Grækenland

Hydra

Hydra

Hydra er en smuk og fredfyldt ø. På øen finder du øens største by Hydra og mange små hyggelige landsbyer. Biler og motorcykler er forbudt på øen, og derfor står der masser af æsler på havnen. Det er dem, der skal sørge for transporten på land, så hils på dem med et lille klap. Skal du til en strand eller landsby lidt længere væk, kan du tage turen med en vandtaxi. Beboerne på Hydra lever af lidt landbrug og fiskeri, og du har derfor gode muligheder for at smage frisk fanget fisk og skaldyr lavet efter traditionelle opskrifter. Øen byder på mange vandremuligheder og du kan opleve fantastiske udsigter.  

Havnebyen Hydra er kendt ved sine brostensbelagte gader, klassiske palæer og herskabsvilla og promenaden fyldt med cafeer og tavernaer, hvor det vrimler med liv. Her ligger dejlige tavernaer med god mad, og stemningen er hyggelig og tilbagelænet. Gå en tur i byens gader og besøg de små fine butikker, som sælger håndlavede smykker og farvestrålende keramik. Mange kunstnere har slået sig ned på Hydra gennem tiden, og derfor er byen Hydra også en kunstnerby med masser af gallerier og kunsthåndværksbutikker. Faktisk er selve øen som at træde ind i et maleri med sin smukke natur og flotte farver. Byen har også gode museer indrettet i gamle palæer, gamle klostre og fine kirker.

Hop i de gode sko og gå en tur op ad bjerget Eros, heroppe kan du besøge det lille fine kloster Profitis Ilias, som du kan kende på sit klokketårn. Her ligger også det ubeboede kloster St. Triada på toppen af bjerget med sin enkle arkitekturstil, der er ikonisk for munkeklostre. På toppen af bjerget finder du også et udsigtspunkt, hvorfra du kan nyde udsigten udover den smukke ø og det blå hav. Elsker du de fantastiske udsigter ligesom os, skal du følge stien fra havnen, langs stranden, som fører op til den lille fiskerby Kamini. Her kan du mærke den hyggelige stemning i landsbyen og samtidig nyde den skønne udsigt over havet.  

På øen er der masser af lækre stenstrande med krystalklart vand. De bedste og mest besøgte strande er Mandraki og Vlichos. Er du mere til de afsides strande bør du besøge Bisti og Agios Nikolaos på den vestlige side af øen eller Limioniza, som ligger på den sydlige del af øen. Her kan du bade, sole dig eller læse en god bog, måske helt for dig selv.  Og ellers kan du bare fortabe dig i udsigten ud over det azurblå vand.

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Hydra

Flere hoteller i Hydra