Grækenland

Folegandros

Folegandros

Folegandros er en lille, græsk ø som er en del af øgruppen Kykladerne. På øen finder du stejle klipper, hyggelige, små byer og smukke sandstrande ud til det lyseblå hav. Folegandros er en del mindre end de andre øer i Kykladerne, men den har mindst lige så meget at byde på og er især kendt for sine skønne sandstrande.

På øens østlige kyst finder du Chochlidia Beach, som er en smuk familievenlig, stenstrand kun et par kilometer væk fra Chora. Leder du efter en lækker sandstrand, så drag sydpå til den smukke Agali Beach, slå dig ned i solen og oplev det vilde sus i maven, når du hopper fra klipperne ned i vandet!  

Start i Chora, som er øens lille hovedstad i helt klassisk kykladisk stil. Byen ligger nærmest helt ude på tippen af en kæmpe klippe, og det er altså en hel vild udsigt over vandet, du får derfra! Bevæg dig gennem de små, snoede gader, ind mellem de smukke hvidkalkede huse og lad dig synke helt ned i den søvnige middelhavsstemning, der hviler over hele byen. “Afslappet” får en hel ny betydning i Chora, for her er nemlig hverken biler eller motorcykler til at forstyrre idyllen! 

Snør vandreskoene og brug en dag på at udforske en af øens mange flotte trekkingruter. Tag for eksempel turen op til Panagia kirken, som ligger helt ude ved en klippeafsats og har den smukkeste udsigt udover havet og Chora. Selve kirken er så fin med sine kridhvide facader, der virkelig står i smuk kontrast til det dybblå hav og de rå klippelandskaber, der ligger rundt om kirken.  

Ved strandene finder du små, charmerende byer, der flotter sig med de fine, hvide huse, blomsterspækkede facader og en hel masse hyggelige tavernaer, hvor du kan nyde både frokost og aftensmad.  

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Hoteller i Folegandros

Flere hoteller i Folegandros