Grækenland

Aegina

Aegina

Aegina er en smuk og idyllisk græsk ø som ligger i Den Saroniske Bugt. Aegina ser måske ikke ud af meget ved første øjekast, men øen har bestemt noget at byde på. På øen finder du mange arkæologiske monumenter, billedskønne landsbyer og lækre strande. Det bugner med lækre restauranter, tavernaer, cafeer og barer. Her bør du ikke gå glip af at smage de velsmagende skaldyrs retter med skaldyr fanget af den lokale fisker. På øen finder du havnebyen Aegina, sommerferiebyen Perdika og stranden Agia Marina. 

Aegina by er øens hovedstad, her kan du opleve den livlige havn med både fiskerbåde, lystbåde og færgen. Langs kysten ligger huse i forskellige hvide nuancer og jordfarver med farverige markiser. I byen er der mange cafeer, restauranter og butikker du kan slå dig løs i. Fem kilometer fra Aegina by kan du besøge Agios Nektarios kloster der i sig selv er en imponerende og flot bygning, men som er kendt for at den store helgen Nektarios ligger begavet der. Syd for byen ligger Panagitsa strand. Stranden en med både sand, grus og sten, her er solsenge hvor du kan nyde den varme middelhavssol og parasoller som du kan krybe i skygge bag. Lige nord for byen finder du sandstanden Avra strand. Her kan du læse en god bog på solsengen og samtidig være tæt på byen.  

Agia Marina er kendt for den store lækre sandstrand i bugten hvor du kan leje en vandcykel eller teste dig selv i windsurfing, kitesurfing eller måske bevæge dig ud på et paddlee board. Byen byder ikke kun på sand og vand. Du har også mulighed for at lave små indkøb i de små butikker og spise lækker mad på de mange cafeer og spisesteder. Lige nord for Agia Marina kan du opleve Athena Aphaia som er ruinerne af et stort flot dorisk tempel. Tilbage står der nu næsten 32 ubeskadiget søjler fra bygningen.  

Den lille by Perdika er usædvanlig for en græsk by med sine pæne lige gader. Fra byen er der en god udsigt over vandet og til den lille ø Moni. Langs byens promenade ved den lille havn ligger der hyggelige cafeer og restauranter som skaber en dejlig feriestemning. Ud for byen Perdika ligger den lille frodige ubeboede ø Moni som har en lille strand med lækkert turkis vand og som er kendt for det rige dyreliv. Du kan besøge øen med en lille bådtur på 10 minutter og du kan måske se hjorte, påfugle, rovfugle og sæler. Perdika Strand er en sand og stenstrand som ligger i en lille hyggelig bugt omkranset af træer. 

 

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Aegina

Flere hoteller i Aegina