzi. Du er midt i junglen, så både insekter og aber kommer meget tæt på, så husk myggesprayen og lås døren, hvis du ikke vil overraskes af de behårede liansvingere. Restauranten er god men har ikke så stort udvalg, så tag ud at spise, hvis du vil prøve noget nyt. Du kan nyde en dejlig cocktail fra baren, når du kommer tilbage. Hotellet ligger lidt isoleret, så tag en gratis Shuttlebus til Ubud, hvis du vil udforske byen.

Kun 10 minutter fra Ubud centrum ligger dette smukke hotel, omgivet af grønne rismarker og palmetræer. Hotellets 40 deluxeværelser er rummelige og smukt indrettede med alt, hvad du har brug for: aircondition, TV, minibar, og eget badeværelse. Hotellet har også swimmingpool, jacuzzi, en restaurant hvor der er Wi-Fi, spa, gratis shuttle til Ubud og gratis cykler, hvis du har lyst til en cykeltur i de grønne omgivelser.

Biyukukung Suites and Spa er et dejligt hotel, der ligger 10 minutters gang fra Monkey Forest og omkring 2 km fra byens centrum - lidt væk fra hovedgaden, så der er en hyggelig og rolig stemning. Værelserne er enkle og charmerende - alle er med gratis trådløst internet og air-con. Hotellet har en dejlig swimmingpool med en virkeligt flot udsigt ud de smukke rismarker. Her er også en skøn spa, hvor du kan forkæle dig selv med en lækker massage. Spis dejlig morgenmad på hotellets restaurant, mens du nyder udsigten.

Bucu View Resort er et smukt sted lige efter den balinesiske ånd omkring ro, velvære og gæstfrihed. Det ligger i en nærmest jungleagtig have kun fem minutters gang fra Monkey Forest. Du føler dig velkommen, lige så snart du træder ind i den fine reception, der er indrettet i ægte balinesisk stil med bambustag og møbler med træudskæringer. Her bliver du taget imod med et stort smil og får straks serveret en velkomstdrink og et fugtigt håndklæde. Værelserne er lidt mere moderne, og de er rigtig gode – med aircondition, køleskab, myggenet og gratis wifi, så du kan sender billeder hjem til dem derhjemme. Tag en dukkert i poolen og nyd udsigten ud over junglens palmer, eller få dig måske en omgang massage i spaen? I restauranten kan du spise fremragende mad, både morgen og aften, og du kan også gå til andre spisesteder i nærheden. Hotellet tilbyder gratis shuttle ind til Ubud, hvis du hellere vil køres.

Rejser til Ubud