Vangvieng

Vangvieng er en hyggelig by i det nordlige Laos, og den ligger i utrolig flotte omgivelser ud til floden og omkranset af store kalkstensklipper. I byen finder du mange hyggelige barer og restauranter, hvor flere af dem ikke kun har lokal mad, men også grillmad og burgere. Dette skyldes, at Vangvieng er blevet en utrolig populær destination for rygsæksrejsende. Den absolut største attraktion, udover det flotte landskab, er da også noget, stort set alle de unge prøver, nemlig tubing i Nam Song floden. Det er en stor oppustet slange fra et traktordæk, som bliver brugt til at flyde med strømmen, mens udsigten og vejret nydes. Undervejs stopper de ved flere barer og spisesteder langs floden. Hvis du ikke har lyst til at flyde rundt i en stor oppustet traktorslange, så kan du også sejle i kajak eller bare finde et sted langs floden og nyde de flotte omgivelser. Eller tag på rafting, trekking, cykeltur eller klatretur i de flotte kalkstensklipper. Har du lyst til selv at se det hele lidt for oven, så kan du også komme op og svæve i luftballon, hvor der er en fantastisk udsigt.

Hoteller i Vangvieng

Ban Sabai Bungalows er, som navnet antyder, en samling bungalows, der har en skøn beliggenhed ved floden og tæt på byens hovedgade. Bungalowerne har aircondition, balkon og bad. Derudover er her også en restaurant og en bar.

Thavonsouk Resort er et rigtig godt - dog ret slidt - hotel med en helt fantastisk beliggenhed ud til floden. Det ligger væk fra byens larm, men kun fem minutters gåtur fra butikker og restauranter, og her er en skøn have med masser af plads, hvor børn kan lege. Værelserne er OK og med en lille terrasse eller balkon, hvor du kan nyde aftenerne. Ejeren er super god og opmærksom, og han hjælper dig gerne med shuttle ind til byen. Der er wifi i lobbyen. Resortets restaurant har ofte lukket, men der er masser af spisesteder i byen. Morgenmaden er ikke noget særligt.

Elephant Crossing er et rigtig godt og billigt boutiquehotel, som ligger smukt ud til Nam Song floden med den mest fantasiske udsigt til de tårnhøje kalkstensklipper. Du bor i en rolig del af byen, men du kan gå ind til de vigtigste seværdigheder på 5 min. Værelserne er små og af lidt ældre dato, og mange af dem kunne måske godt bruge et lille ansigtsløft, men de er altså rene og pæne! Her er aircondition, fan og en balkon, hvor du kan nyde de stille aftener og den smukke solnedgang over floden eller bjergene. Restauranten serverer helt fin mad, de ansatte er søde og smilende, og du spiser selvfølgelig helt ud til floden. Hotellet har egentlig wifi, men forbindelsen er ikke super – ja, sådan er det altså i Laos! 

Villa Vang Vieng Riverside ligger lige ved flodbredden med en skøn udsigt til de omkringliggende bjerge. Værelserne i de hyggelige bungalows er meget simple og her er kun det mest nødvendige, blandt andet internetadgang med svingende kvalitet. I den dejlige have ligger en lille pool, hvor du kan køle dig ned på en af de varme dage. Derudover er der en restaurant med rigtig god mad og en spa, hvor du kan forkæle dig selv med en massage.

Rejser til Vangvieng

460
Vientiane, Vang Vieng, Luang Prabang
463
Vientiane, Vang Vieng, Phonsavan, Luang Prabang
456
Bangkok, Chiang Rai, Huay Xai, Pakbeng, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane
458
Luang Prabang, Oudomxay, Muang Ngoi, Trekking, Nongkiau, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane og Bangkok