Udawalawe Nationalpark

Udawalawe er en lille by, der ligger lige ved siden af Udawalawe nationalpark. Parken er dejlig, og her er ikke så mange besøgende som i de andre nationalparker, men den er stadig kæmpestor! Landskabet nærmest en savanne og, når du er på safari, kører du fra vandhul til vandhul, for at finde elefanterne. For det er elefanter, som Walawe er berømt for. I tørsæsonen kan du være heldig at se flokke på over 200 elefanter, men selv i den mere våde sæson, er du næsten garanteret at se flokke på over 20 elefanter. Udover elefanter, kan du også se vandbøfler, hjorte, sjakaler, krokodiller og masser af aber og flotte fugle. Ved vandet lever der fx fiskeørne og skarver, der nyder godt af fiskene i området. Hvis du vil se endnu flere elefanter, så tag til Elephant Transit Home, som er et elefantbørnehjem. Her bliver forældreløse elefantunger fra hele Sri Lanka rehabiliteret, før de kan lov til at leve frit i parken. Helt klart også et besøg værd!

Hoteller i Udawalawe Nationalpark

Athgira River Camping er mere en miljøvenlig campingplads end et hotel. Lige ved Rakwana flodens bred bor du i møblerede telte midt i naturen, hvor der ikke er sparet på hyggen. Dit telt er stort og har egen terrasse med stole. Inde i teltet har du seng, tøjstativ, blæser, elektricitet, myggenet, eget badeværelse med koldt vand og endda WiFi. Du spiser dine måltider i restauranten i den overdækkede hytte eller under åben himmel.  Selvom du bor på en miljøvenlig campingplads er det ikke primitivt – du kan både svømme en tur i poolen og slå dig løs på badmintonbanen. Svøm i floden eller lej en cykel ved det søde personale og tag en tur rundt i området – hold øjnene åbne, der bor mange dyr og fugle her.

Centauria Wild er et stort og flot nyere hotel, som kun ligger én km fra den skønne Udawalawe Nationalpark. Rundt omkring hotellet er der grønne planter og farvestrålende blomster, så du rigtig kan mærke, at du er tæt på den skønne srilankanske natur! På dit dejlige værelse har du både aircondition, TV og WiFi – alt er helt nyt. Tag en dukkert i den skønne pool eller bliv trykket lidt på i hotellets spa. Spis på hotellets restaurant og gå en tur ned ad vejen om aftenen og se ud over søen kun fem minutter fra hotellet. Er det blevet tid til hygge om aftenen, så smut i baren og få en drink! På hotellet kan du leje en cykel og tage på opdagelse på egen hånd, så op på jernhesten og afsted!

Grand Udawalawe Safari Resort er et godt resort, som ligger kun ti minutters kørsel fra Udawalawe Nationalpark. De rummelige værelser er gode og har aircondition og TV. Hotellet ligger i byen, men byder på grønne omgivelser med masser af planter og en dejlig have, hvor du måske møder både aber og øgler. Trænger du til en kølig dukkert efter en dag i nationalparken, har hotellet naturligvis også en lille pool. Det venlige personale står parat til at hjælpe dig, så spørg dem endelig, hvis du er i tvivl om noget. På hotellets restaurant kan du spise gode lokale retter.  

Rejser til Udawalawe Nationalpark

SL19
Unawatuna, Sinharaja regnskoven, Udawalawe Nationalpark og Talalla
Nyhed
SL15
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe og Unawatuna
SL46
Sigiriya, Kandy, Ella, Udawalawe, Unawatuna, Maldiverne.