Burma

Den anderledes Burma-rejse

15 dages rejse fra
20.190,-

5 nætter Ngapali, 1 nat Yangon, 1 nat Hpa An, 1 nat Golden Rock (Kyaiktiyo) og 2 nætter Yangon

#Det din nabo ikke har prøvet
#Rundrejser
#Storbyoplevelser
#Strand

Rejsen starter med skøn afslapning på den smukke strand i Ngapali, hvor du kan lade de mange, nye indtryk bundfælde sig. Efter en nat i hovedstaden Yangon, skal du videre til landets 3. største by, Mawlamiyne. Her er masser af liv, gode restauranter og et spændende museum, hvor du kan lære om mon-folkets historie og traditioner. Her skal du også på udflugt til Dødens Jernbane og pagoden Kyaikkhami, der ligger ude i vandet. Næste stop er Hpa An, der ligger meget smukt lige ud til søen, omringet af spidse klipper. Byen byder på små tehuse  og restauranter, og fra The Strand Road er der en fantastisk solnedgang over floden. Videre til Kyaiktiyu, der huser et af de vigtigste, religiøse steder i hele Burma: Golden Rock. Den kæmpestore, forgyldte kampesten ligger og balancerer på en klippe, og det siges, at det er et af Buddhas hår, der holder stenen på plads. Ved solnedgangstid samles en stor skare af pilgrimme og munke for at se det imponerende syn af den gyldne sten i det varme lys, og den oplevelse bør du heller ikke snyde dig selv for. Tilbage i Yangon har du nu tid til at opleve byens seværdigheder som Shwedagon Pagoden og katedralen St, Marys. 

Dag-til-dag

 1. Afrejse Danmark
 2. Ankomst Ngapali
 3. Ngapali
 4. Ngapali
 5. Ngapali
 6. Ngapali
 7. Ngapali - Yangon
 8. Yangon - Mawlamyine
 9. Mawlamyine
 10. Mawlamyine - Hpa An
 11. Hpa An - Golden Rock
 12. Golden Rock - Yangon
 13. Yangon
 14. Yangon
 15. ?Ankomst Danmark
Se detaljeret rejseplan

Rejseplan

Her har du en detaljeret beskrivelse af, hvad du kan opleve på de forskellige dage på denne rejse. Sørg for at sætte dig godt til rette og find læsebrillerne frem!

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Er du klar til en eventyrlig rejse? Med flyet går turen østover mod Burma, der også er kendt som "Det gyldne land". Den buddhistiske tro vil du opleve overalt: Pagoder, templer og munke i safranfarvede dragter vil du møde i hver en by. Landet byder på en utrolig kulturrigdom, flere tusinde templer, der er over 1.000 år gamle, og smukke naturområder, hvor du kan finde ro og nyde de fantastiske landskaber. Start rejsen med at få noget søvn i flyet, så du er klar til de mange nye og anderledes indtryk, der venter dig...

Dag 2

Velkommen til Ngapali

I dag ankommer du til Ngapali. Byen har en 3 kilometer lang strand med blødt, hvidt sand og kokospalmer, så her kan du virkelig slappe af og bare nyde de skønne omgivelser. De flest af indbyggerne i Ngapali er fiskere, der dagligt bringer alt godt fra havet ind til byen. Ngapali har faktisk ingen betydning på burmesisk, men kommer fra det italienske ord "Napoli". Ngapali Beach var nemlig engang kendt Østens Napoli.Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma

Dag 3 - dag 6

Ngapalis skønne strand

Ngapali Beach er blandt de smukkeste strande i Burma. Det er en ren og uspoleret strand, som strækker sig over 3 kilometer krystalklart blåt vand og rent hvidt sand med kokospalmer. Nyd stranden, eller lej en cykel og kør gennemt de små, hyggelige fiskerlandsbyer og se, hvordan fiskerne fanger og tørrer deres fisk og rejer. Besøg markederne og gå på jagt efter lækre specialiteter, tag med båd ud til små, smukke øer ud for kysten, tag på snorkeltur i smukke omgivelser, lej en bil med chauffør og tag på tur i det bjergrige landskab eller tag et slag golf på den nærliggende bane. Vi foreslår, at du en aften spiser på restauranten Two Brothers - her laver de fantastisk mad, og stedet er rigtig hyggeligt! Får du brug for hjælp til at arrangere en fisketur, så er det også her, du kan henvende dig - brødrene har nemlig en båd og snorkle-/fiskeudstyr.

Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma
Rejser til Burma

Dag 7

Velkommen til Yangon

I dag ankommer du til Yangon. Gå en tur rundt i byen - det er nu engang sådan, du altid får det bedste førstehåndsindtryk af den by, du kommer til. Tag evt. en taxa ind til centrum og se Chaukhtatgyi Paya, der er en af de største liggende Buddhaer i Burma - og her er mange! Denne Buddha er 72 meter lang, ligger med armen under hovedet, og ser både hvilende og mediterende ud. Husk at kigge under Buddhaens fødder... Bygningen er naturligvis kæmpestor, en grim bygning med et bliktag . Dette "tempel" er alligevel så typisk for Burma? Mange munke passer templet og man kan blive spået. Her er ikke rigtig nogen tiggere, måske kun et par drenge, der gerne vil sælge dig postkort, det er alt. Postkortsalget er næsten en af de eneste små bierhverv for børn, så vær rar at støtte det overalt - og de bliver altid så glade.

Tag så til Shwedagon Pagoda, den største og mest kendte pagode i byen. Ved indgangen bliver du bedt om at tage skoene af, så bær nemme og praktiske sandaler eller enkle sko. Tag evt. vådservietter med, så du kan tørre fødderne af, inden du skal have sko på igen. Generelt er templerne meget rene, men enkelte er beskidte. Foran dig breder sig et stort, smukt, religiøst område - eller måske egentlig ikke smukt, men bare så stort og anderledes. Den høje guldpagode tager helt pusten fra dig. I dette fattige land er der mere guld lagt på den massive betonbygning, end der er i Englands nationale bankboks. Der er lagt så mange lag af guld og bladguld, at når det regner, har man vandkanaler, for der at opsamle det guld, som vandet tager med sig. Det er naturligvis munke, der gør det, og det bliver så lavet til bladguld igen og sat på pagoden. En ufattelig rigdom, der tilhører det burmesiske folk. Solnedgangen er helt fantastisk. Kom omkring kl. 16 og gå en runde i lyset, og se langsomt solen ændre farverne, som den går ned over templet. Mange munke går rundt i deres flotte, safranrøde dragter, de smiler og vil gerne tale med dig, modsat fx munkene i Thailand, der er meget mere alvorlige. Her er buddhismen meget mere en del af hverdagen.

Spis måske middag på hotellet, eller gå ud og find en hyggelig restaurant i byen. Det er billigt at handle hos købmanden, så vil du bare have lidt boller, frugt, vand eller lignende, kan du bare købe det her.

Byen og pagoden
Shwedagon pagoden
Farverige huse
Et af de lokale markeder
Karaweik Palace Restaurant
To unge munke

Dag 8

Velkommen til Mawlamyine

I dag skal du til Mawlamyine!

Mawlamyine er den tredjestørste by i Burma og hovedstaden i Mon-staten. Dens varemærke er den lange, høje bro, Thanlwin bridge, som går over floderne og forbinder to dele af fastlandet.

Byen er ikke særligt turistet, og i den hyggelige stemning kan du finde masser af spændende oplevelser. Her er et hav af restauranter med asiatisk mad, og du kan både shoppe på markedet og i det enorme Myine Yadanar Centre, som ligger i Zeigyi. Det er det eneste sted i byen, hvor der er en elevator, og hvis du tager den op til toppen, kommer du til et mini Tivoli for børn. Byen har også flere museer, fx er Mon Cultural Museum et besøg værd, hvor du kan lære om Mon-folkets historie og traditioner.

Du har inkluderet i rejsen et besøg til Kyaikthanlan Pagoden, som er den højeste bygning i byen og rejser sig op fra bymidten som et gyldent slot! Et smukt syn, især om natten, hvor den bliver lyst op, og fra toppen er der fantastisk udsigt ud over hele byen. Nyd solnedgangen fra et udsigtspunkt og se, hvordan pagoden langsomt lyser op over de mange gamle kolonitidsbygninger i byen.

