Ubud

20 kilometer nordvest for hovedbyen Denpasar ligger denne kulturelle bjergby. Ubud er mest kendt for det smukkeste kunsthåndværk, for det er her mange malere, kunstnere og håndværkere udstiller side om side. Gallerierne bugner af smuk kunst på alle mulige måder, og der er exceptionelle træskærere i området. Det er nemt at komme rundt i Ubud til fods, så du kan nemt opleve stemningen i byen, de mange kunstmuseer, gallerier, områdets smukke templer og historiske seværdigheder og ikke mindst de smukke rismarker omkring byen. Du kan også tage på vandring ind i Monkey Forest, som ligger lige syd for bymidten. Her kan du se de sjove Makak aber og det flotte tempel. Tæt på Ubud ligger det store Goa Gajah (Elefanthulen) i fantastiske omgivelser i skoven. Nærmest som Indiana Jones skal du gå igennem skoven ned af de smalle trapper, for at komme ned til dette flotte sted. Der er hellige vandhuller som er lavet tilbage i 800 tallet, sammen med udsmykkede udhuggede vagter til at passe på de hellige vandhuller. Dette fantastiske sted er kommet med på UNESCOs verdens arv og helt sikkert et syn værd.

Hoteller i Ubud

Anahata Villas & Spa Resort er et lille eksotisk paradis, ca. 10 minutters kørsel fra Ubud. Der er kun 12 villaer, så du bor helt afslappet og idyllisk. Navnet ”Anahata” er et udtryk for kærlighed og harmoni, og det kan du tydeligt mærke. Du får rigtig følelsen af at være i et med naturen midt i regnskoven. Hotellet ligger på en bjergside, så du får gang i benene på de mange trapper, som løber rundt på hotellet. Er du lidt træt i kroppen efter de mange trappetrin, så tag en tur på hotellets spa, hvor den står på ren afslapning. Dit værelse – smukt balinesisk – har aircondition, TV, sikkerhedsboks og balkon/terrasse, hvor du kan se på aber. Hop i hotellets pool eller i den varme jacuzzi. Du er midt i junglen, så både insekter og aber kommer meget tæt på, så husk myggesprayen og lås døren, hvis du ikke vil overraskes af de behårede liansvingere. Restauranten er god men har ikke så stort udvalg, så tag ud at spise, hvis du vil prøve noget nyt. Du kan nyde en dejlig cocktail fra baren, når du kommer tilbage. Hotellet ligger lidt isoleret, så tag en gratis Shuttlebus til Ubud, hvis du vil udforske byen.

Kun 10 minutter fra Ubud centrum ligger dette smukke hotel, omgivet af grønne rismarker og palmetræer. Hotellets 40 deluxeværelser er rummelige og smukt indrettede med alt, hvad du har brug for: aircondition, TV, minibar, og eget badeværelse. Hotellet har også swimmingpool, jacuzzi, en restaurant hvor der er Wi-Fi, spa, gratis shuttle til Ubud og gratis cykler, hvis du har lyst til en cykeltur i de grønne omgivelser.

Biyukukung Suites and Spa er et dejligt hotel, der ligger 10 minutters gang fra Monkey Forest og omkring 2 km fra byens centrum - lidt væk fra hovedgaden, så der er en hyggelig og rolig stemning. Værelserne er enkle og charmerende - alle er med gratis trådløst internet og air-con. Hotellet har en dejlig swimmingpool med en virkeligt flot udsigt ud de smukke rismarker. Her er også en skøn spa, hvor du kan forkæle dig selv med en lækker massage. Spis dejlig morgenmad på hotellets restaurant, mens du nyder udsigten.

Champlung Sari Hotel er et dejligt hotel, der ligger i udkanten af Ubuds hellige abeskov Monkey Forest. Det er et afslappende tilflugtssted i meget grønne omgivelser. Hotellet er hyggeligt omend lidt slidt. Klynger af velindrettede værelser ligger spredt i hotellets have i en slags genskabelse af en traditionel balinesisk landsby. Alle værelser har gode faciliteter, blandt andet en privat terrasse. Her er også to swimmingpools, hvor du kan slappe af. Pas på aberne, de er frække!

Rejser til Ubud

409
Sanur, Ubud, Candidasa, Sengiggi, Gili Trawangan, Kuta Lombok
421
Sanur, Ubud, Munduk, Lovina og Sanur
411
Yogyakarta, Pacet, Bromo, Kalibaru, Ubud og Sanur