Rejs til Maldiverne - et ægte bounty-paradis!

Maldiverne er en samling atoller midt ude i det Indiske Ocean. En atol er et rundt koralrev med en lagune i midten, og der hvor koralrevet kommer op over overfladen, er der dannet øer med sand, jord og bevoksning. Der er 26 atoller i Maldiverne, og de består hver især af mange små øer – ca. 1.200 i alt, hvoraf størstedelen er ubeboede. Landet har været under både portugisisk, hollandsk og britisk herredømme, og i dag er det det mindste land i Asien, både hvad angår befolkning og størrelse. Der bor under en halv million mennesker her, og ca. en tredjedel af dem bor i den lille og meget pressede hovedstad Male. De fleste hoteller i Maldiverne ligger på bittesmå, ubeboede øer. Disse skønne øer har de hvideste, smukke, uforstyrrede strande med det blødeste, lækreste sand og palmelunde med høje, slanke kokospalmer, der svajer i den blide brise. Øerne er omgivet af lyseblåt, turkist og længere ude helt mørkeblåt hav, og fra nogle af dem kan du se andre dele af atollen – øer, sandbanker og koralrev. I havet findes et fantastisk dyreliv - fisk i alle størrelser og farver, kæmperokker, skildpadder og hvalhajer. Rejser til Maldiverne byder på ro, afslapning og absolut selvforkælelse i vidunderlige omgivelser.

Vi har mere spændende læsning om Maldiverne på vores blog! Læs med her!

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Reethi Faru Resort
Stemning på Maldiverne
Stemning på Maldiverne
Havskildpadde
Stemning på Maldiverne
Reethi Beach Resort
Rejser med et menneskeligt ansigt
Reethi Beach Resort

Byer i Maldiverne

Det er svært at tale om deciderede byer på Maldiverne – for på vores rejser bor du på en lillebitte palmeø omgivet af turkisblåt vand og masser af snorklemuligheder. Du har altså bare resortet og det smukke hav, men hvem behøver mere? Se vores smukkeste øer i Maldiverne her.

Flere byer i Maldiverne

Hoteller i Maldiverne

Resorts på Maldiverne er altså lidt anderledes end andre steder, for du bor på en lillebitte palmeø, hvor der kun ligger dét ene resort. Derfor er det også vigtigt, at resortet er godt! Fælles for dem er, at du har kridhvide sandstrande og turkisblåt hav til alle sider, du kan spise på de forskellige restauranter og nyde godt af de mange faciliteter. Her er de – efter vores mening – bedste resorts på Maldiverne!

Flere hoteller i Maldiverne

Vejret i Maldiverne

Maldiverne er en dejlig rejsedestination hele året. Øgruppen ligger cirka 1000 kilometer fra Sri Lankas kyst, lige ved ækvator, og har derfor et tropisk klima. Dagtemperaturen ligger omkring de 30 grader. Om natten falder temperaturen et par grader, men der er stadig varmt og fugtigt.

Vejret på Maldiverne er bedst i vintermånederne – fra december til og med marts. Resten af året er der de samme høje temperaturer, men større risiko for overskyede dage og af og til nogle ret kraftige regnskyl!

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Maldiverne. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder med Gouda, som er specialiseret i rejseforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling din rejse til Maldiverne.

Penge og kreditkort
Den lokale møntfod bruges ikke på hoteløerne, her bruges kun USD eller Euro. Du kan ikke hæve penge på hoteløerne, men du kan godt betale med kreditkort for de fleste ting.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens bruge din danske mobiltelefon, og internettet er også tilgængeligt. Men tjek priserne med din udbyder, det kan være dyrt.

Elektricitet og stik
Der er 230 V og stikkontakter med både to og tre ben i forskellige udformninger i Maldiverne.

Tidsforskel
Maldiverne er 4 timer foran Danmark (3 timer ved sommertid).

Prisniveau
Prisniveauet er for mange ting det samme som i Danmark, fordi de fleste ting importeres.

Drikkepenge
Der bliver som regel automatisk lagt drikkepenge på regningen.

Transport fra lufthavn til hotel
Skal du bo på et hotel, der kræver vandflyver, kan du risikere at have en del timers ventetid i lufthavnen. Derfor kan du med fordel tage en båd til Malé med en guide. Det er billigt, og Malé er er hurtigt set – besøg fiskemarkedet, et par souvenirbutikker, præsident-boligen og måske moskéen.

Vil du vide mere om Maldiverne?
Du kan få meget mere info om skønne Maldiverne på siden Alt om Maldiverne. Her kan du også tage sjove test, se smukke billeder og læse spændende artikler. Find siden her.

Animalske produkter
På grund af risikoen for at videreføre smitte, er det forbudt at indføre animalske produkter i Danmark fra ”ikke EU”-lande. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du har i din kuffert og huske at deklarere evt. animalske produkter ved indrejsen til Danmark. Gør du ikke dette, risikerer du bøde og retsforfølgelse.

Visum

Visum er ikke påkrævet for danske statsborgere for rejser til Maldiverne på op til 90 dage.

Du skal bare have:

  • En gyldig returbillet.
  • Bekræftet hotelophold.
  • Et pas der er maskinlæsbart og gyldigt 6 måneder efter den planlagte afrejse fra Maldiverne.

For mere information kontakt ambassaden i England:

High Commission of Maldives
22, Nottingham Place
London W1U 5JN,
Storbritannien
Tlf: +44 207 224 2135
E-Mail: info@maldiveshighcommission.org
www.maldiveshighcommission.org

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Maldiverne. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Pas

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Maldiverne. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Børnepas

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Maldiverne.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.