Ushuaia

Ushuaia er den sydligste by i verden og er omringet af storslået og barsk natur. Her bor efterkommere af de lokale Yamana-indianere, guldgravere, søfolk og fanger. Byen ligger i et bjergrigt landskab ved en smuk bugt, og byens navn betyder ”bugten, der vender mod solnedgangen” på Yamana-indianernes sprog. Selvom Ushuaia er en lille by, er der alligevel lidt at se. På en bytur kan du få et overblik over de ældste bygninger i byen og opleve en fantastisk panoramaudsigt op ad bjergskråningen fra Beagle-kanalen. Du kan besøge Ushuaias gamle fængsel, der senere blev flådebase, eller Verdens Ende-museet, der giver dig et overblik over Ildlandets historie, de oprindelige indianerstammer, kolonisationen af området, skibsforlisene og områdets dyre- og planteliv. Udflugter i naturen kommer du ikke uden om her. Du kan sejle på Beagle kanalen og besøge Les Eclaireurs fyrtårnet, tage gennem Garibaldi passet til de smukke søer Lago Escondido og Lago Fagnano, eller du kan besøge i Tierra del Fuego Nationalpark, der er det sydligst beliggende beskyttede område i Argentina. Nationalparken består af et 63.000 hektar stort område, som grænser op mod Chile. Her er bjerge med forrevne, spidse tinder, hvorfra smeltevandet løber sammen i små bække og ender i søerne i de dybtliggende, nærmest utilgængelige dale. Du kan tage til Tierra del Fuego med bil eller verdens sydligst beliggende damptog, der blev bygget af straffefanger i starten af 1900-tallet. Turen tager dig igennem gamle indianerbopladser, og fra stationen går der vandrestier ind i parken, hvor du kan være heldig at spotte ræve og bævere. 

Hoteller i Ushuaia

Hostal del Bosque er vores foretrukne hotel i Ushuaia. Det er et hyggeligt hotel, der ligger op ad bakken 5 minutters gang fra centrum. Værelserne er mini-suiter i fin stand, med et soveværelse og opholdsrum med køleskab og mikroovn. Der er gratis WIFI på værelserne. Morgenmaden her er rigtig god, og restauranten serverer dejlig mad. Personalet er meget hjælpsomt.

Hosteria Mustapic ligger i centrum af byen tæt på Avenida San Martin, som er hovedstrøget. Hotellet har små, pæne værelser med privat bad og WIFI. Morgenmadsrestauranten har en storslået udsigt ud mod Beagle Kanalen. Hotellet er familieejet, og der er en god og hyggelig stemning. Morgenmaden er enkel - det, der kaldes for en continental breakfast.

Rejser til Ushuaia

AR36
Buenos Aires, Puerto Madryn, El Calafate, Ushuaia og Buenos Aires