Yangon

Du kan ikke rejse til Burma uden at besøge landets største by! Yangon bærer tydeligt præg af at have været under britisk kolonistyre, og det siges endda, at det er den by i Sydøstasien, der har det største antal bygninger fra den britiske kolonitid. Byens vartegn er imidlertid den mere end 2000 år gamle Shwedagon Pagoda, hvis 109 meter høje, gyldne tårn er et imponerende syn. Den høje guldpagode tager helt pusten fra enhver besøgende. I dette fattige land er der mere guld lagt på den massive betonbygning, end der er i Englands nationale bankboks. Der er lagt så mange lag af guld og bladguld, at regnvandet tager noget af det med sig, når det løber ned over. Derfor er der blevet bygget vandkanaler, hvorfra munkene samler guldet op, og igen sætter det på pagoden. Yangon byder også på en af de største liggende Buddhaer i Burma. I en kæmpestor og mindre køn bygning med bliktag ligger Buddhaen med armen under hovedet og hviler og mediterer. Husk at se Buddhaen under fødderne – de er dækket af symbolske glasmosaikker. Hvis du kunne tænke dig at vide, hvordan din fremtid ser ud, er her flere håndlæsere. Tag en slentretur langs de brede gader og besøg bazarens små, snørklede stræder. Få et ønske opfyldt ved at sætte blomster ved en Buddha i Sule Pagoden, og besøg den store, katolske katedral, St. Mary. For en lidt alternativ sightseeing tur, tag da med det ganske almindelige tog, Circle Line, så kommer du ud på en 3-timers tur rundt i byen og kan opleve hverdagen på tæt hold. Aftensmaden kan du finde på en lille lokal restaurant eller på det store "flydende" guldpalads, Karaweik Palace Restaurant med et fantastisk danseshow som underholdning. Husk også at få en ”afternoon tea” på The Strand, som ligger nede ved floden. Dette er indbegrebet af kolonitid.

Rejser til Yangon

562
Yangon, Bagan, Inle Lake, Bangkok og Koh Lipe
553
Yangon, Inle Lake, Kalaw, Bagan og Mandalay
556
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
567
Yangon, Mandalay, Hsipaw, Kalaw, trekking, Inle Lake
579
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Yangon, Kawthaung og krydstogt i Mergui Archilepago
560
Mandalay, Bagan, Yangon, Koh Samet og Bangkok
563
Yangon, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Khao Sok, Khao Lak
554
Mandalay, Bagan, Inle Lake og Yangon
557
Mandalay, flodtogt, Bagan, Inle Lake, Yangon
570
Yangon, Bagan, Inle Lake, Mandalay, Singapore
580
Ngapali, Yangon, Mawlamyine, Hpa An, Golden Rock og Yangon
561
Mandalay, Bagan, Inle Lake, Yangon, Hua Hin, Bangkok
555
Mandalay, Bagan, Kalaw, Trekking Kalaw - Inle Lake, Inle Lake, Ngapali og Yangon.
559
Mandalay, Hsipaw, Bagan, Inle Lake og Yangon

Hoteller i Yangon

Best Western Chinatown Hotel er et godt hotel lige midt i Yangons byliv i udkanten af Chinatown. Dit værelse er ikke det største, men du har alle nødvendigheder som TV, aircondition, sikkerhedsboks og internet. Start din dag med en lækker morgenmad i hotellets restaurant og søg andre oplevelser til ganen på det åbne marked lige uden for døren. Det venlige og opmærksomme personale hjælper dig gerne med, hvad du nu har brug for. OBS – ønsk et røgfrit værelse, hvis du ikke ryger selv og tag gerne et par ørepropper med, hvis du sover meget let (du bor midt i det aktive byliv).

Hotel Chatrium ligger på den anden side af søen fra Kandawgyi Palace og er et meget stort hotel. Hotellet har en kæmpe pool og dejligt stort lobbyområde.

Clover City Center Hotel er et OK hotel med en super beliggenhed i gåafstand til både Chinatown og Yangon Central Railway Station. Hotellet er lidt vandrehjemsagtigt - her er fx ikke nogen lobby, og det hele er meget enkelt, moderne og holdt mest i hvide og sorte farver. Værelserne er ikke så store, men de er pæne og enkle med TV, aircondition, gratis wifi, kaffe/te faciliteter og minibar. Badeværelserne er små og simple, men igen virker det nyt. Morgenmaden er ikke nævneværdig. Det er helt fint hotel, men ikke helt så flot som de andre hoteller, du vil opleve i Burma. 

Clover Hotel liggermedudsigt til Swedagon pagodaen, tæt på Kandawgyi, ca 15 min i bil fra Sule Pagodaen. Dette udemærkede 3* hotel, tilbyder pæne værelser, alle med tv, aircondition, privat bad/toilet, internet (når det virker) mm.