Udsigt ud over byen
Glade børn
Den liggende Buddha
En række af fine munkestatuer
Du møder venlige mennesker overalt!
Den kæmpemæssige Buddha statue

Dag 9

Mawlamyine og Dødens jernbane

Efter morgenmaden på hotellet skal du se den berygtede jernbane mellem Burma og Siam - Dødens Jernbane, som du måske har hørt om i forbindelse med Thailand og Broen over floden Kwai. Du ser det gamle lokomotiv fra Anden Verdenskrig og en krigskirkegård, hvor over 3.500 krigsfanger ligger begravet. Gå rundt mellem de mange gravsten og tænk på, hvor mange der har måttet lade livet for at bygge denne jernbane.

Efter frokost fortsætter du til Kyaikkhami, en pagode der ligger på stranden - ja, faktisk helt ude i vandet. Pagoden er et smukt syn i sig selv, men gå også en tur ned ad Setse Beach.

Dag 10

Velkommen til Hpa An smukt beliggende ved Kan Thar Yar søen

I dag skal du til Hpa An, som er hovedstaden i Kayin staten, og byen ligger virkelig smukt lige ud til Thanlyin floden, omringet af spidse klippebjerge. Byen byder på små tehuse, restauranter og barer, og fra the Strand Road er der en fantastisk solnedgang ud over floden. Her er også et lille museum, som du kan besøge, hvis du har lyst til at høre mere om folkets kultur og historie. Området omkring Hpa An har hundredvis af spændende grotter, blandt andet Sadan Cave, der er fuld af Buddhastatuer og pagoder, eller Kaw Ka Taung, hvor du kan svømme i en lille bjergsø, hvis du tager derud på egen hånd.

Fremme i byen stopper du ved Kan Thar Yar søen, der ligger midt i byen. Her er en fantastiske udsigt til det smukke, hellige Mount Zwekabin og til Kyauk Kalap pagoden, som ligger på toppen af en klippeformation - det ligner nærmest noget, der er taget direkte ud af et eventyr på grund af den usædvanlige form. Hvis du har tid og lyst, kan du selv vandre til toppen af Mount Zwekabin på to-fire timer, men det er hårdt arbejde! Du får helt sikkert sved på panden, når du vandrer i varmen, men der er folk, der sælger koldt vand undervejs, så du kan blive opfrisket lidt. På toppen af bjerget ligger en fin pagode, og her er en fantastisk udsigt ud over floden og sletterne.

Sadan Cave med de mange Buddhaer
Kan Thar Yar søen og Kyauk Kalap pagoden
Pavillon på søen
En glad familie
Salween floden
Smuk morgendis

Dag 11

Velkommen til Golden Rock

I dag skal du videre til Kyaiktiyu, hvor Golden rock ligger, og den skal du selvfølgelig se!

Golden Rock er et af de vigtigste religiøse steder i hele Burma. Hengivne buddhister strømmer hertil for at opleve dette spektakulære syn og. En kæmpe kampesten balancerer på kanten af en klippe - det ligner næsten, at stenen trodser tyngdekraftens love! Legenden siger, at stenen blev bragt op på bjerget fra havet, og den båd den blev sejlet i, blev også til sten og kan ses i nærheden af den gylden kampesten. Legenden siger også, at det er et af Buddhas hår, der holder stenen på sin plads! Navnet Golden Rock har den fået, fordi stenen er beklædt med bladguld. På toppen af stenen ligger den lille Kyaiktiyo Pagoda, der også er dækket af guld. Alt dette guld kommer virkelig til sin ret ved solnedgangstid. Her samles en stor skare af pilgrimme og munke for at nyde det nærmest hellige syn af stenen i den nedadgående sol - et syn, der siges at kunne inspirere enhver til at blive buddhist. Du går op til klippen, og kan nyde det smukke syn i lyset fra solnedgangen.

Fantastisk udsigt
Golden Rock
En glad pige
Stenen og det omkringliggende landskab
Mini Buddha ved The Golden Rock

Dag 12

Tilbage til Yangon

Så går turen tilbage til Yangon! Undervejs stopper du i Bago og ser den spændende, ældgamle Mon hovedstad. Her er et hyggeligt marked, og du skal selvfølgelig også forbi den gyldne Shwemawdaw pagode, en af de smukkeste og mest ærede pagoder i hele Burma. Den er virkelig smuk med de mange guldstupaer og detaljerede udskæringer. Ikke langt derfra skal du se Shwetharlyaung - en 55 meter lang liggende Buddha statue klædt i guld. Prøv at kig under hans fødder, hvor der er sjove mønstre og detaljer.

