Yala Nationalpark

Yala er et af de største naturreservater på Sri Lanka med sine 979 km², og også det mest besøgte. Det kan godt nogle steder minde lidt om en savanne i Afrika, og andre steder er det jungle. Her er bl.a. leoparder, elefanter, krokodiller, vandbøfler, bjørne, antiloper, hjorte, vildsvin og aber. Hvis du er heldig, ser du flotte påfugle med farvestrålende fjerpragt, som kun lever vildt på Sri Lanka udover Indien. Derudover er her et rigt fugleliv med omkring 215 fuglearter. Du kan ikke forvente at se dem alle, specielt ikke de vilde leoparder, som er den største af slagsen i verden - de løber tit deres vej, når mennesker kommer tæt på. Men Yala Nationalpark er et af de bedste steder at spotte dem, og chancerne er bedst fra februar til juli. Du har til gengæld muligheder for at se rigtig mange forskellige dyr og omgivelserne er bare så smukke – høje træer, højt græs og ægte jungle.

Rejser til Yala Nationalpark

SL07
Unawatuna, Tissamaharama (Yala Nationalpark), Udawalawe Nationalpark og Tangalle
SL14
Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Unawatuna
SL14UP
Habarana, Kandy, Nuwara Eliya, Tissamaharama (Yala) og Hikkaduwa
SL20
Unawatuna, Tissamaharama, Ella, Kandy, Sigiriya, Trincomalee

Hoteller i Yala Nationalpark

Cinnamon Wild er et meget flot lodge, der ligger i forbindelse med Yala Nationalpark. Der er krokodiller i søen ved siden af poolen, og det er ikke sjældent, at aber, vildsvin og små egern løber rundt på hotelområdet. Det sker også af og til, at en elefant kigger forbi, så her får du rigtig følelsen af at bo i naturen. Hotellet har en dejlig restaurant, der laver lækker mad - både asiatiske og vestlige retter. Der er en pool bar og en rooftop bar, hvor du kan nyde en dejlig drink og lytte til naturens lyde. Værelserne er indrettet i enkel og rustik lodge-stil - de er store og virkelig flotte. De har alle en terrasse eller balkon, aircondition, te- og kaffefaciliteter, minibar, tv og trådløst internet. Servicen her er virkelig god - personalet er sødt og hjælpsomt!

Hotel Elephant Reach ligger i Katharagama kun ca. 15 km fra nationalparken. Stedet er fortrinsvis bygget i naturmaterialer og ligger smukt i grønne omgivelser. Om aftenen kan du nyde svømmepølen, billardbordet og baren, hvor du kan sidde og udveksle historier om dagens oplevelser i naturparken. Hotellet har 21 skønne og øko-venlige bungalows og 14 almindelig værelser. Både bungalows og værelser er moderne indrettet og ligger så du kan nyde naturen bedst muligt. Her er restaurant med buffet, men maden er ikke den mest spændende. 

Galapita Eco Lodge er et helt særligt sted – og det er et sted, du skal bo, hvis du elsker natur! Navnet ”Galapita” betyder ”på en klippe”, og det, må man sige, er et passende navn til stedet. Lodgen er nemlig bygget i naturlige materialer midt i klipperne langs floden. Her kan du tage en dukkert i vandet, eller nyde udsigten fra den jungleagtige hængebro over floden. Det hele er rustikt og simpelt med hyggelige detaljer. Værelserne er åbne, så du har hverken døre eller vinduer, men til gengæld har du et myggenet, og du kan ligge og lytte til alle naturens lyde om aftenen. Helt fantastisk! Her er ikke så meget lys om aftenen, og badeværelserne er ret simple – også disse er udendørs, og vandet i bruseren er koldt. Du kan gå på wifi i fællesområderne, når det ellers virker. Personalet sørger godt for dig, og manageren Paul er fantastisk. Han er på lodgen indimellem, og hans engelsk er perfekt. De dyrker selv grøntsager i deres egen økologiske køkkenhave, så den srilankanske mad er frisk og super god! Du kan dog ikke købe alkohol. Lodgen ligger lige uden for Yala Nationalpark, men du skal lige en tur med bil til indgangen.

Jetwing Yala er et lækkert hotel, som ligger i klitterne ved Yala Nationalpark med kun et par minutter til vandet. Hotellet har stort fokus på miljø, og hotellets have bliver hyppigt besøgt af vilde dyr som køer, aber og vortesvin – du er rigtigt i dyrenes verden. På dit store, dejlige værelse har du alle nødvendigheder som aircondition, WiFi, minibar og endda et afslapningsområde, hvor du kan tæske din rejsepartner i kortspil, når mørket falder på. Morgenmaden er en skøn stor buffet med mange muligheder, så fyld maven op inden du skal på opdagelse. Slap af ved den dejlige pool og nyd solen eller gå ned til stranden igennem klitterne, hvor vandet plasker ind mod de store sten. Hotellet er omgivet af natur, og du skal ikke blive overrasket, hvis du ser elefanter i nærheden, for de bor her også.