Grækenland

Milos

Milos

Milos er den sydligste ø i Kykladerne og opstod i tidernes morgen som følge af et vulkanudbrud. I dag er der dog heldigvis ikke vulkanaktivitet på øen, og lavaen er for længst størknet. Tilbage finder du denne smukke ø med de karakteristiske kridhvide klipper, der står i smuk kontrakt til det lyseblå, krystalklare hav, der omgiver øen.  

Du bor i den lille havneby Adamantas, som ligger inde i Milos’ store bugt. Gå på opdagelse i byens hyggelige gader, som er spækket med hvide, blåkuplede kirker og intet mindre end syv spændende museer. Når frokosttid nærmer sig, så sæt dig til rette i en af byens mange restauranter og nyd din frokost med udsigt ud over bugten!  

Plaka er øens hovedstad, og her har du altså virkelig mulighed for at dykke ned i øens oldgamle historie! Tag for eksempel en aftentur gennem de smalle, brostensbelagte gader op til det gamle venetianske slot og nyd solnedgangen og den fantastiske udsigt over havet. På din vej derop støder du på fine, hvidkalkede huse med de karakteristiske blåmalede døre og blomsterbehængte facader.  

Besøg også den nordøstlige del af Milos og gå ikke glip af den fantastiske Sarakiniko-strand, som virkelig er et specielt syn! Stranden er omgivet af månelandskabslignende natur og store, kridhvide klipper og huler, som du kan bruge timevis på at gå på opdagelse i. For enden af klipperne og stranden ligger det azurblå vand og glimter i solen – så glem ikke badetøj, håndklæde og snorkeludstyr, når du besøger Sarakiniko! 

Trænger du til at få en pause fra solens varme, så begiv dig ned i de mørke Milos Katakomber, som man mener stammer helt tilbage fra det 1. århundrede. Katakomberne var oprindeligt gravkammer for tusindvis af grækere, men i dag er det heldigvis kun et museum. Når du bevæger dig gennem de underjordiske labyrinter, er det næsten som om, at tiden står stille. 

Når du igen kommer tilbage til overfladen, kan du på din vej videre besøge nogle af de mange, små og virkelig hyggelige fiskerbyer, der ligger hele vejen langs kysten. Et rigtigt godt bud på en fin, lille fiskerby kunne være Firopotamos, som du finder på den nordlige del af Milos. Byen er kendt for sine små farvestrålende garage-lignende fiskerhuse, som ligger og spejler sig i det krystalklare vand.  

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Hoteller i Milos

Flere hoteller i Milos