Coco Beach Island Resort

Coco Beach Island Resort ligger idyllisk i en tidligere kokosplantage med egen privat strand. Her bor du imellem kokospalmerne, og der er smukke planter mellem hytterne, så du bor virkelig i et jungleparadis. Resortet ligger lige udenfor bugten ved byen Puerto Galera, der er kendt for netop den smukke bugt – en af de flotteste i verden! Derudover er den omkringliggende natur fantastisk med store bjerge og gode muligheder for udflugter og trekking. 

Resortet ligger op ad en skråning, hvor de hyggelige bambushytter er bygget ind i naturen. Nogle er enkeltstående hytter, andre er dobbeltbungalows, hvor du har en nabo, eller større familier kan bo i to bungalower ved siden af hinanden. Nogle har få trapper, andre har mange, men fælles for alle er, at de har en dejlig balkon med god udsigt ud over resortet og muligvis havet. Værelserne er enkle og for det meste indrettet med bambusmøbler.

Coco Beach er som udgangspunkt et simpelt ”bambusresort”, så du skal ikke forvente et nyt og moderne resort, når du kommer hertil. Nogle steder kan det virke meget slidt, bl.a. fordi bambus hurtigt bliver gammelt, men ja også fordi Coco Beach er af ældre dato. Coco Beach ligger på en ø, og selvom der er små byer omkring, kommer de fleste forsyninger fra Manila – og det er ikke hver dag. Derfor kan det være, at restauranten ikke kan tilbyde hele menuen hver dag, og det kan også være, at der går lidt tid, før ting bliver repareret, fordi de mangler reservedele. Til gengæld er her fantastisk personale og en dejlig familiær stemning. C&C Travel har stadig et samarbejde med resortet og kan derfor tilbyde rigtig gode priser. Dog er vi ikke involveret i ledelsen, som vi var tidligere. Ledelsen er i dag 100% filippinsk.

Til hver bungalow er der knyttet en servicefamilie, og mangler du noget, så ringer du bare efter dem på en klokke. De er der for at give service, så brug dem endelig. Du kan bede dem om at komme med kaffe fra morgenstunden, en kold drink i løbet af dagen, eller hvis der er noget, som mangler eller skal repareres, så beder du dem blot om at gøre det. De kan også vaske tøj eller passe børn - det koster ikke meget. Husk en smule drikkepenge, hvis du bruger dem meget, så bliver de glade.

Stranden ved resortet er lille og god, og her skal du kun et lille stykke ud, før koralrevet begynder, og derfor er sandet på stranden groft koralsand, og her skyller også mange sten op. Ved højvande kan du nemt bade, måske med badesandaler på. Når det er lavvandet, bliver søgræsset synligt på stranden, og så er det svært at bade, derfor tilbyder resortet en gratis bådtur hver dag kl. 9.30, så du kan tage ud til andre flotte strande og bade. Har du lyst til lidt forandring, så er her to swimmingpools. Den ene ligger ned til stranden og er perfekt til familier, og den anden ligger helt oppe i toppen af resortet med den smukkeste udsigt ud over bugten og palmerne og kaldes for "Silent pool".

Der er tre forskellige restauranter i resortet, og morgenmaden serveres i deres nybyggede hovedrestaurant og består af en udmærket buffet med brød, frugt og morgenmadsprodukter, og du kan få tilberedt æg lige efter dit ønske. Her er meget højt til loftet og hvide vægge - det er ikke helt samme rustikke stil som bambushytterne, men moderne er den. Vi indrømmer, at der kommer blandede tilbagemeldinger på det nye look, især fra de gæster, som kommer tilbage til Coco Beach. Hvis du ikke synes, at den store restaurant Tamaraw er hyggelig, så prøv de to andre restauranter om aftenen. Coco Grill ligger højt oppe i resortet og byder på dejlig grillmad, og på Trattoria Sotto Le Stelle får du skøn pizza serveret i strandkanten. Husk, at du på de mindre restauranter skal skrive dig op til et bord i løbet af dagen for at få plads. Derudover er det ikke altid, at alle restauranterne har åbent. Dette er særligt tilfældet uden for højsæsonen fra midt marts til midt december. Når maden bliver triviel, anbefaler vi at tage en båd til en af de nærliggende byer og spise der. 

Har du brug for at blive frisket lidt op, så er her en simpel frisør- og skønhedssalon, og du kan også få en af resortets berømte massager eller andre behandlinger i spaen. Du kan købe souvenirs i den lille butik eller få lavet en unik t-shirt med dit helt eget design på? Der er internetadgang i de fleste af fællesområderne, men den svinger meget i perioder. 

Coco Beach har mange aktiviteter, så du kommer ikke til at kede dig! Du kan besøge den lille fabrik, der fremstiller de sæber, som ligger på værelserne. De er af olie fra palmerne på resortets eget område. Lej en kajak og udforsk det flotte område omkring resortet. På deres hjemmeside skriver Coco Beach, at de har 101 aktiviteter, men du skal være opmærksom på, at det ikke altid er dem alle, der er tilgængelige. 

Du kan tilkøbe en længere udflugt - måske med oksekærre til et vandfald, med jeep rundt på øen eller på vandretur op til en landsby på Mount Baclayan? Du kan også tage på riverrafting på floderne eller hyre en lokal bådmand til at sejle dig fra strand til strand og tage ud på snorkleture i det krystalklare vand - specielt Coral Garden er virkelig, virkelig et smukt snorkleområde. Coco Beach har naturligvis også et dykkercenter, hvor der er muligheder både for begyndere og øvede. 

På vores rejser bor du som udgangspunkt i et deluxe-værelse, som der er forskellige typer af rundt omkring på resortet, nogle med flere trapper end andre. Bemærk, at disse værelser har koldt eller lunkent vand. Du kan vælge at opgradere, og her er følgende muligheder.

Suiterne ligger midt i terrænet og er dobbeltbungalows med lidt større værelser end deluxe-værelserne. Her kan bo fire personer i et værelse - eller op til otte personer i en hytte - så de er velegnet til større familier, hvor der både skal være plads til børn og børnebørn. Bemærk, at disse værelser altså har koldt eller lunkent vand.

Hilltop-suiterne er placeret øverst oppe på vestskråningen og har den flotteste udsigt ud over resortet og det blå hav. Der er mellem 400-450 trin op, så du skal ikke være bange for trapper. Der er både hytter til par og hytter til maksimum fire personer, der rejser sammen. Hytterne har varmt vand. Balkonen er noget større her, så du mageligt kan sidde og nyde den utrolige udsigt og morgensolen.

Heritage-værelserne bagved resortets hovedbygning ligger i forbindelse med et større konferencecenter. Her er ingen udsigt men få trapper, aircondition, varmt vand, fjernsyn og helt op til otte sovepladser, så de er velegnede til store familier, der gerne vil bo sammen og undgå for mange trapper.

Ved ankomst til Coco Beach viser din værtsfamilie dig vej til din bungalow. Du bliver også bedt om at betale et forskud på 100 USD ved check-in - det kan du enten gøre kontant eller med dit kreditkort. På Coco Beach skriver du bare under på alt, hvad du bruger – både mad og drikke, massage, skønhedssalon, osv., og så afregner du ved afrejsen.