På den anden side af Bago floden ser du Kyaik Pun Pagoden, der har en siddende Buddha på hver sin side og derfor har fået det fængende navn "Four Faces Pagoda". Lige gyldigt, hvor du står er der et af de fire ansigter, som kigger på dig.

Lige inden du kommer til Yangon ligger Htauk Kyant krigskirkegård. Det er et flot område med søjlegange og smukt anlagte grave, hvor faldne, allierede soldater fra Anden Verdenskrig ligger begravet.

Fremme i Yangon skal du overnatte på det samme hotel, som sidst du var her.

Dag 13

Yangons mange seværdigheder

Når du er i Yangon, bør du se den store katolske katedral, St. Mary. Gå lidt ned af gaden og oplev guldforretningerne, men det er svært at købe, da de har en egen vægtenhed, vi ikke kender.

Sule Pagoden, er lige i centrum af byen. Du får sikkert tilbudt nogle blomster, køb dem (500 kyats) og sæt dem så fast et sted ved en Buddha hvor andre har "ofret" blomster, så må du til gengæld få et ønske opfyldt. Dette tempel er et af de enkleste i byen, og en del af hverdagen. Alle går rundt her og beder, nogen kort tid, andre hele dagen! Dette er også pensionisternes dejlige mødested. Her mødes pensionerede lærere, unge studerende eller blot piger i deres frokostpause, dette er torvet.

Spis aftensmaden på hotellet, måske på en lille lokal restaurant eller prøv en af byens mange Thairestauranter. Der er også en flot fransk, men urimelig dyr. Er du endnu ikke blevet for rejsevant, og vil du stadig gerne se lidt lokal dans, i fantastiske omgivelser, så skal du spise på det store "flydende" guldpalads, Karaweik Palace Restaurant, som du kan se på den anden side af søen. Det er meget turistet, ja, men du kan både spise og få et show til en rimelig pris.

Du kan også tage en taxa ned til floden og så båden over til landsbyen Twante for at og se Oh-Bo-Pottery.

Udsigt ud over Yangon
Ung kvinde i madbod
Mand med bananer
Paladset i Yangon
Yangons rådhus
Et barn med sin bedstemor

Dag 14

Afrejse fra Burma

Så er det blevet tid til at pakke alle de gode oplevelser ned i kufferten, for i dag vender du igen næsen hjemad mod Danmark. Rigtig god tur!

Dag 15

Velkommen hjem

Hjemme i Danmark, hvorfra du kan se tilbage på denne tur med fantastiske minder, masser af billeder og et væld af oplevelser.

Hoteller på din rejse

Her er de hoteller, vi har valgt til dig i hver by på din rejse til Burma. Mod et tillæg kan du vælge de hoteller, der er markeret med en grøn “Upgrade”-cirkel. De andre hoteller er inkluderet i prisen. Husk: Vi har mange flere hoteller i alle byer!

Byer på din rejse

På denne rejse skal du bo i disse dejlige byer. Læs om hvert sted, der hver især byder på store oplevelser i Burma!

Kort over rejsen

Her kan du se et kort over rejsen, så du kan du kan fornemme, hvor byerne ligger i forhold til hinanden.

Transport

Alle transporter på rejsen er inkluderet.

Fly

Fra København til Yangon
Fra Yangon til København

Priser

Filtrer priser på periode:

Afrejse i følgende periode
Flyselskab
Voksne
Børn u/12 år
Inkluderet
 • Fly Danmark-Yangon-Ngapali-Yangon t/r og Yangon - Ngapali t/r.
 • Alle transporter på rejsen.
 • 12 overnatninger på hotel med morgenmad.
 • Bsøge til i Kyaikthanlan pagoden i Mawlamyine.
 • Udflugt til Dødens Jernbane og Kyaikkham pagode ved Mawlamyine.
 • Besøg ved Bago og Htauk Kyant krigskirkegård på turen mellem Golden Rock og Yangon.
 • Tilskud til Rejsegarantifonden.
 • Prisen er baseret på 2 personer i delt dobbeltværelse.
Vis alt Vis mindre
Ikke inkluderet
 • Visum til Burma.
 • Evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. rejseforsikring.
 • Evt. gebyr for individuel rejse hvis du ønsker ændringer til rejseplanen (fra 190 kr. per person)
Vis alt Vis mindre