Grækenland

Elounda

#Kultur
#Natur
#Stemningsfuld
#Strand

Elounda

På Kretas nordlige kyst ligger den lille by Elounda, som umiddelbart ikke gør så meget væsen af sig. Byen har rigtig meget sjæl, og i den hyggelige bymidte ligger et lille torv, hvor hverdagen går sin gang i ro og mag. Her sælger de lokale fiskere deres fangst, og du kan nyde byens stemning. Byen er lillebitte, og på få minutter har du set centrum, som mere eller mindre er et stort torv med masser af palmer og små spisesteder.

Her sker ikke meget, men du kan besøge nogle af de små souvenirbutikker eller bade på stranden i det azurblå vand. Byen ligger nemlig lige ud til vandet, og det samme gør en del af byens restauranter og tavernaer. Der er altså bare noget helt særligt ved at spise sin aftensmad til lyden af havets brusen.

Solen forsvinder bag bjergene først på aftenen, men til gengæld kan du glæde dig til en magisk solopgang udover havet. Fra den hyggelige havn kan du tage en båd til øen Spinalonga. Den er kendt for sin kæmpestore fæstning, der tager dig tilbage til antikkens Grækenland og ligger som en lille støvet plet midt i det blå, blå vand.

Elounda er også en god base til andre spændende dagsture, fx ud i den rå og imponerende natur. Gå på opdagelse i bjerglandsket eller gå på jagt efter små, gemte strande.

Du kan også tage en tur til Knossos, der er Kretas mest kendte seværdighed og Grækenlands næst mest besøgte seværdighed kun overgået af Akropolis i Athen. Ruinerne her er over 4.000 år gamle, og det gør det til en af Europas ældste byer. Når du går rundt imellem søjler, stenvægge og kæmpestore krukker med udsigt til grønne cypresser og bjerge med vinmarker, vil du næsten føle dig som en kongelig fra en anden tid. Sammen med Samira kløften er det virkelig en seværdighed, du bør lægge vejen forbi.

Den større by Agios Nikolaos ligger kun en kort køretur fra Elounda og er efter sigende en af Kretas smukkeste byer. I byens hyggelige, stejle gader finder du fine, pastelfarvede huse og masser af shoppingmuligheder. Og nede ved havnen er en fin havnepromenade.  

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Elounda

Flere hoteller i Elounda