Villa de Leyva

Villa de Leyva er en fantastisk lille kolonitidsby, med en meget hyggelig stemning. Byen blev grundlagt i 1572 af Hernán Suarez de Villalobos, og i dag betragtes byen som en af de mest velbevarede kolonibyer i Sydamerika. Start måske ved hovedtorvet Plaza Mayor, hvor kirken og også nogle gode restauranter ligger. Gå gennem de brostensbelagte gader, nyd bygningerne og besøg det tidligere kloster, Convento Santo Ecce Homo. Når du bliver sulten, gå da ned i en sidegade til torvet, her ligger La Guanca som huser 5-6 restauraner. Du bør også se Casa Terracota, der er et kæmpe keramik-kunstværks hus bygget af den colombianske arkitekt, Octavio Mendoza Morales. Nær Villa de Leyva ligger der en strudsefarm, et gammelt astronomisk observatorium lavet af falliske sten og El Fósil, der er et museum der fremviser et næsten komplet sæt af kronosaurus fosiler, som blev fundet i 1977. Omkring 15 km væk fra byen, ligger en gruppe af syv vandfald, der hedder La Piriquera, og du kan også besøge Laguna de Iguaqué, der er en sø med et utrolig dyre- og plante liv. Et du til kunsthåndværk skal du tage til byen Raquirá, hvor der er godt gang i produktionen af både ler- og træting og smykker og fletkurve.

Rejser til Villa de Leyva

CO02
Bogotá, Villa de Leyva, Zona Cafetera, Cartagena, Santa Marta
CO04
Bogota, Villa de Leyva, Salento (Zona Cafetera), Tayrona Nationalpark og Cartagena.
CO09
Bogota, Villa de Leyva, Armenia (Zona Cafetera), Medellín (med udflugt til Guatape), Nuqui, Cartagena og Tayrona Nationalpark

Hoteller i Villa de Leyva

Hotel Boutique La Espanola er et smukt hotel i hvidkalket stil ligesom de fleste andre bygninger i byen. Det ligger rigtig centralt, ikke særlig langt fra Plaza Mayor. Her er en hyggelig, jungleagtig, lille gårdhave, som giver det lidt ekstra charme, og så bidrager det herlige personale altså også til den gode stemning. Morgenmaden er god, men enkel, med et udvalg af kaffe, juice, frugt, brød, æg osv. Værelserne er af lidt ældre dato, og de er gode og rene, men det varme vand kan svinge lidt, og internetforbindelsen er bedst i den hyggelige reception.

Hotel La Posada de San Antonio består af tre ombyggede spanske huse fra kolonitiden og er et lille, superhyggeligt hotel, hvor du straks vil føle dig hjemme! Det ligger centralt, kun få minutters gang fra Plaza Mayor, så der er rig mulighed for at slentre rundt og se byens gamle bygninger og små, hyggelige torve. Hotellet har virkelig kræset for detaljerne - indretningen er elegant og gammeldags med romantiske træmøbler og masser af blomster og planter. På de charmerende værelser er der en varm og hjemlig atmosfære, og her er alt, hvad du skal bruge, også gratis Wi-Fi. Hvis du trænger til en afslapningsdag, kan du nyde den lille spa eller prøve den lækre, friske mad på restauranten.