Rejser til Grækenland - strande, historie og olivenlunde

Når tankerne falder på Grækenland, er det nogle helt særlige billeder, der dukker op. Rejser til Grækenland byder på antikke ruiner bevogtet af majestætiske statuer, hvidkalkede byer med blåmalede tage, hvide sandstrande med helt turkisblåt, klart vand. Gadebilledet er præget af travlhed, dovne katte, som hviler sig i skyggen fra oliventræerne og hyggelige tavernaer, der byder på ægte græsk souvlaki, tzatziki og lækre salater med oliven og feta.

Oplev antikken i Athen

Athen er symbolet på det antikke Grækenland – med Akropolis tronende over byen. Samtidig er Athen en storby i rivende udvikling, der har en masse at tilbyde, når det gælder shopping, byliv, arkitektur og fantastisk mad. 

I de gamle bydele Plaka og Monastiraki går du rundt i charmerende, smalle gader med blomstrende vægge og farvestrålende døre. Her er sjove markeder, hyggelige tagrestauranter og smukke pladser!

Øhop i Grækenland

Der er noget helt særligt over de græske øer – og os fra C&C Travel mener altså, at de har Middelhavets smukkeste strande. Det hvide sand og det krystalklare vand, der changerer i alverdens turkisblå nuancer findes ikke smukkere i Europa! Og så er de utroligt børnevenlige.

Tag på øhop til Kykladerne! Kykladerne er en samling helt fantastiske øer med både kendte og lidt mere urørte øer. Vi har forelsket os i dem, der er lidt mindre turistet – nemlig Serifos, Sifnos, Folegrandos og Milos. Det er her, du finder de hyggelige og helt utroligt smukke byer med hvidkalkede huse og de ikoniske blå tage og vinduer, som næsten er symbolet på Grækenland. Mange af dem ligger helt ud til vandet eller nærmest balancerende på klippeskråninger med bjerge i ryggen. Her er store oplevelser og masser af afslapning på de kridhvide sandstrande.

Glæd dig til at opleve skønne Kreta

Hos C&C Travel er vi ikke i tvivl om, hvor du skal rejse hen i Grækenland – nemlig øen Kreta. Det er Grækenlands største ø – og en af de absolut mest populære feriedestinationer. Kreta har alt det bedste af Grækenland, og det vil vi gerne vise jer gæster! På en rejse til Kreta, får du både flot natur, store kulturoplevelser med ruiner og smukke byer – og selvfølgelig de skønne strande.

Udforsk spændende byer på Kreta

Hovedstaden Heraklion (også kendt som Iraklio) er en travl havneby, der oser af historie. Her kan du både opleve det venetianske fort, løvespringvandet og masser af gode restauranter, der byder på autentisk græsk mad. Chania er den næststørste by på øen, men på trods af sin størrelse, så er den fuld af charme med sine mange farvestrålende huse og små hyggelige gader. 

Oplev Samariakløften i Kretas natur

Naturen på Kreta er en sjov blanding af tørre, golde bjergsider med vinmarker, oliventræer og frugtplantager. Men på én og samme tid vil du også opleve en grøn og blomstrende ø med tårnhøje cypresser og farvestrålende buske. Bliv ikke overrasket, hvis du kan plukke krydderurter direkte fra skrænterne langs vejen eller modne figner fra træer midt inde i byerne. 

Samariakløften er nok Kretas største naturvidunder, og det er altså også en stor oplevelse! Det er Europas længste kløft, og vandreruten er 18 km lang. Nogle steder kan du nærmest røre ved begge klippesider på én gang, fordi kløften er så smal. 

Rejs tilbage til det antikke Grækenland

Man kan ikke sige ’Grækenland’ uden at tænke på antikken. Og du kan heller tage til Kreta uden at opleve Knossos, der huser 4.000 år gamle ruiner fra antikken. Her går du rundt mellem imponerende søjler, resterne af prægtige stenvægge og kæmpemæssige krukker, der vidner om en anden tid.

