Grækenland

Poros

#Øliv
#Stemningsfuld
#Strand

Poros

Poros er en lille perle, som ligger i den Saroniske bugt. Allerede når du sejler ind med færgen, vil du se en smuk ø med små strande, fine landsbyer og en lidt tilbagelænet og gammeldags atmosfære.

Dens charmerende hovedby, der også hedder Poros, er bygget op ad bjergsiden, og de pastelfarvede huse vælter ned over skråningen ud mod vandet, ind til den ender i en havnepromenade fuld af liv. Havnen er fyldt med lystbåde og fiskerbåde i alverdens farver og størrelser, og langs promenaden kan du spise på dejlige tavernaer eller nyde en drink i skyggen. I Poros by har du i det hele taget rig mulighed for at spise delikate fisk og skaldyret, der lige er hivet ind fra fiskerbåden, og andre lækre retter lavet med lokale råvarer. Oppe over Poros' havn ligger en gammel, hvid mølle, der ikke længere har vinger og derfor nu fremstår mere som et tårn, der skuer ud over byen. Møllen ligger oppe i højden, og her har du en skøn udsigt over øen og havet. 

Seks kilometer fra Poros by kan du se Poseidons Tempel som er en ruin af en gammel hellig bygning. Der står ikke så meget tilbage i dag ud over nogle rester af mure og søjler, men det er en god påmindelse om en tid, der var engang.

Er du klar på en frisk gåtur, kan du besøge citronskoven Lemonodasos, som faktisk ikke er en citronskov. Lemonodasos er et stort område, hvor du kan gå imellem landmændenes citronlunde og se både citrontræer, oliventræer, valnøddetræer og frugttræer. Indsnus duften af citrus og nyd omgivelserne.

På øen Poros finder du mange gode strande, og Love Bay Beach, som ligger fire kilometer nord for Poros by, er måske øen smukkeste strand. Stranden ligger i en lille bugt med lækkert sand, turkisblåt vand og masser af fyrretræer. Her er virkelig dejligt. Askeli Beach er den længste og mest besøgte strand. Her kan du læse en god bog i sandet, sole dig på solsengen eller læse en god bog i skyggen for parasollen. Stranden har også masser af muligheder for at dyrke forskellig vandsport. Er du til en lidt mere rolig strand, bør du besøge Mikro Neorio Beach, som ligger i en lille bugt med krystal klart vand og frodige omgivelser. Her kan du rigtig slappe af og nyde det dejlige vand.

Billeder

Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland
Rejser til Grækenland

Dine ønsker:

Her ser du vores favoritter. Filtrér videre selv.

Fortæl os, hvad du ønsker, så finder vi det, der matcher!

Viser ud af

Hoteller i Poros

Flere hoteller i Poros