Vientiane

Vientiane er Laos’ hovedstad og den største by i landet med ca. 800.000 indbyggere. Vientiane blev totalt ødelagt af thailandske Siam i 1828, og kun en enkelt betydningsfuld bygning overlevede: templet Wat Si Saket, der er hjem til næsten 7.000 Buddha-statuer i træ, sten og bronze. . Det var franskmændene, der genopbyggede byen, og det ses tydeligt på de brede boulevarder med rækker af træer og de mange bygninger i kolonitidsstil. Byen ligger rigtig smukt ned til Mekongfloden, og der hersker en afslappet stemning i byen. Men ved Mekongflodens bredder er der liv hele døgnet, og her kan du gå ned ved aftentid og slappe af ved en af de mange små madboder. For B menneskerne er der natmarked ved flodens bred, og for A menneskerne er der marked tidligt om morgenen ved Talad Sao. Besøg også Wat Si Saket, byens gamle og smukke tempel, og Pha That Luang, der er et symbol på Laos’ suverænitet og derfor et af de mest betydningsfulde templer i landet.  Byen er kendt for sin smukke silke, og der er en lang tradition for at væve silketøj i Laos, så måske der skal lidt at det i kufferten. Tag på udflugt til Buddha Park (Xieng Khuan), der ligger knap 30 km. uden for Vientiane, og er en smuk park, hvor der findes over 200 buddhistiske og hinduistiske skulpturer. De blev bygget i 1958 af en munk, der havde studeret begge religioner.

Hoteller i Vientiane

Ansara Hotel er et fremragende hotel bygget i fransk kolonistil. Det ligger i en stille gade i hjertet af byen, kun 500 meter fra Mekong-floden og natmarkedet. Hotellet har sin egen pooloase i den lille have, og her kan du ligge i en liggestol og tage en dukkert, selvom du er midt inde i byen. Værelserne er gode og rene, og gratis wifi, en bærbar computer og en balkon, hvor du kan nyde aftenerne, før du går i seng. Personalet er sødt og hjælpsomt, og den franske restaurant serverer skøn mad, enten i selve restauranten eller på terrassen i haven. Morgenmadsbuffeten er også god, med lækker røræg og meget andet! 

Avalon Hotel er et udmærket sted i gåafstand til Mekong floden, markedet og flere seværdigheder. Værelserne er små og rene, og her er det mest nødvendige som seng, TV og gratis internet med meget svingende kvalitet. De ansatte er søde og hjælpsomme men ikke så gode til engelsk, så du må prøve at gøre dig forståelig med tegn og fagter på bedste vis. Du kan godt for morgenmad på hotellet, og den er enkel men god. Her er elevator op til værelserne på første, anden og tredje sal , men den er meget lille, så det gælder om at rykke sig tæt sammen.

Beau Rivage er et rigtig godt hotel, der ligger lige ud til Mekong floden, og du kan cykle ind til Vientiane centrum på 10 minutter. Værelserne er gode og moderne, og her er både gratis wifi og aircondition. Hotellet ejer naborestauranten The Spirit House, hvor du spiser rigtig god laotisk og vestlig mad med udsigt ud over floden - det bliver altså næsten ikke smukkere end en solnedgang over Mekong! De ansatte er rigtig søde, og du kan leje cykler af dem gratis, hvis du vil ud og udforske området.

City Inn er et 3* hotel, beliggende centralt i byen, ikke langt fra national stadion, museer, præsidentens palads og det ældste tempel i byen. Værelserne har alle tv, telefon, bad/toilet, wi-fi og kaffe/the faciliteter.

Rejser til Vientiane

456
Bangkok, Chiang Rai, Huay Xai, Pakbeng, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane
461
Vientiane, Tadlo, Champasak, Don Khong, Pakse, Koh Samet
454
Bangkok, Vientiane, Cruise, Pakse, Siem Reap, Phnom Penh
458
Luang Prabang, Oudomxay, Muang Ngoi, Trekking, Nongkiau, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane og Bangkok