Børnevenlig badeferie på Kretas strande

Uanset om du rejser som del af et par eller som børnefamilie, så skal du glæde dig til at slappe af i strandkanten med en kold drink eller en lækker is i hånden. 

Kreta er nemlig fuld af smukke sandstrande - perfekte til en badeferie! Du finder både store, brede strande med parasoller og små, skjulte strande på en køretur rundt på øen. Stranden Elafonissi siges at være en af Europas smukkeste strande, og den er utrolig bemærkelsesværdig med sit lyserøde sand og fuldstændigt klare vand. 

Vi har forelsket os i de to små badebyer Elounda og Palaichora, der emmer af ro, idyl og atmosfære, og så er de gode udgangspunkter til spændende udflugter, både op i bjergene og til kulturelle seværdigheder.

Kør selv på Kreta

På vores rejser har vi billeje inkluderet, så du kan nemt køre ud og opleve øen, finde små skjulte strande, tage på udflugter til andre byer og besøge de største seværdigheder. Kør selv-rejser giver mere frihed, og du slipper fra offentlige transporter.

Sammen skræddersyr vi din rejse til Grækenlands øer

Fortæl os om dine ønsker for ferien - måske vil du kombinere endnu flere smukke øer med natur og hyggelige byer? Vi skræddersyr rejsen ud fra dine behov! Hiv fat i os, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om Grækenland.

Øhop i Middelhavet

De græske øhop er noget helt særligt, men Middelhavet byer på andre smukke øer, der er et besøg værd. Et øhop i Italien er også en stor oplevelse - her kan du øhoppe mellem Capri, Ischia, Procida og Sicilien, der alle er virkelig smukke og flere af dem så store, at du både kan få byliv, strand og natur på én og samme ø.

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Byer i Grækenland

Grækenland har et hav af spændende øer fuld af charmerende byer med små, snørklede gader, hyggelige butikker og nogle af verdens smukkeste strande! Udforsk Grækenlands dejlige destinationer her på siden og drøm dig væk til det antikke Grækenland og det azurblå Middelhav!

Flere byer i Grækenland

Hoteller i Grækenland

I Grækenland bor du godt! Vi har fundet gode hoteller i herlige strandbyer og spændende byer, og fælles for hotellerne er dejlige omgivelser og flotte værelser.

Flere hoteller i Grækenland

Oplevelser i Grækenland

I Grækenland bor du godt, og vi udvælger små, hyggelige steder til dig. Steder som ikke er overrendt af turister, og som har noget hyggeligt og dejligt over sig.

Har du brug for hjælp?

Ring eller skriv til Camilla
3176 4018
eva@cctravel.dk

Vejret i Grækenland

Vejret i Grækenland er super godt i vores sommermåneder! Men rejs endelig også hertil forår og efterår, hvis du trænger til lidt varmere himmelstrøg end derhjemme.

Praktisk info

Du har sikkert tusind spørgsmål om vacciner, visum, pas og penge. Vi har svar på det meste!

Helt generelt

Forsikring
Det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til Grækenland. Hvis du bliver syg, eller uheldet på anden måde er ude, kan det koste rigtig mange penge at få hjælp uden en forsikring. Det er også en god ide at have en afbestillingsforsikring, så du ikke mister noget, hvis du bliver nødt til at afbestille din rejse pga. sygdom eller andre godkendte afbestillingsårsager.

Måske har du allerede en rejseforsikring og afbestillingsforsikring i din indboforsikring eller via dit kreditkort, men vi anbefaler kraftigt, at du tjekker betingelserne grundigt. Vi samarbejder på provisionsbasis med Gouda, som er specialiseret i rejse- og afbestillingsforsikringer og derfor ofte dækker mere end mange indbo/kreditkort forsikringer. Du kan se alle deres forskellige forsikringer på deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os for mere information og husk, at en afbestillingsforsikring skal tilkøbes ved bestilling af en rejse til Grækenland.

Penge og kreditkort
Der bruges Euro i Grækenland, og du kan bruge dit kreditkort til at hæve penge i bankerne i de større byer. Du kan også betale med kreditkort en del steder, men der er stadig mange steder, hvor de kun tager kontanter.

