Udaipur

Udaipur er måske Indiens hyggeligste og smukkeste by. Den har særprægede templer, et slot, der ligner noget fra 1001 nats eventyr, et palads i midten af en sø, små og spændende gyder med den ene lille, smukke forretning efter den anden. Byens palads, City Palace, byder på flotte malerier med ægte guldmaling, spændende våbensamlinger, spejlsale og en stor gård, hvor der indtil 1957 blev udkæmpet rigtige elefantkampe! Templet Jagdish Mandir er fyldt med fine marmorudskæringer af elefanter og dansende kvinder, og i basaren findes der mange flotte eksempler på byens specialitet: Håndlavede miniaturemalerier. Det tager ofte 2 ugers arbejde at lave et godt miniaturemaleri. Når du trænger til et pusterum, kan du besøge haven Saheliyon Ki Bari, som blev anlagt til Maharajaens koner. Den er fyldt med store palmer og her kan du bare slappe af og nyde omgivelserne. Det er klart en velhavende by, og alt bevares og passes på – du kan slet ikke lade være med at fotografere vinduer, balkoner og – ja vi kunne blive ved…Når mørket falder på, og du trænger til lidt at spise, er der flere gode muligheder. En romantisk middag kan du få på Udai Kothi, hvor du sidder i skrædderstilling på store puder, og nyder maden og den betagende udsigt over byen. Aftenen indledes med en kort, smuk sejltur fra havnen i City Palace komplekset ud til Lake Palace Hotel. Du kan måske overtale hotellets concierge til at vise dig det vindue, hvor Sean Connery kravlede ind til frøken Octopussy? Vil du også kunne spise god, indisk mad, når du kommer hjem igen, kan du tage et madlavningskursus hos Sisma. Hun vil undervise dig i traditionel, indisk madlavning, som kun en ægte husmor kan. Du vil lære, hvordan du laver forskellige basisretter i det indiske køkken, så som Butter Masala og de uundværlige Chapatti-brød. Hele køkkenets endevæg er fyldt med spændende hjemmelavede krydderiblandinger og Sisma har lovet at afsløre nogle af sine hemmeligheder for dig. Nogle af de tørrede urter skal ristes før de knuses og blandes sammen, mere skal vi ikke afsløre her…

Hoteller i Udaipur

Hotel Jagat Niwas Palace ligger gemt inde i den gamle by, du skal igennem nogle små gader og porte, og så er du der. Utrolig venlige er hele personalet, du føler sig straks hjemme. Der er et lille hindu tempel i gårdhaven, værelserne er nydelige, gamle og smukke, som det hører sig til i et gammelt palads. Og det bedste er tagterrassen, med noget af byens bedste mad og en udsigt over søen, som gør dette hotel til noget enestående.

Karohi Haveli er et flot hotel, der oprindeligt var et adeligt hjem. Det ligger i rolige omgivelser, tæt på City Palace og med storslået udsigt over Lake Pichola. Værelserne er smukt og farverigt dekoreret i moderne stil med traditionelle træk. Alle værelserne har udsigt over den smukke sø. Der er en dejlig udendørs jacuzzi, og en pool der indimellem ikke ser helt så funklende ren ud, som du kunne ønske dig. Der er internet, men sommetider er det ikke lige så hurtigt, som du er vant til derhjemme. På taget er en skøn restaurant, hvor du kan nyde lokale eller internationale retter med en fantastisk udsigt udover byen.

Lake Pichola Hotel er et tidligere palads - et skønt skønt sted med gamle og smukke værelser, mange med udsigt over søen. Her er en skøn tagterrasse, hvor du kan nyde udsigten og stemningen, og her er en dejlig have med swimmingpool.

Rejser til Udaipur

860
Delhi, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur og Agra