Hotel K er et simpelt men godt hotel, der ligger kun et par gader fra rådhuset og Sule pagoden i den gamle by. Værelserne er små og pæne, og de er veludstyrede med minibar, TV, sikkerhedsboks og et ret lille badeværelse. Du bor i nogle af de højere etager, så her er udsigt ud over byen, og du er skånet for det værste af Yangons larmende trafik og travlhed. Her er wifi, hvis du ønsker at gå på internettet, og her er en udmærket morgenmadsbuffet med det sædvanlige udvalg af æg osv. Personalet er virkelig hjælpsomt, så spørg dem til råds, hvis du vil vide, hvad der er at se i området. Det er rigtig godt hotel, men ikke helt så flot som de andre hoteller, du vil opleve i Burma. 

Inya Lake Hotel er en smuk perle, beliggende i udkanten af Yangon lige op ad Inya søen, ca 30 min fra centrum. Dette 4* hotel er omgivet af grønne plæner, lotus træer og har en vidunderlig pool. Det er nemt at komme til/fra hotellet og hotellet har også sin egen lille shopping arkade. Værelserne er nydelige og har en lille balkon og wi-fi (når det altså virker). Dette er stedet du skal bo, hvis du har brug for en fredelig afslappende base med dejlig swimmingpool, hvorfra du kan tage ind til myldret i selve byen, og komme tilbage og nyde freden. det er muligt at betale med kreditkort her (når det virker), mod et gebyr på 4%

Kandawgyi Palace er vidunderligt smukt og meget smagfuldt indrettet. Dette 5* hotel ligner et gammelt palads - der er teaktræ og kostbare tæpper overalt, dybe lænestole og en have, som er noget af det flotteste du kan drømme om. Hotellet ligger ved Kandawgyi søen, ca 20-30 min fra centrum og tæt på Swedagon Pagoda. Poolen er flot og har grønne smaragdfarvede fliser, omgivet af palmer, orkideer og store sten og klipper, og du har udsigt over søen fra poolen. Værelserne er smagfuldt indrettet, masser af teaktræ, næsten hele personalet taler engelsk, og der er wi-fi på hotellet og på værelserne, dog er det bedst på de værelser som ligger tættest på receptionen.

Panorama Hotel er et udmærket hotel, der ligger lige i centrum af Yangon, i gå-distance til Central Station og Sule Pagoda. Dette 3* hotel har internet på værelserne (når det virker i Burma) og alle værelser er med privat bad/toilet, tv, minibar etc. Hotellet har ikke swimmingpool, men du når jo heller ikke at bruge meget tid på hotellet, når du bor lige i centrum af denne pulserende by! Husk, at Yangons hoteller slet ikke er lige så flotte, som de andre hoteller, du vil opleve i Burma.

Parkroyal Yangon Hotel ligger lige midt i Yangon by. Dette 3* hotel, er du i nærheden af Sule pagodaen og togstationen. Deluxe værelserne er med udsigt over enten swimmingpoolen eller byen, og alle værelserne har internet, bad/toilet, tv, mm

Sule Shangri La Hotel ligger lige omkring hjørnet fra Sule pagodaen lige midt i centrum af byen) Her har fine værelser, stor lobby og et dejligt pool område. Glæd dig til morgenmaden, den er virkelig flot og lækker! 

Summit Parkview Hotel ligger i Yangon og er et 3*hotel. De alm værelser har udsigt mod pool eller have og de dyrere værelser har udsigt til Swedagon Pagodaen. Alle værelserne har aircondition, bad/toilet, tv, minibar, kaffe/the faciliteter mm. Hotellet har ydermere swimmingppol, fitness center, cafe mm.

The Governor Residence ligger i et boligområde, omgivet af udenlandske ambassader ca. 15 minutters kørsel til down town-området. Dette 5* hotel, er et førsteklasses boutique-hotel med en herlig kombination af gammel kolonialstil og moderne faciliteter. Alle de gode værelser er bygget i tropiske træsorter og har aircondition, wi-fi (når det virker) og minibar. Her er også en dejlig swimmingpool. Dette hotel er en perle, hvis du ønsker fred og ro om aftenen. Det er muligt at betale med Visakort, Mastercard og American Express her (når det virker), mod et gebyr på 5%.

Dette er nok et af de bedste hoteller i Yangon.
Hotellet ligger ved havnefronten og er et af de ældste hoteller i Yangon. Hele hotellet emmer af luksus og gammel kolonialstil.

Vintage Luxury Yacht Hotel er et flydende hotel - her bor du ombord på en yacht, der ligger til kaj ca. 10 minutters kørsel fra centrum af Yangon. Yachtens restaurant er også åben for andre end hotellets gæster, og her kan du få serveret både lokale og europæiske retter og en udmærket morgenmad. Får du lyst til at forkæle dig selv, kan du bestille en massage i wellness-afdelingen, og ellers kan du slappe af og måske nyde solen på dækket. Herfra har du også en dejlig udsigt til solnedgangen over floden. Yachten byder på 104 rummelige værelser med aircondition og WiFi. Der findes både værelser med og uden balkon, men de har alle vinduer, så du kan få dagslys ind i kahytten. Stilen på båden er gennemført, og du vil føle dig hensat til 1920'erne, hvad end du befinder dig på værelset, i restauranten eller i baren, hvor du kan sippe en aftendrink.