Rejs til Dubai - den ekstreme ørkenby

Rejser til Dubai byder på masser af store og små oplevelser. I Dubai gøres intet halvt og næsten alt er muligt. Her kan du både stå på ski, opleve verdens største bygning, Burj Khalifa, og nyde solens varme.  

Ja, faktisk er Dubai jo ikke et land, men en by i Forenede Arabiske Emirater. Emiraterne blev dannet i 1971, da 7 emirater i området blev enige om at slå sig sammen til et fælles land. Området var indtil for få år tilbage ikke særligt udviklet, og folk levede i det tørre land som hyrder eller ved kysten som fiskere.  

Men i 1958 blev der fundet olie, og så gik det stærkt. I dag har landet en af de hurtigst voksende økonomier i verden, og side om side med ørkenen ligger nu nogle af jordklodens allermest moderne storbyer. Hovedstaden Abu Dhabi og metropolen Dubai er de mest kendte af emiraterne, og begge steder findes der masser af muligheder for at leve i luksus.  

På en rejse til Dubai møder du en ekstrem, ekstravagant og helt unik by, og du finder ikke noget lignede andre steder! 

Ferie i Dubai – shopping og seværdigheder i storbyen over dem alle 

Dubai er en helt ekstrem og unik by, og du finder ikke noget lignede andre steder! I Dubai Mall ser du alle slags mennesker. Mænd i turban og kaftan, kvinder i farvestrålende nationaldragter, bussiness-klædte forretningsfolk, mennesker i helt almindeligt dagligdagstøj og masser af turister fra hele verden. Her er alle slags mennesker og alle kan gå, som de vil. Her er restauranter, der ikke tillader alkohol, side om side med en engelsk pub med højrøstede, fulde fodboldfans.  

En ferie til Dubai, er noget helt særligt. Her kommer du til en by, hvor intet gøres halvt. Du er landet midt i en vaskeægte verdensby, hvor du kan stå på ski, tage på ørkenvandring og slappe af på en badeferie på én og samme tid. 

Oplev Dubai langt fra – fra toppen af Burj Khalifa 

Det tætteste du kommer på et rigtigt centrum er ved Burj Khalifa. Man kan ikke sige Dubai uden at sige Burj Khalifa – der står som symbolet på Dubais i forvejen imponerede samling af skyskrabere. Med sine 828 meter og over 160 etager er det verdens højeste bygning.  

Burj Khalifa er svær ikke at få øje på og kan til enhver tid give både Eiffeltårnet i Paris og Empire State Building i New York baghjul. Faktisk ville du kunne sætte Eiffeltårnet og Empire State Building ovenpå hinanden, uden at det ville kunne måle sig med Burj Khalifa.   

Den majestætiske bygning værdsættes dog bedst tæt på, eller endnu bedre, indefra. På en klar dag er udsigten fra observationsdækket på 124. etage helt fantastisk. Det er en god idé at forudbestille adgang til øverste etage. Ved Burj Khalifa Lake er der et fantastisk springvandshow, som er virkelig smukt om aftenen, så køb en is og gå rundt i “bymidten” og nyd det flotte syn. 

Oplev Dubai helt tæt på - til fods i den støvede souk 

Besøg også Deidra – den gamle bydel, hvor alle soukerne ligger. Her er guld, krydderier, tørklæder og en hel masse turistskrammel. Gå rundt blandt de mange olielamper og arabiske tæpper i alverdens farver, prut om prisen med de nærgående sælgere og køb chokolade lavet på kamelmælk. Når du bliver træt af larmen og menneskerne – og de mange boder, der ligner hinanden, så tag en båd over på den anden side og slå dig ned i et hyggeligt arabisk tehus.  

Slå dig løs i en af Dubais mange forlystelsesparker 

Er du til fest og farver og vilde rutsjebaner, bliver du ikke skuffet i Dubai. 

Dubai har i dag mere end 23 forskellige forlystelsesparker med tilknyttede vandlande. Nogle af de bedste og mest populære forlystelsesparker er Bollywood Parks, der hylder den farverige indiske filmindustri og kultur og Dubai Aquarium & underwater Zoo.  

