Yangon

Du kan ikke rejse til Burma uden at besøge landets største by! Yangon bærer tydeligt præg af at have været under britisk kolonistyre, og det siges endda, at det er den by i Sydøstasien, der har det største antal bygninger fra den britiske kolonitid. Byens vartegn er imidlertid den mere end 2000 år gamle Shwedagon Pagoda, hvis 109 meter høje, gyldne tårn er et imponerende syn. Den høje guldpagode tager helt pusten fra enhver besøgende. I dette fattige land er der mere guld lagt på den massive betonbygning, end der er i Englands nationale bankboks. Der er lagt så mange lag af guld og bladguld, at regnvandet tager noget af det med sig, når det løber ned over. Derfor er der blevet bygget vandkanaler, hvorfra munkene samler guldet op, og igen sætter det på pagoden. Yangon byder også på en af de største liggende Buddhaer i Burma. I en kæmpestor og mindre køn bygning med bliktag ligger Buddhaen med armen under hovedet og hviler og mediterer. Husk at se Buddhaen under fødderne – de er dækket af symbolske glasmosaikker. Hvis du kunne tænke dig at vide, hvordan din fremtid ser ud, er her flere håndlæsere. Tag en slentretur langs de brede gader og besøg bazarens små, snørklede stræder. Få et ønske opfyldt ved at sætte blomster ved en Buddha i Sule Pagoden, og besøg den store, katolske katedral, St. Mary. For en lidt alternativ sightseeing tur, tag da med det ganske almindelige tog, Circle Line, så kommer du ud på en 3-timers tur rundt i byen og kan opleve hverdagen på tæt hold. Aftensmaden kan du finde på en lille lokal restaurant eller på det store "flydende" guldpalads, Karaweik Palace Restaurant med et fantastisk danseshow som underholdning. Husk også at få en ”afternoon tea” på The Strand, som ligger nede ved floden. Dette er indbegrebet af kolonitid.

Hoteller i Yangon

Best Western Chinatown Hotel er et godt hotel lige midt i Yangons byliv i udkanten af Chinatown. Dit værelse er ikke det største, men du har alle nødvendigheder som TV, aircondition, sikkerhedsboks og internet. Start din dag med en lækker morgenmad i hotellets restaurant og søg andre oplevelser til ganen på det åbne marked lige uden for døren. Det venlige og opmærksomme personale hjælper dig gerne med, hvad du nu har brug for. OBS – ønsk et røgfrit værelse, hvis du ikke ryger selv og tag gerne et par ørepropper med, hvis du sover meget let (du bor midt i det aktive byliv).

Hotel Chatrium ligger på den anden side af søen fra Kandawgyi Palace og er et meget stort hotel. Hotellet har en kæmpe pool og dejligt stort lobbyområde.

Clover City Center Hotel er et OK hotel med en super beliggenhed i gåafstand til både Chinatown og Yangon Central Railway Station. Hotellet er lidt vandrehjemsagtigt - her er fx ikke nogen lobby, og det hele er meget enkelt, moderne og holdt mest i hvide og sorte farver. Værelserne er ikke så store, men de er pæne og enkle med TV, aircondition, gratis wifi, kaffe/te faciliteter og minibar. Badeværelserne er små og simple, men igen virker det nyt. Morgenmaden er ikke nævneværdig. Det er helt fint hotel, men ikke helt så flot som de andre hoteller, du vil opleve i Burma. 

Clover Hotel liggermedudsigt til Swedagon pagodaen, tæt på Kandawgyi, ca 15 min i bil fra Sule Pagodaen. Dette udemærkede 3* hotel, tilbyder pæne værelser, alle med tv, aircondition, privat bad/toilet, internet (når det virker) mm.

Rejser til Yangon

563
Yangon, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Khao Sok, Khao Lak
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
560
Mandalay, Bagan, Yangon, Koh Samet og Bangkok