Grækenland

Vourvourou (Halkidiki)

Gå tilbage
#Shopping
#Stemningsfuld
#Strand

Vourvourou (Halkidiki)

Halkidiki i Grækenland er en dejlig blanding af smuk natur, skønne gyldne sandstrande og ægte græsk hverdagsliv. Halvøen byder på gode vandre- og cykelruter med naturskønne omgivelser, og her er mange smukke landsbyer i bjergene. Området er kendt for sine store grønne og sorte oliven og Meliton rødvinen, som bliver produceret i dette område, og begge dele bør du smage, nu du er her. Besøg de hyggelige byer, spis lækker mad på små tavernaer og nyd de smukke strande. Her er feriestemningen i top, og du vil ikke kede dig. Vi har særligt forelsket os i byerne Vourvourou og Nea Moudania.

Vourvourou er en dejlig by med smukke strande – mest kendt er Karadi Beach, der ligger omgivet af fyrretræer. Her kan du ligge i skyggen fra en parasol og fortabe dig i udsigten ud over det turkisblå vand. Gå igennem fyrreskoven ad de små vandrestier til toppen af Mount Itamos, hvor du har den flotteste udsigt ud over bugten og byen. Ud for Vourvourous’ kyst ligger ni små øer, som du kan sejle til med båd fra havnens bådudlejning. Den største af øerne hedder Diaporo. Her finder du små bugte med lækkert krystalklart vand, så husk badetøj og snorklegrej. Du kan også lave et dagsøhop og sejle til flere af de små øer, som skjuler smukke paradisstrande og laguner med lysende blåt vand.

Mount Athos - også kendt som det hellige bjerg - er den sidste af Halkidikis "fingre" ud i vandet. På bjerget ligger intet mindre end 20 klostre og adskillige munkefællesskaber. Det er nærmest umuligt at komme til at besøge halvøen, men tag en sejltur langs kysten og se nogle af klostrene og det flotte bjerg.

Tag også en sejltur til den lille ø Ammouliani. Her bor 600 mennesker, og de holder godt fast i deres traditioner, så her har vil du opleve dagligdagen væk fra folkemængden. Udover hverdagslivet byder Ammouliani på et smukt landskab med små bugte og strande med fantastisk blåt vand. Find en strand uden andre mennesker og tag en svømmetur i det dejlige vand.

Byen Nea Moudania er en dejlig feriedestination, som har alt, hvad hjertet begærer. Her kan du bade ved den lækre strand, sippe til en kølig drink på en strandbar, få et adrenalinkick med vandsportsaktiviteter og spise lækker friskfanget fisk på de små tavernaer og restauranter. Har du fået svømmehud imellem tæerne af at bade i havet, kan du bruge et par timer i byens shoppingcenter, som er det største i Halkidiki, og som byder på butikker af alle slags.

Ikke så langt fra Nea Moudania kan du opleve den imponerende Petralona Cave, som er en kæmpemæssige drypstensgroppe fuld af stalagmitter og stalaktitter. Grotten er kendt for sine mange dyrefossiler af hulebjørne, løver og andre forhistoriske dyr, og man har endda fundet et mere end 700.000 år gammelt menneskekranium. Ja, det er lidt makabert, men virkelig spændende. I grotten er der kun 15 grader, så husk en ekstra trøje.

Halkidikis største by er Thessaloniki, som byder på østromerske monumenter, gamle smukke palæer og masser af liv og trafik. Her har du rig mulighed for at få brugt feriepengene, for det er shoppernes paradis. Gå en tur ad Tsimiski Avenue, hvor du finder butikker i alle størrelser - lige fra tøjbutikker, delikatessebutikker, kæmpe boghandlere og gående sælgere. Byens havnefront har masser af liv og er perfekt til en gåtur. Her kan du gøre et stop på en coctailbar og nyde en forfriskning. 

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Vourvourou (Halkidiki)

Flere hoteller i Vourvourou (Halkidiki)