Grækenland

Palaiochora

Palaiochora

Palaiochora er en lillebitte kystby, som ligger på Kretas sydlige kyst smukt omkranset af bjerge. Her finder du både skønne sandstrande og idylliske omgivelser.

Du møder ikke mange turister i den lille by, og det er et sted, hvor grækerne selv søger hen for at holde ferie. Det giver en meget autentisk og lokal stemning, som er virkelig hyggelig. Atmosfæren er i det hele taget afslappet og rar, og her er ingen stress og jag.

Oplev den ægte græske stemning i Palaiochora

Byen er meget lille, og du kan gå fra den ene ende til den anden på 10-15 minutter. Alligevel er her dog lidt småbutikker og et væld af virkelig gode spisesteder at vælge imellem. Mange af restauranterne ligger med den skønneste udsigt udover havet, så du rigtig kan nyde Middelhavets skønhed og charme.  

Byens gyldne sandstrand er bred og lang, og her er masser af plads til både at boltre sig og være lidt i fred. Her er liggestole og parasoller, som du kan leje ganske billigt, eller du kan slå dig ned i det varme sand. Det er en dejlig blød sandbund, og vandet er lunt og roligt, så alle kan være med. Når du ligger på stranden, kan du nyde havets turkisblå farve eller synet af de store bjerge, som tårner sig op i baggrunden. Du kan også begive dig op på byens top til den gamle slotsruin, som byder på en fabelagtig udsigt over hele byen og stranden. 

Udforsk resten af skønne Kreta

Fra Palaiochora er det oplagt at tage på udflugt enten i lokalområdet eller rundt på resten af øen. Snør skoene og begiv dig op i bjergene og se nærmere på en lille, lokal bjerglandsby eller tag en ridetur rundt i det rå, tørre terræn.

Du kan også følgefølge en af de mange flotte ruter i området. Den allermest kendte er turen igennem Samaria-kløften, som er den længste kløft i Europa - det er en virkelig smuk tur, men kræver friske ben.

Vandreruten er 18 km lang. De første ca. 5 km går det nedad i zigzag ad pæne grusstier, og du støder måske på lidt andre turister og et æsel i ny og næ. Resten af turen er stierne små og stenede, men til gengæld virkelig flotte med kæmpemæssige klippebjerge på hver side af dig. Nogle steder kan du nærmest røre ved begge klippesider på én gang, fordi kløften er så smal.

Slap af på nogle af Kretas bedste strande eller besøg smukke Chania

Der er også mange virkelig dejlige strande i køreafstand fra Palaiochora.

Kretas lyserøde strand Elafonissi er både meget kendt og meget anbefalelsesværdig. Det skulle være en af Europas smukkeste strande, og den adskiller sig fra andre strande med sit lyserøde sand og afsindigt klare vand. Kom tidligt, hvis du vil undgå de store grupper af turister. Stranden er børnevenlig og ligger enormt smukt.

Vil du have lidt ekstra byliv, så tag en køretur til Chania på den modsatte kyst – det tager ca. halvanden time. Chania er en stor by, men faktisk ret charmerende med gamle, farvestrålende huse og små hyggelige gader. Her er masser af butikker med spændende ting – ikke kun turistskrammel. Og du finder helt sikkert lidt lækkert at spise langs vandet.

Hold årets sidste ferie på Kreta

Du kan rejse til Kreta efterår, sommer og forår. Vejret er dejlig lunt langt ind i efteråret, så hvis du gerne vil af sted på en ferie og få lidt ekstra sol i år, så skal du næsten overveje at tage til Kreta. Kontakt os i dag og lad os hjælpe dig med at skræddersy den bedste rejse til Kreta i efteråret.

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Palaiochora

Flere hoteller i Palaiochora