Og savner du Danmark, kan du endda besøge LEGOLAND! 

Badeferie i Dubai på luksuriøse resorts 

En helt anden del af livet i Dubai, er livet som foregår i sus og dus. Dubai ligger ud til vandet, og langs strandene ligger rigtig mange luksuriøse resorts. 

Dubai er verdensberømt for at have de mest luksuriøse hoteller og sparesorts i verden. Her kan du hurtigt føle dig som en arabisk sheik, imens du bliver vartet op fra morgen til aften. Du kan faktisk nyde Dubais strand helt inde nærmest i centrum af byen, men vi anbefaler strandene lidt uden for byen. 

Bo fx på Dubais berømte palme Palm Islands, hvor luksushotellerne ligger på stribe ud til de hvide sandstrande, der tilsammen former en palme i det turkisblå vand. Her får du lækkert vand, afslapning og skøn stemning med udsigt til Dubais skyline. 

1,5 times kørsel fra Dubai finder du Ras Al Khaimah - en dejlig by med masser af skønne strande. Du er tæt på alle de vilde seværdigheder, samtidig med at du er lidt på afstand af det ekstreme storbyliv. Den mindre kendte by har meget mere at byde på end som så. Flotte, hvide sandstrande mod vest, høje, spidse bjerge mod øst og ørkensletter imellem de to. Så det er sandt, når man siger, at emiratet er en ægte, naturlig skønhed.   

Glamping og beduineventyr i Dubais ørken 

Dubai ligger i en ørkenstat, og storbyen ligger praktisk talt midt i ørkenen. Det er oplagt at tage en tur ud i det gyldne sand som en ægte beduin. En helt uforglemmelig oplevelse, hvor du virkelig kan fornemme den enorme kontrast til Dubais pulserende storbyliv.  

I ørkenen er der ro, og du vil få en følelse af at være helt lillebitte midt i den kæmpestore ørken. Du kan begrave fødderne i det bløde, gyldne sand, vandre i sandklitterne og spejde efter dyr som den arabiske oryx. Kør gennem ørkenens sandbanker i en firhjulstrækker, tag en ridetur på ørkenens mest velbevandrede dyr – kamelen! Der er ikke noget som at opleve det utrolige, gyldne landskab i vuggende tempo fra ryggen af kamelen. 

En overnatning under stjernerne er noget helt særligt. Stjernehimlen herude er bare lidt tættere på, og den virker enorm - nu kan du virkelig fornemme, hvor mange stjerner der egentlig er. Du bor i lækre glampingtelte i en hyggelig lejr med loungeområde og lækker mad, og du kan slænge dig på arabiske tæpper. Det er virkelig et ægte arabisk eventyr i 1001 nats stil! 

Kombiner din rejse til Dubai med Thailand, Seychellerne eller Sri Lanka 

Dubai er en kæmpestor oplevelse i sig selv, men du kan gøre ferien endnu mere spændende ved at kombinere ørkenstaten med en rejse til Thailand, Seychellerne eller Sri Lanka. 

Kombiner Thailand og Dubai og få en på opleveren, efter du har slappet af på Thailands lækre strande. Du kan også kombinere Dubai og Seychellerne – hvad de smukke paradisøer ikke har i byliv, dét har Dubai til gengæld gange 1000! Mange vælger også at starte i Dubai og blive overvældet af store oplevelser, for bagefter at slappe af på stranden. 

En rundrejse i Sri Lanka er endnu bedre, hvis du lige får lidt ekstra storbyliv og lækker hummus ind over. 

Uanset hvilket land du kombinerer din ferie i Dubai med, så kan vi love, at du får en ferie fuld af kontraster og nye indtryk.  

Skræddersy din rejse til Dubai med lige præcis de oplevelser, du ønsker. Du har drømmene, og C&C Travel hjælper dig med at opfylde dem. 