Mobiltelefoner og internet
Du kan sagtens bruge din danske mobiltelefon, og internettet er også tilgængeligt. Men tjek priserne med din udbyder.

Elektricitet og stik
Der er 220 V og stikkontakter med både to ben som herhjemme i Grækenland.

Tidsforskel
Der er 1 times tidforskel mellem Danmark og Grækenland.

Prisniveau
Prisniveauet er en smule lavere end i Danmark.

Drikkepenge
Det er normalt, at du runder lidt op ved betaling på restauranter mv., ligesom herhjemme.

Billeje
Vores rejser til Grækenland har billeje inkluderet. Ved afhentning af bil skal alle chauffører fremvise kreditkort. Vær opmærksom på, at Visa/Dankort ofte ikke accepteres som kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et alternativt kreditkort fx MasterCard, og kortet skal være i det samme navn, som bilen er lejet i.

Visum og pas
Visum

Danske statsborgere kan opholde sig max tre måneder i Grækenland uden visum, såfremt passet er gyldigt under hele opholdet.

Pas

Vær opmærksom på, at dansk flygtningepas, fremmedpas og provisorisk pas ikke betragtes som almindelige pas. Har du sådan et pas, eller er du ikke dansk statsborger, skal du selv indhente information fra de relevante ambassader eller konsulater.

Rejser du med børn

Vær opmærksom på, at ifølge danske regler skal børn have deres eget pas, medmindre de er blevet optaget i forældrenes eller andre voksnes pas før 1. oktober 2004. Vær desuden opmærksom på, at andre lande kan forlange, at børn har deres eget pas – tjek dette med de relevante ambassader, hvis dine børn ikke har eget pas.

Rejser du med børn under 18 år, skal du medbringe deres fødselsattest, så du kan dokumentere, at det er dine børn.

Rejser du med børn, der ikke er dine egne, fx børnebørn eller kammerater til dine børn, så vær opmærksom på, at du skal have en notar til at vidne, at forældrene har givet deres samtykke til rejsen. Bemærk også, at hvis det kun er den ene forælder, der rejser, kræver mange lande, at den anden forælder har givet skriftligt samtykke (med notar vidne) til rejsen.

Generelt

Det er dit eget ansvar at have de nødvendige pas, visa, transitvisa, forhåndsgodkendelser, legitimationsbeviser, vaccinationer, forsikringer og andre tilladelser og godkendelser, der måtte være nødvendige for at gennemføre din rejse til Grækenland. Vi anbefaler, at du indhenter den nødvendige information fra de relevante landes ambassader eller konsulater. Udenrigsministeriet har  vejledninger for danske statsborgere på deres hjemmeside, men vi anbefaler, at du ikke udelukkende læser disse, for der er kun tale om vejledninger, og de kan være unøjagtige.

Vaccination

Uanset hvor i verden, du rejser hen, anbefaler vi altid, at du er vaccineret imod:

  • Smitsom leverbetændelse (Hepatitis A)
  • Difteri
  • Stivkrampe

Det gælder også rejser til Grækenland.

Derudover er det en rigtig god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål, inden du tager afsted. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som fx brug af myggespray, malariaforebyggelse, andre vaccinationer med mere.

Du kan få gode råd og vejledning og 10 % rabat hos Rejseklinikken eller Danske Lægers Vaccinations Service, når du rejser med os. Læs mere om Rejseklinikken her og Danske Lægers Vaccinations Service her.

Du kan også læse mere på Udlandsvaccinationens hjemmeside eller kontakte din læge for individuel rådgivning.

Corona
Indrejsekravene i forhold til corona ændrer sig hele tiden, men forvent at du skal være færdigvaccineret samt kunne fremvise en negativ corona-test ved indrejsen. De specifikke krav vil fremgå af dit rejsetilbud. Vi har tryghedsgaranti i forhold til afbestilling og forsikring, se mere om vores tryghedsgaranti her.