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Kameler i ørkenen
Palm Islands i Dubai
Jumeirah Beach
Souken i den gamle bydel
Burj Khalifa i Dubai
Rejser til Dubai og Thailand
Kamel på stranden
Rejser med et menneskeligt ansigt

Byer i Dubai

Flere byer i Dubai

Hoteller i Dubai

Dubai har meget forskellige slags hoteller – her kan du bo i sus og dus på verdensberømte luksushoteller, eller du kan bo mere afslappet og budgetvenligt i centrum af byen. Om du vil bo ud til vandet på et strandhotel, ved marinaens hyggelige liv eller midt inde i byen tæt på seværdighederne, er helt op til dig.

Flere hoteller i Dubai

Oplevelser i Dubai

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Dubai

Klimaet i Dubai er ikke overraskende tropisk ørkenklima. Det betyder at vejret altid er varmt. Typisk ligger temperaturerne på omkring 30 grader, og den kommer meget sjældent under 22-23 grader.

På grund af ørkenklimaet falder temperaturen dog meget om natten – helt ned til 13-15 grader, så du får ingen problemer med at falde i søvn om aftenen. Den bedste tid at rejse til Dubai er for mange i vintermånederne fra oktober og frem til januar, men netop på grund af det varme klima, er Dubai en by man kan besøge hele året.

Praktisk info

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Dubai. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af rejsen.

Penge og kreditkort
Den lokale møntfod er dirham (AED). På hoteller og i de fleste butikker og shoppingcentre er det muligt at betale med kreditkort, men der er stadig steder, hvor du skal betale kontant. Det er derfor en god idé at finde en hæveautomat eller medbringe lidt EURO eller USD, som du kan veksle til dirham.

Mobiltelefoner og internet
De fleste danske mobiltelefoner virker i Dubai, men tjek priserne med din udbyder, for det kan være dyrt. Internet mod betaling tilbydes på de fleste større hoteller.

Elektricitet og stik
Der er 220 V, og i De Forenede Arabiske Emirater findes der flere forskellige slags stik – så medbring adapter.

Tidsforskel
Dubai er 3 timer foran Danmark (dog 2 timer ved sommertid).

At have med hjemmefra
Det er en god ide at tage noget desinficerings-gel med hjemmefra.

Prisniveau
Priserne er som i Danmark eller lidt under.

Drikkepenge
Det er velset at give 5-10 % i drikkepenge på restauranter. Du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere, taxachauffører mv.

Opførsel/påklædning
Dubai er en multietnisk by, og 90 % af byens indbyggere er udlændinge, der primært er asiater og vesterlændinge. Selvom byens indbyggere er meget afslappede og imødekommende over for andre kulturer, er det vigtigt at huske på, at du som turist gerne må vise respekt over for de normer, der findes i det land, du kommer til. Alkohol serveres ikke alle steder, og det rådes til, at du ikke færdes beruset i det offentlige rum. Det rådes også til, at du tænker over din påklædning og opførsel, når du går rundt i byen. Overdriv derfor ikke kysseriet med kæresten/ægtefællen, og iklæd dig lidt mere end badetøjet, når du er alle andre steder end på stranden.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum og pas
Visum

Visum er påkrævet for danske statsborgere på rejser til Dubai – og resten af de Forenede Arabiske Emirater. Visum for ophold op til 90 dage udstedes gebyrfrit ved ankomst, når du viser en gyldig returbillet og et pas med minimum 6 måneders gyldighed efter den planlagte afrejse fra de Forenede Arabiske Emirater. Har du et stempel fra Israel i dit pas, bør du tjekke med ambassaden, om du kan rejse ind i landet.

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Særlige indrejseregler vedr. medicin

Hvis du har receptmedicin med på rejsen, skal du medbringe recepten, hvor der fremgår navnet på personen, den er udstedt til, og medicintype. Hvis medicinen indeholde nogle bestemte stoffer (se listen over forbudte stoffer her), skal du også have godkendelse fra Emiraternes sundhedsministerium på forhånd. Søg her.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Dubai. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Dubai.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.